Πιείτε Ένα Ποτήρι Ρυζόνερο Και Δείτε Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας | 8 Εκπληκτικά Οφέλη

Ρυζόνερο
Ρυζόνερο 

Πιείτε Ένα Ποτήρι Ρυζόνερο Και Δείτε Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας | 8 Εκπληκτικά Οφέλη

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πίνουν το νερό από το ρύζι μετά το μαγείρεμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Λοιπόν, αυτό πιθανόν συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζετε ότι το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε υγιή θρεπτικά συστατικά και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας. Ένα μόλις φλιτζάνι νερόρυζο την εβδομάδα, μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας σε πολλά επίπεδα.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τους λόγους που δεν πρέπει να πετάτε το νερόρυζο και γιατί πρέπει να το πίνετε:

#1 Είναι μια καλή πηγή ενέργειας

Το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες – πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει πολλή ενέργεια για όλη τη διάρκεια της μέρας. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται υδατάνθρακες για ενέργεια – έτσι ένα ποτήρι ρυζόνερου το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Θα πρέπει επίσης να το πίνετε όταν αισθάνεστε κουρασμένοι ή έχετε έλλειψη ενέργειας.

#2 Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο για τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Το άμυλο στο νερό του ρυζιού παρακινεί την ανάπτυξη χρήσιμων βακτηρίων στο στομάχι.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

#3 Αποτρέπει την αφυδάτωση

Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, χάνουμε πολύ νερό μέσω της εφίδρωσης και το ρυζόνερο είναι τέλειο για την αποφυγή της αφυδάτωσης και της απώλειας θρεπτικών ουσιών. Γι ‘αυτό θα πρέπει να πίνετε ρυζόνερο, ειδικά το καλοκαίρι.

  2 Δεκεμβρίου 2016 Μάρτυρος Μερόπης εν Χίω, Αγίου Σολομώντος αρχιεπισκόπου Εφέσου

#4 Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα συμπτώματα των ιογενών λοιμώξεων

Θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι το ρυζόνερο χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό φάρμακο για τον πυρετό, επειδή αποκαθιστά τα χαμένα θρεπτικά συστατικά και την απώλεια υγρών. Το ρυζόνερο έχει την ιδιότητα να επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης και έτσι ο ασθενής θα ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα.

#5 Το ρυζόνερο ανακουφίζει από τα συμπτώματα διάρροιας

Το ρυζόνερο αποδεικνύεται μια καταπληκτική λύση για τη θεραπεία της διάρροιας. Θα πρέπει επίσης να είστε ενήμεροι ότι είναι απολύτως ασφαλές για τα παιδιά, ακόμα και τα νεογέννητα – που είναι πιο ευαίσθητα στις διαταραχές του στομάχου.

#6 Προλαμβάνει τον Καρκίνο

Εάν πίνετε νερό ρυζιού αρκετά συχνά, ο οργανισμός σας θα είναι πολύ πιο ισχυρός στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων – ακόμη και του καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι το νερόρυζο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.

#7 Αποτρέπει το Αλτσχάϊμερ

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ρυζόνερου μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου του Alzheimer. Αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα της ένταξης του ρυζόνερου στη διατροφή σας.

#8 Προστασία από τον ήλιο

Το ρυζόνερο περιέχει μεγάλες ποσότητες της ένωσης oryzanol. Αυτή η ισχυρή ουσία εμποδίζει τις επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου. Χρησιμοποιήστε το ρυζόνερο για να προσφέρετε στο δέρμα σας κάποια βοήθεια ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς θα φτιάξετε ρυζόνερο:

Απλά πρέπει να βράσετε το ρύζι σε αρκετό φρέσκο νερό. Αφού το μαγειρέψετε καλά, στραγγίξτε το νερό σε ένα ξεχωριστό δοχείο. Απολαύστε το!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.

  Γιατί τα μωρά του Σεπτεμβρίου είναι ξεχωριστά σύμφωνα με τους επιστήμονες

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *