Τσίμπημα από κουνούπι: 4 υλικά από την κουζίνα που σε ανακουφίζουν από τη φαγούρα

Τσίμπημα από κουνούπι: 4 υλικά από την κουζίνα που σε ανακουφίζουν από τη φαγούρα

Τσίμπημα από κουνούπι

Οι φυσικές και οικονομικές λύσεις όταν τα κουνούπια δεν σε λυπούνται.

 

Καλοκαιράκι and the living is easy που θα έλεγε και η Ella Fitzerald.

 

Περισσότερη όρεξη για βόλτες μετά τη δουλειά, ταινίες στα θερινά σινεμά, βράδια στο μπαλκόνι με κρασί και κουβέντα.

 

Βασικός καταστροφέας αυτών των ειδυλλιακών στιγμών; Τα κουνούπια που σε τσιμπάνε όπου βρουν μαλακό σημείο πάνω στο σώμα σου, δημιουργώντας αυτά τα μεγάλα ροζ σπυράκια (που όσο τα ξύνεις γίνονται και μεγαλύτερα) και την επακόλουθη φαγούρα.
Κι ενώ έχουμε μιλήσει για τους λόγους που είσαι θελκτική στα κουνούπια, σήμερα θα δώσουμε λύσεις για την ενοχλητική φαγούρα που συνοδεύει το τσίμπημα η οποία, αν και προσωρινή, δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις και να απολαύσεις τη στιγμή. Και δωσ’ του ξύσιμο.

 

Αν είσαι σε σπίτι είσαι τυχερή γιατί, ακόμα και να μην διαθέτεις κάποια λύση φαρμακείου, μια βόλτα μέχρι την κουζίνα σου αρκεί για να ανακουφιστείς από τη φαγούρα, το οίδημα και τα εξανθήματα. Και δεν εννοούμε να ρίξεις νερό στο τσίμπημα, κάτι που όλοι ξέρουμε ότι ελάχιστες φορές «πιάνει».

 

1. Λεμόνι

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές του ιδιότητες, κρίνεται εξαιρετικά «θεραπευτικό» όταν μιλάμε για τσίμπημα από κουνούπι. Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψε τη σάρκα του λεμονιού πάνω στο δέρμα σου.

 

2. Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι δεν θα καταπραΰνει απλώς τη φαγούρα, αλλά θα σε κάνει ιδιαίτερα απωθητική στα κουνούπια (πιθανώς όμως και στους ανθρώπους) για το υπόλοιπο της βραδιάς. Χρησιμοποίησέ το σοφά. Κόψε ένα κρεμμύδι στη μέση και με την εσωτερική του πλευρά τρίψε το για λίγο πάνω στην επίμαχη περιοχή.

  Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα.

 

Τσίμπημα από κουνούπι: 4 υλικά από την κουζίνα που σε ανακουφίζουν από τη φαγούρα

 

3. Πάγος

Μπορεί το νερό της βρύσης να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αλλά ο πάγος, λόγω θερμοκρασίας, μουδιάζει την περιοχή και ανακουφίζει από τη φαγούρα. Η εφαρμογή του είναι απλή. Απλώς παίρνεις ένα παγάκι, το τυλίγεις σε ένα λεπτό πανί και το αφήνεις πάνω στην περιοχή για ένα τέταρτο.

 

4. Aloe vera

Το gel που υπάρχει μέσα στο φύλλο της αλόης έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μειώνει το πρήξιμο και τη φαγούρα. Αν έχεις φυτό aloe vera στο σπίτι, κόψε ένα φύλλο. Άλειψε το τζελ στην περιοχή που σε φαγουρίζει. Εναλλακτικά, προμηθεύσου με τζελ αλόε βέρα από το φαρμακείο.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *