Μήπως να μετρούσατε μπουκιές αντί για θερμίδες;

Μήπως να μετρούσατε μπουκιές αντί για θερμίδες;

Μήπως να μετρούσατε μπουκιές αντί για θερμίδες;

 

Πόσες θερμίδες έχει το ψωμί; Πόσες θερμίδες έχει το μήλο; Μπορώ να το καταναλώσω;

 

Ερωτήσεις που θέτουν οι περισσότεροι για το θερμιδικό περιεχόμενο των τροφίμων στο ξεκίνημα της απώλειας βάρους και όχι μόνο.

 

Μήπως όμως είναι καλύτερο να μετρώνται οι «μπουκιές» με σκοπό τη μείωσή τους και όχι οι θερμίδες; Μία νέα προσέγγιση υποστηρίζει τη συγκεκριμένη μέθοδο ως εργαλείο απώλειας βάρους.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για τη μέτρηση μπουκιών;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Advances in Obesity, Weight Management & Control από ερευνητές του Πανεπιστημίου BrighamYoung δείχνει ότι η στρατηγική αυτή είναι αποτελεσματική στη μείωση του σωματικού βάρους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 61 εθελοντές όπου τους ζητήθηκε να μετράνε πόσες μπουκιές φαγητού και πόσες γουλιές κατανάλωναν σε καθημερινή βάση. Οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν να μειώσουν τον αριθμό αυτό κατά 20-30%.

 

Νόστιμη Δίαιτα Δεν θα κάνεις μια εξαντλητική δίαιτα

 

Σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, 41 συμμετέχοντες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μελέτη χάνοντας 1,6-1,8 κιλά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη απώλεια βάρους σημειώθηκε στα άτομα εκείνα που είχαν μειώσει τον αριθμό των μπουκιών κατά 20% και όχι κατά 30%.

Αυτό δικαιολογείται καθώς τα άτομα εκείνα ενώ είχαν μειώσει τις μπουκιές, κατανάλωναν τρόφιμα υψηλού θερμιδικού περιεχομένου. Συνεπώς με ελάχιστη καθοδήγηση, χωρίς να απαιτείται αλλαγή στη άσκηση, και σε συνδυασμό με την περιορισμένη αλλαγή στις επιλογές των τροφίμων, οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μείωσαν το σωματικό τους βάρος.

 

Μήπως να μετρούσατε μπουκιές αντί για θερμίδες;

Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε ένα μεγαλύτερο πληθυσμό καθώς και αν η ποιότητα των τροφίμων και της διατροφής θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα πρόγραμμα διατροφής μέτρησης των μπουκιών.

  Αυτές οι τροφές δεν αξίζουν τις θερμίδες τους

 

ΠΗΓΗ

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

Αφήστε μια απάντηση