Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα: «Η Παναγία μου ζήτησε να κηρύττω το θαύμα που έζησα»

Βασιλική Πλεξίδα

Τετάρτη 19 Απριλίου του 2017. 

Το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα,  ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, έχει απογειωθεί στις 07:20 το πρωί για να εκτελέσει πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα, το ελικόπτερο τύπου «Χίουι», συντρίβεται στην περιοχή Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Ο απολογισμός τραγικός: Νεκροί οι τέσσερις επιβαίνοντες και μόνο μια επιζήσασα, η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Είχε δηλώσει τότε: «Μετά το ελικόπτερο συνέχισε να ανατρέπεται και απ΄ότι μάθαμε η Παναγία οδήγησε το ελικόπτερο να πέσει πάνω στην κεντρική κολώνα της ΔΕΗ, κόβοντάς την φέτες.

Το καλώδιο από την κολώνα της ΔΕΗ δεν επέτρεψε η Παναγία να πέσει κάτω. Όταν πήγαμε όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στεκόταν με θαυμαστό τρόπο σαν να το κρατούσε ένα αόρατο χέρι προς τα πάνω, το οποίο δεν εξηγείται γιατί αν το καλώδιο ακουμπούσε κάτω, θα παίρναμε όλοι φωτιά, επειδή το βουνό ήταν ποτισμένο με καύσιμο.

Από το πρωί απ’ ότι μάθαμε έψαχναν αεροσκάφη και ελικόπτερα να μας εντοπίσουν αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα γιατί το σημείο ήταν πολύ δύσβατο. Κανείς δε μπορούσε να μας δει από ψηλά, μόνο αν ερχόταν κάποιος πεζός»


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Απόσπασμα από την εκπομπή »ΜΕ ΑΡΕΤΗ & ΤΟΛΜΗ» ΕΡΤ1 της περασμένης Κυριακής

ΠΗΓΗ

  Χρόνια πολλά Ερμόλαος, Ερμολία, Λία.......giortazo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *