Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

«Αυτό το θαύμα μου το διηγήθηκε η κατηχήτρια μου … (θα σας το πω έτσι ακριβώς όπως μου το είχε πει)
«Αυτό το θαύμα παιδιά μου έγινε την εποχή του 2ο παγκοσμίου πολεμου.Οι Γερμανοί ετοιμαζόντουσαν να βομβαρδίσουν ενα μικρο χωριουδάκι στη πανέμορφη Κρητη μας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έτσι, όταν βράδιασε ξεκίνησαν με το αεροπλάνο τους για να πάνε πάνω απο το χωρίο. Πετούσαν για αρκετές ώρες βλέποντας το χαρτί πάρα πολύ προσεχτικά. Τελικά μετά απο 4-5 ώρες έφτασαν πάνω απο το χωρίο. Κοίταξαν κάτω και το μόνο που είδαν ήταν μια μεγάλη λίμνη και ενα εκκλησάκι. 
Κοίταξαν το χαρτί ξανά και ξανά για να σιγουρευτούν οτι δεν είχαν κάνει λάθος και έφυγαν. Μέτα απο πολύ καιρό,να φανταστείτε ο πόλεμος είχε τελειώσει, ένας απο τους αεροπόρους εκείνης της νύχτας έκανε επίσκεψη στο χωριό.Εκεί είδε έναν ηλικιωμένο κύριο και πήγε και τον ρώτησε που είναι η λίμνη του χωριού.
-Ποια λίμνη; του απάντησε ο κύριος. Σε αυτο το χωριό δεν έχουμε καμία λίμνη.
-Είσαι σίγουρος; τον ρώτησε ο αεροπόρος.
-Ναι.
-Σε αυτό το χωριό έχετε εκκλησίες, αποκριθηκε.
-Μια μονο.Ενα μικρο εκκλησάκι μονό παλικάρι μου.Το εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Είναι μικρή όμως θαυματουργή.
Ο αεροπόρος φεύγοντας απο το χωριό βρέθηκε μπροστά απο το εκκλησάκι το κοίταξε καλά καλά και κατάλαβε οτι ήταν η ίδια εκκλησία που είχε δει εκείνο το βράδυ».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Παναγία μας είχε μετατρέψει το χωριό σε λίμνη για να σωθούν οι κάτοικοι του απο τη βόμβα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *