Λεμονάδα με σκόρδο; Αν διαβάσεις πόσο καλό κάνει, τότε θα πεις κι εσύ ναι…

Λεμονάδα με σκόρδο

Λεμονάδα με σκόρδο; Αν διαβάσεις πόσο καλό κάνει, τότε θα πεις κι εσύ ναι…

Κι όμως κάνει θαύματα!

Αυτή η μοναδική συνταγή είναι πανεύκολη…και θα μειώσει την κακή χοληστερίνη στον οργανισμό και τις πιθανότητες εμφράγματος και καρδιαγγειακών προβλημάτων


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι Λεμόνι
1 φλιτζάνι Σκόρδο τρίμμένο
1 φλιτζάνι χυμό Τζίντζερ
1 φλιτζάνι Μηλόξιδο

Τα ανακατεύετε όλα μαζί, και τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα! Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο και πίνετε ένα ποτήρι καθημερινά μόλις ξυπνήσετε.

Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρουτιδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)).

Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι 3.

Αυτή η οξύτητα καθιστά το λεμόνι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό για χρήση σε εκπαιδευτικά πειράματα χημείας.

Το Σκόρδο (επιστημονική ονομασία: Allium sativum, Άλλιον το ήμερον) είναι μονοετές ή και πολυετές, ποώδες φυτό το οποίο ανήκει στο γένος Άλλιο και στην οικογένεια των Λειριοειδών ή Υακινθοειδών.
Η καταγωγή του είναι από τις περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ασίας. Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως άρτυμα στην παρασκευή φαγητών, και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ (παλαιότερη ελληνική ονομασία ζιγγίβερη ή ζιγγίβερις < αρχ. ελ. ζιγγίβερις – αρχ. ινδ. γλώσσα Πάλιसिंगिवेर, σανσκριτικά शृंगवेर – αγγλ. ginger, γαλλ. gingembre, γερμ. Ingwer, ιταλ. zenzero, πορτ. gengibre)[1] είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale (Ζιγγίβερις η φαρμακευτική) η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως εξωτική λιχουδιά.
Το είδος αυτό δίνει το όνομα στην ομάδα φυτών Zingiberaceae, της οποίας άλλα γνωστά μέλη είναι το καρδάμωμο (κακουλέ), ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα), η γκαλάνγκα κλπ.

  Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μηλόξιδο είναι ένας τύπος ξυδιού που γίνεται από τη ζύμωση του μηλίτη των μήλων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, η ζάχαρη στο χυμό του μήλου κατανέμετε ανά βακτήρια και ζύμες σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε ξίδι.

Όπως πολλοί τύποι ξύδι, ξύδι μήλου μηλίτη περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξικό οξύ. Μηλόξιδο περιέχει επίσης γαλακτικό, κιτρικό και μηλικό οξύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *