Ένα μαγικό ψαροχώρι με απέραντο πράσινο μόλις μια ανάσα από την Άρτα

μαγικό ψαροχώρι

Η Κορωνησία είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στον Αμβρακικό κόλπο, μέσα στην κλειστή θάλασσα.

Στο μυαλό μας υπάρχουν κάποιες περιοχές που δεν περιμένουμε να έχουν τόσο ειδυλλιακά τοπία. Έτσι είναι και η Άρτα με το υπέροχο αυτό χωριό που μαγεύει όποιον το επισκέπτεται.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το γραφικό χωριό του νομού Άρτας έχει κάτι ξεχωριστό: Είναι χτισμένο πάνω σε μια νησίδα γης που συνδέει την Κορωνησία, περί αυτής πρόκειται, με τον υπόλοιπο νομό.

μαγικό ψαροχώρι

Αναφέρεται και ως Κορακονησία και φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της, που συνδυάζουν τα περίφημα εδέσματα με το ειδυλλιακό περιβάλλον.

Η Κορωνησία απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας και βρίσκεται στο μικρό Πέρα Νησί, κοντά στον υγρότοπο του Αμβρακικού.

Τα σπίτια της αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα, έχοντας θέα στην κλειστή θάλασσα και τις αμμονησίδες. Στο λιμάνι της δένουν βάρκες και αλιευτικά και τα παραδοσιακά πριάρια.

μαγικό ψαροχώρι

Το όμορφο τοπίο γεμίζει το βλέμμα, ενώ ενδιαφέρον έχει ο βυζαντινός ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγιά. Χρονολογείται από τον 7ο ή κατά άλλους τον 10ο αιώνα και παραπέμπει στον σπάνιο τύπο του σταυροειδούς ημιεγγεγραμμένου με τρούλο ναού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναμφίβολα τον πρώτο ρόλο παίζει εδώ το φυσικό περιβάλλον. Με αφετηρία την Κορωνησία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε έλη και βάλτους με φόντο τις λιμνοθάλασσες Τσουκαλιό, Λογαρού και Ροδιά. Στο Τσουκαλιό φωλιάζει ο σπάνιος και απειλούμενος αργυροπελεκάνος.

μαγικό ψαροχώρι

Μην παραλείψετε μία στάση στο χωριό Ανέζα, που οι οικολογικές οργανώσεις αποκαλούν «το χωριό των πελαργών». Βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την Κορωνησία και εκεί μπορείτε να δείτε τις μεγάλες φωλιές τους.

  Πόνος Στις Αρθρώσεις; Η Φλούδα Του Λεμονιού Έχει Τη Λύση!

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *