Φυσικοί τρόποι να περιορίσετε την όρεξή σας

Φυσικοί τρόποι να περιορίσετε την όρεξή σας

Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την όρεξή σας και να χάσετε τυχόν περιττά κιλά.

Κάντε τα αμύγδαλα το καθημερινό σας σνακ:

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα από ίνες που σας δίνουν μία αίσθηση κορεσμού και φουσκώματος πιο γρήγορα και για περισσότερη ώρα απ’ ότι άλλες τροφές.

Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που τρώνε μία χούφτα αμύγδαλα σαν σνακ είναι πιο απίθανο να φάνε υπερβολικές ποσότητες φαγητού στο επόμενο γεύμα τους.

Να πίνετε πολύ νερό:

Το νερό σας φουσκώνει κι έχει μηδέν θερμίδες! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε δύο ποτήρια νερό ακριβώς πριν από κάθε γεύμα και θα χάσετε πιο εύκολα τα περιττά σας κιλά.

 

Κάντε πολύ άσκηση:

Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι η άσκηση αυξάνει την λεπτίνη, μία ορμόνη που κατευνάζει την όρεξη στις γυναίκες. Οποιαδήποτε άσκηση, ακόμα και το γρήγορο περπάτημα είναι αρκετό για να αυξήσει την ορμόνη αυτή.

 

Να τρώτε πρωτεΐνες τακτικά:

Όταν το στομάχι διαστέλλεται, δέκτες στα εσωτερικά τοιχώματα στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο που απενεργοποιούν το αίσθημα της πείνας. Οι πρωτεΐνες στέλνουν για περισσότερη ώρα αυτά τα σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο κι έτσι μειώνεται η όρεξη.

 

 

Να τρώτε περισσότερα αυγά:

Τα αυγά είναι χρυσή επιλογή για το πρωινό σας καθώς έχει παρατηρηθεί ότι μειώνουν τις θερμίδες που καταναλώνουμε στο μεσημεριανό γεύμα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό;

Είναι μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης της οποίας η πέψη αργεί περισσότερο απ’ ότι των υδατανθράκων και αποτρέπει τις επιδρομές στο ψυγείο πριν το γεύμα. Επιλέξτε για πρωινό δύο αυγά και συνδυάστε τα με ψωμί σικάλεως ή ολικής αλέσεως.

  Αποκλείεται να το ξέρατε! Τι θα συμβεί εάν κόψουμε μερικά λεμόνια και τα βάλουμε δίπλα στο κρεβάτι μας

Κάντε το πράσινο τσάι το αγαπημένο σας ρόφημα:

Το πράσινο τσάι θα αυξήσει τα επίπεδα της λεπτίνης. Επιπλέον περιέχει κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες.

Ένα μήλο την ημέρα…

Γεμάτα από φυτικές ίνες και νερό, τα μήλα είναι ένα υπέροχο χορταστικό σνακ κι έχουν ελάχιστες θερμίδες. Όταν χωνεύονται παράγουν μία ορμόνη, την G.L.P.-1 που επίσης στέλνει μήνυμα κορεσμού στον εγκέφαλο.

Αποκτήστε λοιπόν τη συνήθεια να τρώτε ένα μήλο 15 λεπτά πριν από το κυρίως γεύμα σας. Το αντιοξειδωτικό κερκετίνη βρίσκεται κάτω από τη φλούδα, οπότε μην τα ξεφλουδίζετε.

Να κοιμάστε αρκετές ώρες:

Η έλλειψη ύπνου είναι καταστροφική για τις ορμόνες της όρεξης. Έτσι εξηγούνται οι λιγούρες που έχουμε όταν είμαστε ξενυχτισμένοι. Φροντίστε να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα.

 

Βάλτε μπαχαρικά στη μαγειρική σας:

Η καψαϊκίνη που περιέχεται στο τσίλι ενισχύει την παραγωγή θερμότητας από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες απ’ ότι αποθηκεύει.

Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση 3 γραμμαρίων κανέλας καθημερινά θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα κι επιπλέον καθυστερεί την έξοδο του φαγητού από το στομάχι μετά το φαγητό οπότε νιώθετε χορτάτες για περισσότερη ώρα.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *