10 εναλλακτικές χρήσεις του καφέ που ίσως δεν γνωρίζατε

10 εναλλακτικές χρήσεις του καφέ

 

10 εναλλακτικές χρήσεις του καφέ που ίσως δεν γνωρίζατε

 

Οι περισσότεροι από εμάς, αφού πιούμε τον καφέ μας, πετάμε το κατακάθι ή τα υπολείμματα στα σκουπίδια. Κι όμως το κατακάθι του καφέ (ελληνικού, γαλλικού κλπ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους.

Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων. Θα σας παρουσιάσουμε 10 εναλλακτικές και εύκολες χρήσεις του καφέ που μπορεί να μην είχατε φανταστεί.

 

1. Αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές

Βάλτε λίγο καφέ σε ένα βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές. Επίσης, αν τα χέρια σας μυρίζουν δυσάρεστα, μπορείτε να τρίψετε επάνω τους λίγο καφέ και να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Έτσι θα απομακρυνθεί η άσχημη μυρωδιά.

 

2. Κάντε απολέπιση δέρματος

Χάρη στην υφή του, το κατακάθι του καφέ είναι ιδανικό για την απολέπιση δέρματος και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Ειδικά για την κυτταρίτιδα, προτείνουμε να αναμείξετε τα υπολείμματα καφέ με λίγο έλαιο καρύδας και να τρίψετε το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και απολέπιση: αναμείξτε τον καφέ με μισό κουτάλι ελαιόλαδο και τρίψτε το στο δέρμα σας για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια απλά ξεπλύνατε.

 

3. Φτιάξτε λίπασμα

Ο καφές είναι ιδανικός για να φτιάξετε λίπασμα. Μπορείτε επίσης να τον προσθέσετε σε φυτά που απαιτούν όξινο χώμα αφού παρέχει σημαντική ποσότητα στοιχείων όπως ο χαλκός, το κάλιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Ομοίως, η ανάμειξη αλεσμένων κόκκων καφέ σε σπόρους από καρότο και ραπανάκι βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη των φυτών αυτών.

  Δεν σε ξέρω αλλά σε ευχαριστώ: Μητέρα φωτογράφισε κρυφά ένα αγόρι να κάνει αυτό στον 1 έτους γιο της

4. Κάντε τα μαλλιά σας να λάμπουν

 

10 εναλλακτικές χρήσεις του καφέ
Ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και να κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά. Δημιουργήστε ένα μείγμα από καφέ και νερό όπως ακριβώς κάνετε για να φτιάξετε έναν καφέ. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό ή τουλάχιστον νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας, απλώστε το μείγμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά περίπου. Μετά ξεπλύνατε.

5. Φυσικό απωθητικό ζώων και εντόμων

Ο καφές μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως φυσικό απωθητικό για τα μερμήγκια καθώς και για άλλα ζώα όπως οι γάτες. Για την απομάκρυνση των μερμηγκιών πασπαλίστε το έδαφος με ξηρό αλεσμένο καφέ.
Για να απομακρύνετε τις γάτες, αναμείξτε το κατακάθι του καφέ με φλούδες από λεμόνι καιπορτοκάλι. Σε αρκετά από αυτά τα ζώα δεν αρέσει η μυρωδιά και δεν πλησιάζουν. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να τρίψετε λίγο από το υγρό κατακάθι του καφέ στο κατοικίδιό σας για να το προστατεύσετε από τους ψύλλους.

6. Φυσικό καθαριστικό

Λόγω των λειαντικών και όξινων ιδιοτήτων του καφέ, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα επιφανειών και κυρίως στην κουζίνα. Απλά αναμείξτε αλεσμένο καφέ με λίγο σαπούνι και νερό και απλώστε το σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλετε να καθαρίσετε.

7. Αποσμητικό χώρου

ΚΑΦΕΣ
Πέρα από την αποφυγή δυσάρεστων οσμών, ο καφές μπορεί να λειτουργήσει και ως αποσμητικό χώρου χάρη στο δυνατό, διεισδυτικό και ταυτόχρονα ευχάριστο άρωμά του. Τοποθετήστε απλά αλεσμένο καφέ σε μια σακουλίτσα ή ένα πορώδες ύφασμα και αφήστε το άρωμά του να κυριαρχήσει στο χώρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποιο αρωματικό έλαιο ή φλούδες από κάποιο φρούτο.

8. Διώξτε τη σκόνη

Ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη που συσσωρεύεται μούχλα, σκόνη και ακαθαρσίες όπως για παράδειγμα στις καμινάδες. Προσοχή ο καφές δεν πρέπει να είναι υγρός γιατί τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ρίξτε τα κατακάθια του καφέ επάνω στη σκόνη ώστε να μπορέσετε να τα σκουπίσετε εύκολα.

9. Διατηρήστε τα έπιπλά σας σε καλή κατάσταση

Τα έπιπλα από ξύλο μπορούν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση χάρη στον καφέ.Σε ένα πανί απλώστε τα υπολείμματα του καφέ και στη συνέχεια τρίψτε τις επιφάνειες των επίπλων που θέλετε να γυαλίσετε.

10. Μαγειρική

Τα υπολείμματα του καφέ είναι τέλος χρήσιμα για την παρασκευή διαφόρων κέικ και γλυκών. Μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε ως υπόστρωμα για τη δική σας καλλιέργεια μανιταριών. Όπως είπαμε και προηγουμένως, ο καφές διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες για το χώμα καθώς και για την καλλιέργεια ορισμένων φυτών.
Εκπλαγήκατε καθόλου από τις εναλλακτικές χρήσεις του καφέ;

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

  Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου: 300 με 350 παιδιά στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται με καρκίνο ετησίως

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *