Άπαχη πρωτεΐνη: Οι 2 top τροφές για απώλεια βάρους και αύξηση της μυϊκής μάζας

Άπαχη πρωτεΐνη: Οι 2 top τροφές για απώλεια βάρους και αύξηση της μυϊκής μάζας

Άπαχη πρωτεΐνη

 

Οι 2 top τροφές για απώλεια βάρους και αύξηση της μυϊκής μάζας


Οι τροφές με άπαχη πρωτεΐνη προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων προσέχουν την διατροφή τους και ακολουθούν δίαιτες για απώλεια βάρους ή αύξηση της μυϊκής μάζας.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί τρώνε σνακ με άπαχη πρωτεΐνη, πίνουν ροφήματα άπαχης πρωτεΐνης ή την προσθέτουν σε μορφή σκόνης σε smoothies, φαγητά και επιδόρπια.

Σε αντίθεση με άλλα θρεπτικά συστατικά, η άπαχη πρωτεΐνη είναι πολύ αποτελεσματική στην απώλεια κιλών.

Ο βασικός λόγος είναι ότι προκαλεί αίσθημα κορεσμού και δεν αισθάνεστε πείνα για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωσή της.
Παράλληλα, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και την παραγωγή ορμονών.

Αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλες οι πρωτεϊνούχες τροφές ίσης αξίας.

Κάποιες τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, ενώ στην επεξεργασμένη μορφή τους (π.χ. αλλαντικά) με αρκετές μορφές καρκίνου.

Η πρωτεΐνη που προέρχεται από τροφές μη ζωικής προέλευσης είναι λιγότερη από αυτή που παίρνουμε από το κρέας ή μπορεί να συνδέεται με κάποιες αλλεργίες (π.χ. πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στη σόγια).

Δείτε στην παρακάτω gallery τις δύο top τροφές που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά αν θέλετε να πάρετε μεγάλη ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης.

 

Άπαχη πρωτεΐνη

 

Στήθος κοτόπουλου (ψητό, χωρίς την πέτσα) – Μέγεθος μερίδας: 100 γραμμάρια μαγειρεμένο – Θερμίδες ανά μερίδα: 165 – Πρωτεΐνη ανά μερίδα: 31 γραμμάρια – Λιπαρά ανά μερίδα: 3,5 γραμμάρια

 

Άπαχη πρωτεΐνη

 

Γαλοπούλα (ψητή, χωρίς την πέτσα) – Μέγεθος μερίδας: 100 γραμμάρια μαγειρεμένη – Θερμίδες ανά μερίδα: 159 – Πρωτεΐνη ανά μερίδα: 29 γραμμάρια – Λιπαρά ανά μερίδα: 3,8 γραμμάρια

  Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες – Δείτε γιατί!

Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χολίνη, σελήνιο και ψευδάργυρο. Προσοχή: Μην μπερδεύετε το στήθος γαλοπούλας που θα φτιάξετε μόνοι σας με το έτοιμο στήθος γαλοπούλας (αλλαντικά), που είναι πλούσιο σε αλάτι και νιτρικά άλατα, τα οποία έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.



ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *