Χάσε βάρος εύκολα -Ειδικός αποκαλύπτει τον τρόπο να ξεγελάσεις το μυαλό σου για να τρως λιγότερο

Χάσε βάρος εύκολα giortazo

Ενας εύκολος και απλός τρόπος για να τρώτε λιγότερο, ιδίως όταν είστε στο σπίτι σας, είναι να «παίξετε» με το μυαλό σας και να το ξεγελάσετε.

Οι ώρες που είστε σπίτι είναι οι πιο επικίνδυνες για… τσιμπολογήματα καθώς χάνετε τον έλεγχο του τι τρώτε και πόσο τρώτε.

Ερευνες μάλιστα έχουν σημειώσει ότι μερικές φορές η πείνα ξεκινάει από το μυαλό! Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν εγκεφαλικά κύτταρα που βοηθούν στον έλεγχο του αισθήματος της πείνας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιπλέον, η εμπειρία του φαγητού επηρεάζεται από μια σειρά απροσδόκητων παραγόντων, από τα χρώματα μέχρι τη μουσική που ακούμε όταν τρώμε. Το μυαλό μας παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο ικανοποιημένοι αισθανόμαστε μετά από ένα γεύμα.

Ο Charles Spence είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Gastrophysics: The New Science of Eating», αλλά και καθηγητής Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μάς αναλύει τα πάντα γύρω από την γαστροφυσική, μια νέα επιστήμη πάνω στον τρόπο που τρώμε και μάς βοηθά να χάσουμε βάρος.

Η γαστροφυσική συνδυάζει την γαστρονομία με την ψυχοφυσική και ο Charles Spence εξηγεί πως με τις κατάλληλες συμβουλές θα μπορέσετε να εξασκήσετε τον εγκέφαλο σας και τελικά να τρώτε λιγότερο.

1. Χρησιμοποιήστε λιγότερη ζάχαρη όταν φτιάχνετε γλυκά και σερβίρετε τα σε λευκά πιάτα

Οσο περίεργο κι αν σας φαίνεται η επιλογή του χρώματος του πιάτου μπορεί να σας κάνει να τρώτε περισσότερο και να κάνετε περισσότερες ανθυγιεινές επιλογές στο φαγητό. Ερευνες έχουν συμπεράνει ότι τα λευκά πιάτα αυξάνουν τη γλυκιά γεύση του γλυκού και έτσι καλό θα ήταν κάθε φορά που θέλετε να φάτε γλυκό να επιλέξετε ένα λευκό σερβίτσιο!

  Δίαιτα του μπισκότου: Κι όμως υπάρχει και είναι… λουκούμι

Σε μια μελέτη το ίδιο επιδόρπιο φράουλας βαθμολογήθηκε κατά 10% πιο γλυκό όταν το σέρβιραν σε λευκό πιάτο από ότ,τι όταν το σέρβιραν σε άλλο χρώμα.

2. Αν είστε εθισμένοι σε ένα συγκεκριμένο σνακ ή φαγητό, βάλτε το σε κόκκινο πιάτο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας, εάν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να αγοράσετε κόκκινο σερβίτσιο αφού όταν τρώτε σε κόκκινα πιάτα και πίνετε από κόκκινα ποτήρια, μειώνετε την ίδια στιγμή την κατανάλωση ποτού και φαγητού κατά 40%! Βάλστε τα αλμυρά σνακ σε ένα κόκκινο πιάτο και σίγουρα θα φάτε λιγότερο.


3. Κρατήστε το μπολ ή το πιάτο στα χέρια σας

Μην τρώτε ποτέ όρθιοι και καλό είναι να κρατάτε για λίγο το πιάτο στα χέρια σας για να νιώθετε το βάρος του φαγητού που καταναλώνετε. Ερευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που έτρωγαν καθισμένοι στο τραπέζι, κατανάλωναν 30% λιγότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αποφύγετε να τρώτε στα όρθια και φροντίστε να απολαμβάνετε το κάθε γεύμα σαν να ήταν μια ξεχωριστή τελετουργία.

Οταν κρατάτε το πιάτο σας, το βάρος του φαγητού σηματοδοτεί στον εγκέφαλό σας ότι το γεύμα σας είναι επαρκές και ουσιαστικό. Επομένως μειώνει την πείνα σας και τρώτε λιγότερο γιατί απολαμβάνετε το φαγητό περισσότερο και να συνειδητοποιείτε εγκαίρως ότι χορτάσατε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας

Οσο πιο πολύ απολαμβάνετε το φαγητό σας και είστε συγκεντρωμένοι σε αυτό, τόσο λιγότερο θα φάτε. Γι΄ αυτό καλό είναι να μην βλέπετε τηλεόραση όταν τρώτε. Το μυαλό σας αποσπάται και δεν λαμβάνει το αίσθημα του κορεσμού.

  Η μυστική διατροφή της Βασίλισσας Ελισάβετ: Τι τρώει και παραμένει νέα και υγιής;

5. Οραματιστείτε τον εαυτό σας να τρώτε προτού αρχίσετε πραγματικά να τρώτε

Ερευνες έχουν δείξει ότι όταν φανταζόμαστε ότι τρώμε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο μπορεί να μειώσει την ποσότητα που θα καταναλώσουμε στην πραγματικότητα.Εάν για παράδειγμα έχετε μια αδυναμία στα τσιπς φανταστείτε τον εαυτό σας ότι τρώτε όλη τη σακούλα πριν την ανοίξετε. Σίγουρα θα φάτε έτσι λιγότερο.

6. Βάλτε την αγαπημένη σας απαλή μουσική

Ο απαλός φωτισμός και η αργή, τζαζ μουσική μπορεί να ελαττώσει την πρόσληψη θερμίδων και να αυξήσει την ικανοποίηση από το φαγητό. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν πως όταν χαμηλώνουν τα φώτα και ο χώρος πλημμυρίζει από απαλή μουσική, οι λάτρεις των πρόχειρων φαγητών τρώνε κατά 175 λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι όταν τα φώτα είναι λαμπερά και η μουσική «δυνατή».

Το χαλαρό περιβάλλον αποσπά λιγότερο την προσοχή μας από το φαγητό, με αποτέλεσμα να το απολαμβάνουμε περισσότερο και να συνειδητοποιούμε εγκαίρως ότι χορτάσαμε.

7. Δώστε στο επιδόρπιό σας ένα γλυκό όνομα

O Charles Spencer σημειώνει ότι μπορεί να σας φαίνεται χαζό, αλλά αυτή η πρακτική λειτουργεί. Αν δώσετε στο επιδόρπιό σας ένα γλυκό όνομα, τότε θα σας φανεί πιο γλυκό απ΄ ότι είναι και θα φάτε λιγότερο. Οπως τονίζει, όλα είναι στο μυαλό και μπορείτε να το ξεγελάσετε με αυτόν τον χαζό και εύκολο τρόπο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *