Δέκα συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας

Δέκα συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας

Δέκα συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας

 

Των φρονίμων τα παιδιά… πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ως γνωστόν.

Των φρονίμων τα παιδιά, όμως, κάνουν κι άλλα πράγματα προκειμένου να διατηρήσουν μια όμορφη σιλουέτα και να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή να διορθώσουν το σώμα τους για να βγουν το καλοκαίρι στην παραλία.

Δείτε τι προτείνει η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βασιλική Κούργια, για να είστε κι εσείς… φρόνιμοι και να διατηρήσετε τα κιλά σας, είτε τρώτε μέσα, είτε έξω.

Αρχικά απαλλαγείτε από αρνητικές σκέψεις και ενοχές και απλά ακολουθήστε όσο περισσότερες μπορείτε από τις ακόλουθες συμβουλές. Είτε βγείτε έξω ενόψει Σαββατοκύριακου, είτε φάτε σε φίλους, είτε στο σπίτι, τα παρακάτω θα σας φανούν χρήσιμα.

 

Δέκα συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας

 

1. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ολοκληρωμένο πρωινό (ένα ποτήρι φυσικό χυμό, ένα τοστ) και μέχρι το γεύμα εξόδου επιδιώξτε να έχετε πολλά και μικρά γεύματα. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι ή οι ελαφριές πίτες.

2. Το ένα εκ των δυο βασικών γευμάτων, δηλαδή είτε το μεσημεριανό, είτε το βραδινό να είναι πλήρες σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά χαμηλό σε θερμίδες. Δηλαδή να είναι ένα ελαφρύ γεύμα που να αποτελείται από μια σαλάτα εποχής, μια επιλογή  άπαχης πρωτεΐνης (κοτόπουλο, ψάρι, τυρί), συνοδευτικά με 1-2 φέτες ψωμιού ολικής.

 

Δέκα συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας

3. Αποφύγετε να πηγαίνετε νηστικοί στο τραπέζι. Μια ώρα πριν την έξοδο σας ενεργοποιήστε το αίσθημα κορεσμού με ένα φρούτο και ένα σνακ (ένα γιαούρτι ή μια μπάρα δημητριακών πλούσια σε φυτικές ίνες)

  Δίαιτα «Golo»: Υπόσχεται απώλεια 25 κιλών σε έξι μήνες -Τι περιλαμβάνει

4. Όταν βρίσκεστε σε τραπέζια γεμάτα λιχουδιές, η πιο έξυπνη κίνηση είναι να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του στομαχιού σας αρχικά με φυτικές ίνες, όπως είναι η σαλάτα, για να μειωθεί το αίσθημα της πείνας.

5. Μετά τη σαλάτα, ζητήστε ένα πιάτο φρούτου και στη συνέχεια γεμίστε το με μια πιρουνιά από όλα τα «καλούδια» που είναι στο τραπέζι. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι επιλογές όπως το κρέας, το ψάρι, οι γαρίδες, το χταπόδι και το κοτόπουλο είναι και αυτές που μας χορταίνουν και περισσότερο.

6. Σε κάθε μπουκιά επιλέγετε να αφήνετε το πιρούνι στο πιάτο. Εξερευνήστε την κάθε γεύση σαν να είναι η τελευταία φορά που τρώτε. Μασήστε αργά το φαγητό σας και αποφύγετε να τρώτε μηχανικά.

 

Δέκα συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας

 

7. Για τους λάτρεις του αλκοόλ απλά θυμηθείτε να έχετε πάντα δίπλα στο αλκοολούχο ποτό, ένα γεμάτο ποτήρι νερό, έτσι ώστε να ξεδιψάτε με το νερό και όχι με το κρασί ή την μπίρα.

8. Αφού έχετε δοκιμάσει όλα αυτά τα υπέροχα πιάτα, δώστε τη χαρά στον ουρανίσκο σας με μια έως δύο κουταλιές από το επιδόρπιο.

9. Επιλέξτε να κινηθείτε. Μια επιλογή είναι να χορέψετε με τους φίλους σας και αν δεν το επιτρέπουν οι περιστάσεις, δοκιμάστε  να πάτε την επίσκεψη επιλέγοντας για μεταφορικό μέσο… τα πόδια σας . Στην περίπτωση που αυτό είναι αδιανόητο, τότε φροντίστε να παρκάρετε το αυτοκίνητο 5 τετράγωνα μακριά από την εστία συνάντησης.

10. Την επόμενη μέρα, αποφύγετε «δίαιτες της πείνας» και φροντίστε το σώμα σας με ένα πλήρες ισορροπημένο διαιτολόγιο.

 

Βασιλική Κούργια
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

  Το βάζει σε κάθε γεύμα της για να μένει χορτάτη χωρίς να τρώει πολύ - Το μυστικό της Ηλιάνας Παπαγεωργίου για να έχει κορμί "φέτες"

www.diatrofi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *