Λιοντάρι τρώει ελάφι που ήταν έγκυος και αυτό που κάνει στη συνέχεια ξεπερνά κάθε λογική

Λιοντάρι τρώει ελάφι


Αυτό που ακολουθεί έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη και τη λογική των ζώων

Όλοι ξέρουμε πως η βασική διαφορά την οποία έχουν τα ζώα από τους ανθρώπους είναι πως η κάθε κίνησή τους υποκινείται από τα ένστικτά τους, και όχι κατόπιν λογικής σκέψης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε αντίθεση με τα ζώα, η δυνατότητα μας, ως άνθρωποι, να σκεφτόμαστε και να ζυγίζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις, μας οδηγεί στο να λαμβάνουμε διαφορετικές αποφάσεις.

Όμως, μία ιδιαίτερη σκηνή που δείχνει τη συνείδηση και τη συμπόνια μιας λέαινας, κάνει ακόμη και τους ειδικούς να αμφιβάλλουν για όλα όσα γνώριζαν έως και σήμερα σχετικά με τον κόσμο των ζώων.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Madikwe Game Reserve, με επικεφαλής τον ερασιτέχνη Gerry Van Der Walt, η ομάδα παρατήρησε κάτι σπάνιο – μια λέαινα να τρώει το κουφάρι ενός θηλυκού ελαφιού.

Αυτό έως τώρα ακούγεται φυσιολογικό. Ωστόσο, εκείνο που κάνει το εν λόγω περιστατικό αξιόλογο είναι η αντίδραση της λέαινας μόλις ανακάλυψε πως το θήραμά της είχε μωρό στην κοιλιά του.

Ενώ έτρωγε τα εσωτερικά όργανα του ελαφιού, η λέαινα είδε ένα μωρό μέσα στο σώμα του και έδειχνε λυπημένη για αυτό που είχε κάνει.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο. Μόλις βγήκε από τη μητέρα, η λέαινα έβγαλε το μωρό από την κοιλιά και το άφησε στο έδαφος. Στη συνέχεια, το μύριζε και το εξερευνούσε,” δήλωσε ο Gerry.

Η λέαινα θέλησε να δει αν το έμβρυο ήταν ακόμη ζωντανό και όταν συνειδητοποίησε πως δεν ήταν, το έκρυψε με προσοχή πίσω από έναν θάμνο. Δεν έφυγε αμέσως, αλλά έμεινε κοντά του για λίγο.

Σταμάτησε επιπλέον να τρώει τη μητέρα και φαινόταν λυπημένη για ό,τι είχε κάνει. Η μητρική της αγάπη ήταν ορατή από τον τρόπο που μετέφερε το νεκρό μωρό για να «το θάψει».

  Έξι συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο κατοικίδιο

“Σταμάτησε ξανά και έβαλε με προσοχή το έμβρυο στο έδαφος, όλη την ώρα το κοίταζε έντονα και νευρικά. Έσπρωξε το έμβρυο με τη μύτη της και το έπιασε από πίσω μέρος του λαιμού του σαν να ήταν ένα από τα δικά της μωρά,” σημείωσε ο Gerry.

“Παρακολουθήσαμε καθώς περπατούσε προσεκτικά προς έναν θάμνο όπου και άφησε το έμβρυο. Το έσπρωξε πάλι μερικές φορές με τη μύτη της, κοιτάζοντας γύρω της όλη την ώρα σαν να περίμενε βοήθεια.

“Αυτή ήταν σίγουρα μια από τις πιο όμορφες κινήσεις ζώων που έχω δει ποτέ. Τι σκέφτηκε; Γιατί αντέδρασε έτσι;” πρόσθεσε ο Gerry.

Ήταν δίπλα στη νεκρή μητέρα και για αρκετή ώρα. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταλάβει πως το ζώο αισθάνθηκε «ένοχο» που έφαγε μία έγκυο ελαφίνα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αυτή η ιστορία αποδεικνύει ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα: αισθάνονται, πονούν, αγαπούν, αντιλαμβάνονται, κρίνουν, θυμούνται, και έχουν συνείδηση, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

Μία σκέψη στο “Λιοντάρι τρώει ελάφι που ήταν έγκυος και αυτό που κάνει στη συνέχεια ξεπερνά κάθε λογική

  1. Η φυση εχει κανόνες… Ο ανθρωπος δεν θα καταλαβει ποτε τα ζωα και δε θα σταματησει να εκπλησεται με όσα βλεπει απο αυτα, καθως δεν εχει τη δυναμη να παραδεχτεί οτι ειναι ισσος με αυτα και ο παράγοντας νοημοσύνη δεν ειναι αρκετός για να μας καθιστά το κυρίαρχο ειδος ζωης στο πλανητη. Μας προκαλούν έκπληξη ολα αυτα γιατι δεν εχουμε εδω και αιώνες ολόκληρους ανοιξει τα ματια μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *