Tο ταχίνι στη διατροφή μας

Tο ταχίνι στη διατροφή μας

Tο ταχίνι στη διατροφή μας

 

Το ταχίνι προέρχεται από τους αλεσμένους σπόρους του σουσαμιού, μοιάζει με το φυστικοβούτυρο και έχει παχύρευστη υφή.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν και μία μόλις κουταλιά ταχινιού περιέχει περίπου 90 θερμίδες και 8 γρ. λίπους, η κατανάλωσή του με μέτρο, συνιστάται στην απώλεια βάρους και στην ισορροπημένη διατροφή κυρίως για τα άτομα που αθλούνται.

Το ταχίνι μπορεί πολύ εύκολα να χωνευτεί από το στομάχι, ακόμα και από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία.

Ο οργανισμός το καίει μισή μόλις ώρα μετά την κατανάλωση και το μετατρέπει σε ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητα για τον οργανισμό.

Το ταχίνι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε, Α, καθώς και σύμπλεγμα βιταμινών Β1,Β2,Β3,Β5.Β6, βιοτίνης και χολίνης.

 

Tο ταχίνι στη διατροφή μας

Επίσης, αποτελείται κατά 20% από πρωτεΐνη, κάνοντας το υψηλότερη πρωτεϊνική πηγή από το γάλα, τα φασόλια και τα αμύγδαλα.

Περιέχει μεγάλες ποσότητες μεθειονίνης, ενός απαραίτητου αμινοξέως και λεκιθίνης, η οποία μειώνει τα επίπεδα λίπους στα αίμα και προστατεύει από τις εξωτερικές τοξίνες του περιβάλλοντος, όπως η νικοτίνη.

Τέλος, είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο και θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. 

ΠΗΓΗ

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

  Πεπόνι: Δεν φαντάζεστε από ποιες σοβαρές ασθένειες σας προστατεύει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *