Πως να αποφύγετε το ξεσκόνισμα 6 πράγματα να κάνετε

Πως να αποφύγετε το ξεσκόνισμα

Πως να αποφύγετε το ξεσκόνισμα

 

Αν νιώθετε πως ότι και να κάνετε η σκόνη βρίσκει τρόπο να εισχωρήσει ακόμα και στις πιο παραγκωνισμένες γωνιές του σπιτιού σας, δεν είστε μόνοι.

 

Το ξεσκόνισμα είναι για πολλούς μία κουραστική διαδικασία και οι περισσότεροι μάλλον θα ήταν χαρούμενοι αν μπορούσαν να την αποφύγουν. Πριν απογοητευτείτε δείτε παρακάτω 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε (ή τουλάχιστον να το μειώσετε).

 

Πως να αποφύγετε το ξεσκόνισμα 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε

 

Κρατήστε τη σκόνη εκτός σπιτιού

Η περισσότερη σκόνη μπαίνει στο σπίτι απ’ έξω. Προσπαθήστε να διατηρείτε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες όσο το δυνατόν περισσότερο κλειστά. Βάλτε κανόνες που δεν επιτρέπουν τα παπούτσια μέσα στο σπίτι και προμηθευτείτε ένα καλό χαλάκι για να βάλετε έξω από την πόρτα σας.

 

Βουρτσίζετε τα κατοικίδιά σας

Βουρτσίζετε το τρίχωμα του σκύλου ή της γάτας όσο πιο συχνά μπορείτε για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες. Θα δείτε πως αν το κάνετε συχνά θα μειωθεί κατά πολύ η σκόνη και οι τρίχες στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

Αποθηκεύστε χαρτικά και υφάσματα

Οι χαλαρές ίνες των υφασμάτων συμβάλουν στη σκόνη του σπιτιού. Μην πετάτε τα ρούχα σας στο σπίτι και αποθηκεύστε ρούχα, σεντόνια και πάσης φύσεως υφάσματα που δεν χρησιμοποιείτε σε κάποιο κουτί. Επίσης συγκεντρώστε παλιά περιοδικά και εφημερίδες σε βάλτε τα σε κάποια αποθήκη ή στείλτε τα για ανακύκλωση.

 

Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας

Οι χαλαρές ίνες και τα νεκρά κύτταρα του σώματός σας κάνουν το κρεβάτι μια μηχανή παραγωγής σκόνης. Διατηρήστε τα σεντόνια σας καθαρά και φροντίστε να τα αλλάζετε κάθε εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια σας – βάλτε τα στο πλυντήριο μια φορά του μήνα.

  Φτιάξτε το δικό σας σπρέι για το ξεσκόνισμα!

 

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με καλό φίλτρο

Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε μην κάνετε τη ζωή σας πιο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ένα καλό φίλτρο που παγιδεύει τη σκόνη και τα υπόλοιπα αλλεργιογόνα και δεν τα απελευθερώνει πίσω στον αέρα.

 

Προμηθευτείτε έναν ιονιστή

Οι ιονιστές ρουφάνε τον αέρα, τον καθαρίζουν και τον απελευθερώνουν πάλι στην ατμόσφαιρα. Θα σας βοηθήσει σημαντικά ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερη σκόνη στον χώρο σας η οποία στη συνέχεια κάθεται στα έπιπλα και στο πάτωμα. Θα σας απαλλάξει επίσης από τις άσχημες μυρωδιές και θα διατηρεί τον αέρα σας πάντα καθαρό.

 

spirossoulis.com

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση