Μέλι: Έτσι θα καταλάβετε αν έχει υποστεί… νοθεία ή επεξεργασία

Μέλι: Έτσι θα καταλάβετε αν έχει υποστεί… νοθεία ή επεξεργασία

Το μέλι αποτελεί ένα θρεπτικότατο προϊόν, που στην Ελλάδα παράγεται με ιδιαίτερα αγνούς τρόπους και δίχως «σκοτεινές» επεξεργασίες, εν αντιθέσει με το εξωτερικό.

Μολαταύτα, καλούμαστε να αναγνωρίζουμε την ποιότητα του εκάστοτε μελιού. Επί παραδείγματι, αν έχει υποστεί κρυστάλλωση λόγω της γλυκόζη και άλλες ενδείξεις νοθείας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για να ξανακάνετε το μέλι ρευστό, βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και βυθίστε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55 βαθμούς Κελσίου.

Mην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.

Για να δείτε αν το μέλι που έχετε στο σπίτι είναι καλό μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι με κρύο νερό και να βάλετε μέσα μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Επειδή η πιο συνηθισμένη μέθοδος νοθείας του μελιού είναι με σιρόπι ζάχαρης τα οποία διαλύονται εύκολα στο νερό, αν το μέλι που αγοράσαμε είναι νοθευμένο θα διαλυθεί στο νερό. Αντίθετα, αν το μέλι που αγοράσαμε είναι αγνό θα καταβυθιστεί αυτούσιο στον πάτο.

Το άρωμα όσο και το χρώμα του μελιού έχουν σχέση μόνο με την προέλευση της πρώτης ύλης και δεν είναι εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα του μελιού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχει λευκός αφρός κάτω από το καπάκι, στα τοιχώματα του βάζου ή στην επιφάνεια του μελιού. Η ύπαρξη αφρού σημαίνει ότι το μέλι είναι βρασμένο.

  💚🌞💙🌷💙🌷Πολύχρονος/η και ευτυχισμένος/η. ......giortazo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *