Φάτε Τζίντζερ (Πιπερόριζα) Κάθε Μέρα Για 1 Μήνα Και Αυτά Θα Συμβούν Στο Σώμα Σας!

Τζίντζερ

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) είναι μια από τις πιο ισχυρές υπερ-τροφές στην αγορά και μπορεί να προσφέρει στο σώμα σας πολλά οφέλη για την υγεία.

Αυτό το μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στη θεραπεία πολλών διαφορετικών θεμάτων υγείας, που κυμαίνονται από τη διάρροια μέχρι τον καρκίνο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η καθημερινή κατανάλωση τζίντζερ για έναν μήνα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας.

Τζίντζερ κατά πεπτικών προβλημάτων

Η δυσπεψία είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα. Μια από τις ιδιότητες του τζίντζερ είναι ότι βελτιώνει την πέψη σας, βοηθώντας την κανονική λειτουργία του εντέρου.

Επίσης το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τον ερεθισμό στον γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορεί να διεγείρει το σάλιο και με αυτό να επιστρέψει στις τροφές και τα υγρά να ταξιδεύουν ομαλά και με ασφάλεια.

Το τζίντζερ εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο της καρδιακής νόσου

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι πολύ κοινός και μόνο 2 g σκόνης τζίντζερ καθημερινά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του σακχάρου μέχρι και 10% σε μια περίοδο 12 εβδομάδων. Τα καρδιακά προβλήματα και οι παθήσεις μπορούν να μειωθούν, επίσης, κατά 10%.

Τζίντζερ κατά του πόνου των μυών

Το τζίντζερ μειώνει τον πόνο των μυών κατά 25%. Μπορεί επίσης να περιορίσει την εξέλιξη, μέρα με τη μέρα, του πόνου των μυών.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Το τζίντζερ ενεργοποιεί ένα ένζυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τη βελτιωμένη χρήση της χοληστερόλης από το σώμα μας, μειώνοντας αποτελεσματικά τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο σώμα μας.

  Κάρτες Με Ευχές Γενεθλίων

Το τζίντζερ θεραπεύει τη μόλυνση

Το δραστικό συστατικό του τζίντζερ είναι το gingerol, το οποίο είναι ο κύριος παράγοντας για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση λοιμώξεων και φλεγμονών. Αυτό το συστατικό βελτιώνει τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού σας κατά των ιών και των βακτηριδίων, βοηθώντας σας στην πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων.

Το τζίντζερ σταματά την αρθροπάθεια (οστεοαρθρίτιδα)

Η αρθροπάθεια είναι ένας άλλος όρος για την οστεοαρθρίτιδα, μια από τις πιο συχνές ασθένειες των αρθρώσεων, που οδηγεί σε δυσκαμψία και πόνο. Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης. Περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα αναλγητικών, η οποία μειώνει τον πόνο.

Το τζίντζερ ανακουφίζει τον εμμηνορυσιακό πόνο

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το τζίντζερ περιέχει μικρή ποσότητα αναλγητικού, που μπορεί να βοηθήσει επίσης και στη μείωση του πόνου της εμμηνόρροιας. Αντί να στραφείτε σε φάρμακα για το χειρισμό αυτού του προβλήματος, το μόνο που χρειάζεστε είναι να καταναλώσετε ένα γραμμάριο σκόνης τζίντζερ καθημερινά κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Τζίντζερ κατά της ναυτίας

Όσες είναι εγκυμονούσες και έχουν πρωινή αδιαθεσία, καθώς και όσοι ακολουθούν θεραπεία κατά του καρκίνου, αισθάνονται ναυτία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τζίντζερ για να τους βοηθήσει να περιορίσουν αυτό το πρόβλημα. Το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της ναυτίας. 

Καταναλώστε 1 γραμμάριο σκόνης τζίντζερ καθημερινά, για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ναυτίας.

Το τζίντζερ προλαμβάνει τον καρκίνο

Έχει ερευνηθεί η επίδραση του τζίντζερ σε διάφορους τύπους καρκίνου. Η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά έδειξε ότι υπήρξε μείωση των μορίων και των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.

  Θέλετε να αντικαταστήσετε τον πρωινό καφέ; Δείτε πως

Το τζίντζερ περιέχει μια πικάντικη ουσία που ονομάζεται 6-shogaol (το ιαπωνικό όνομα για τζίντζερ) που είναι πολύ παρόμοια με το gingerol. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, αυτή η ουσία μπορεί να είναι 10.000 φορές πιο ισχυρή από τη χημειοθεραπεία και επίσης εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.


Τζίντζερ για την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η γήρανση του εγκεφάλου είναι φυσική. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα το μυαλό σας γερνάει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ, του οποίου οι αντιοξειδωτικές και βιοδραστικές ενώσεις του, μπορούν να αναστείλουν την γήρανση του εγκεφάλου και μαζί με αυτόν να βελτιώσουν το χρόνο της μνήμης και της αντίδρασης.

Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.

ΠΗΓΗ

Μία σκέψη στο “Φάτε Τζίντζερ (Πιπερόριζα) Κάθε Μέρα Για 1 Μήνα Και Αυτά Θα Συμβούν Στο Σώμα Σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *