Έχεις δέκα λεπτά; Έχεις τέλειο σώμα

 τέλειο σώμα

Η δικαιολογία ότι δεν γυμνάζεσαι λόγω έλλειψης χρόνου παύει να ισχύει. Με αυτό το…
δεκάλεπτο πρόγραμμα θα ενεργοποιήσεις κάθε μυϊκή ομάδα.

Για να βρεις… power και να σηκωθείς από τον καναπέ σου, θα πρέπει να πατήσεις power στο ηχοσύστημά σου και να συντονιστείς στο ρυθμό της dance μουσικής. Αφιέρωσε μισό λεπτό στο ζέσταμά σου, κάνοντας επιτόπου steps ή jogging, πριν πιάσεις στα χέρια τα σκονισμένα βαράκια σου και ξεκινήσεις τα σετ δεκάλεπτων επαναλήψεων.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για αρχή θα κάνεις εναλλάξ προβολές ποδιών μπροστά (το γόνατο δεν ακουμπάει στο πάτωμα), ενώ τα χέρια σου θα ανοίγουν στο ύψος των ώμων και θα ξανακλείνουν στη μέση με τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα. Μετά, χωρίς να αφήσεις κάτω τα βαράκια, συνεχίζεις με πίσω προβολές.

Ενώ το πόδι φεύγει προς τα πίσω και λυγίζει, τα χέρια που μένουν κολλημένα στο σώμα και ξεκινούν από μπροστά (οι βραχίονες είναι παράλληλοι προς το έδαφος) τεντώνουν με τα βαράκια προς τα πίσω και επιστρέφουν στην αρχική θέση. Έπειτα κάθεσαι.

Όμως το κάθισμα είναι… αόρατο και τα χέρια με τα βαράκια ξεκινούν τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και καταλήγουν λυγισμένα πλάι από τους ώμους σου. Όταν τελειώσεις, αφήνεις τα βαράκια και επαναλαμβάνεις το κάθισμα με τα χέρια στη μέση, όμως κάθε φορά που σηκώνεσαι, κάνεις ένα άλμα στον αέρα.

Έφτασε η στιγμή που το μάθημα μπαλέτου που έκανες μικρή θα σου φανεί χρήσιμο, καθώς η επόμενη άσκηση περιέχει πλιέ με τα χέρια στη μέση.

Αφού δυνάμωσες καλά, μπορείς να κάνεις λίγα push-ups. Όμως αν νιώθεις αρκετά αδύναμη, βάλε τα γόνατα στο έδαφος και κάνε την κάμψη με λιγότερο βάρος.

  Χρόνια Πολλά gif

Τέλος, μείνε για ένα λεπτό «σανίδα» όπως λένε στη γιόγκα στηρίζοντας το σώμα σου στις μύτες των ποδιών και στους βραχίονες που είναι παράλληλοι στο έδαφος.

Πριν χαλαρώσεις σε όρθια θέση κάνοντας δίπλωση μπροστά με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και το κεφάλι βαρύ, κάνε μικρά ρολαρίσματα μπρος πίσω, προσπαθώντας όχι μόνο να έχεις τα πόδια λυγισμένα, αλλά να ξεκινάς και να καταλήγεις πάντα στο ίδιο σημείο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά αυτοί είναι οι πιο διασκεδαστικοί κοιλιακοί που έχεις κάνει.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *