«Περπατάω! Ναι!» Η υπέροχη στιγμή που 4χρονη με εγκεφαλική παράλυση κάνει τα πρώτα της βήματα

4χρονη με εγκεφαλική παράλυση

 

Περπατάω! Ναι Η υπέροχη στιγμή που 4χρονη με εγκεφαλική παράλυση κάνει τα πρώτα της βήματα

 

Αυτό το βίντεο που δείχνει ένα αξιολάτρευτο κοριτσάκι έχει εξαπλωθεί σε όλο το internet τις τελευταίες ημέρες, γεμίζοντας δάκρυα χαράς όποιον το βλέπει και θαυμάζει το εκπληκτικό θάρρος και την αποφασιστικότητα αυτού του μικρού παιδιού, ώστε να περπατήσει για πρώτη φορά στην ζωή του.

 

Η Maya, 4 ετών, έχει εγκεφαλική παράλυση. Τον Μάιο, μαζί με την οικογένειά της ταξίδεψαν στο Νοσοκομείο Παίδων του Σαιντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που είναι γνωστή ως Selective Dorsal Rhizotomy (SDR), σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εγκεφαλική παράλυση που έχει.

 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι γιατροί είπαν στην οικογένεια του κοριτσιού ότι θα μπορούσε να της πάρει ακόμα και έναν χρόνο προτού η μικρή Maya μπορέσει να περπατήσει μόνη της. Όμως, μόλις επτά εβδομάδες μετά την επέμβαση, η 4χρονη απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και έκανε τα πρώτα της βήματα.

Η μητέρα της κατέγραψε αυτήν την στιγμή σε βίντεο και το αποτέλεσμα είναι μας γεμίζει χαρά και έμπνευση. Η Maya φωνάζει «Ναι! Περπατάω! Το έκανα!», καθώς λέει στην μητέρα της, ότι δεν χρειάζεται βοηθητικό μπαστούνι:

 

«Περπατάω! Ναι!» Η υπέροχη στιγμή που 4χρονη με εγκεφαλική παράλυση κάνει τα πρώτα της βήματα

 

Η Maya γεννήθηκε έναν μήνα πρόωρα και ζύγιζε μόλις μισό κιλό! Λίγο πριν κλείσει τα δύο χρόνια ζωής διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και μέχρι και την στιγμή που βλέπετε παραπάνω, χρειαζόταν πάντοτε βοηθητικά μπαστούνια και καροτσάκια για να περπατάει.

  Ευχές για την γιορτή του Πατέρα.... giortazo.gr

 

Όχι πια…

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *