15 «Μυστικά Της Γιαγιάς» Για Το Σπίτι Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια!

15 «Μυστικά Της Γιαγιάς»

 

15 «Μυστικά Της Γιαγιάς» Για Το Σπίτι Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια!

Συμβουλές που δεν βρίσκονται καταγεγραμμένες, που μεταδίδονται από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, που είναι το απόσταγμα εμπειριών και πρακτικών που χάνονται στο διάβα των χρόνων.

 

#1 Για να βγάλουμε αυτοκόλλητα

Για να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα από τα ράφια και τα ντουλάπια της κουζίνας σας, βάζετε επάνω στις ζωγραφιές μια χάρτινη σακούλα φρούτων και σιδερώνετε με σίδερο όχι πολύ καυτό. Μόλις η κόλλα μαλακώσει, ξεκολλάτε σιγά-σιγά το αυτοκόλλητο και καθαρίζετε τα υπολείμματα με ασετόν ή καθαρό οινόπνευμα.
#2 Κρεμάστρες που δεν γλιστράνε

Εάν τα ελαφριά ρούχα και τα πουκάμισα γλιστράνε από τις κρεμάστρες, κολλήστε στην κρεμάστρα μια λουρίδα από βελούδο.

#3 Αρωματισμένα συρτάρια

Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε αρωματικά έλαια και περάστε με αυτό το εσωτερικό των συρταριών σας. Το ξύλο θα απορροφήσει τα έλαια και η μυρωδιά θα περάσει διακριτικά στα ρούχα.

#4 Αστραφτερά ποτήρια

Εάν τα ποτήρια σας έχουν θαμπώσει, βάλτε τα για λίγο σε νερό με μια κουταλιά υγρή αμμωνία, μετά ξεπλύντε τα κανονικά. Θα ξαναπάρουν εκείνη την αστραφτερή ζωντάνια του γυαλιού.

#5 Για να γυαλίζουν τα δερμάτινα παπούτσια

Για να γυαλίσετε τα δερμάτινα παπούτσια και τσάντες, περάστε τα με ένα πανί βουτηγμένο σε φρέσκο γάλα, αφήστε να στεγνώσουν και γυαλίστε τα με ένα μάλλινο πανί.

#6 Για την υγρασία

Η υγρασία στην ντουλάπα είναι μεγάλος εχθρός για τα ρούχα σας. Μπορείτε να την καταπολεμήσετε βάζοντας κιμωλίες μέσα σε μια χαρτοπετσέτα, κοντά στα σημεία που υπάρχει πολλή υγρασία (γωνίες, ράφια).

  Κάνε μια ευχή με αυτόν τον τρόπο και θα πιάσει!

15 «Μυστικά Της Γιαγιάς» Για Το Σπίτι Που Θα Σας Λύσουν Τα Χέρια!

 

#7 Για να αστράψουν τα ασημικά

Για να καθαρίσει το ασημένιο κόσμημά σας, πασπαλίστε το με λίγη σόδα σε σκόνη και τρίψτε το απαλά. Αφήστε το για 2-3 λεπτά και γυαλίστε με μαλακό ύφασμα.

#8 Για να μην ξεβάψει

Αν φοβάστε ότι κάποιο βαμβακερό εμπριμέ ρούχο σας θα ξεβάψει στο πλυντήριο, μουλιάστε το σε χλιαρό νερό όπου έχετε διαλύσει ένα φλιτζάνι χοντρό αλάτι για 1 ώρα περίπου και μετά πλύντε το.
#9 Για να μην στάζουν τα κεριά

Όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, τα κεριά που ανάβετε συνήθως στάζουν και λερώνουν. Η λύση είναι να βουτήξετε τα κεριά για λίγο σε αλατόνερο, πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ετοιμάστε μερικά και αφήστε τα στην άκρη.

#10 Τα λάστιχα του ψυγείου και του πλυντηρίου

Τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου και του πλυντηρίου πιάτων χαλάνε πολύ γρήγορα. Μεγαλώστε τη ζωή τους, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με βαζελίνη.

#11 Γρήγορη απόψυξη

Όταν κάνετε απόψυξη του ψυγείου, μην ξεκολλάτε κομμάτια πάγου με το μαχαίρι γιατί μπορεί να κάνετε ζημιά. Αν βιάζεστε, χρησιμοποιήστε τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι των μαλλιών.

#12 Διώχνουν τις μύγες

Η μυρωδιά της λεβάντας, του γαρύφαλλου, του δενδρολίβανου, του βασιλικού, του δυόσμου και της πορτοκαλόφλουδας είναι ιδιαίτερα απωθητική για τις μύγες.

#13 Χρυσές αλυσίδες

Οι χρυσές αλυσίδες, ειδικότερα οι πολύ λεπτές, μπερδεύονται εύκολα και σχηματίζουν κόμπους. Ξεμπερδέψτε τις και λύστε τους κόμπους χωρίς δυσκολία, πασπαλίζοντάς τις με ταλκ.

#14 Φερμουάρ

Εάν το φερμουάρ δεν ανοιγοκλείνει εύκολα, περάστε το με στεγνό σαπούνι.

  Ο Δεκάλογος Της Καλής Γιαγιάς!!!

#15 Στενά παπούτσιαΑν τα καινούργια σας παπούτσια είναι στενά, φορέστε τα μερικές ώρες μέσα στο σπίτι με υγρές κάλτσες και το δέρμα τους θα ανοίξει.

https://www.truelife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *