Τι μαρτυρά για σένα η μεριά που διαλέγεις να κοιμηθείς στο κρεβάτι

Τι μαρτυρά για σένα η μεριά που διαλέγεις να κοιμηθείς στο κρεβάτι

Τι μαρτυρά για σένα η μεριά που διαλέγεις να κοιμηθείς στο κρεβάτι

 

Αριστερή ή δεξιά; Ποιά πλευρά του κρεβατιού έχεις επιλέξει και τι σημαίνει αυτό για τη ζωή σου;

Σε κάθε σχέση, θα έχεις σίγουρα και εσύ παρατηρήσει πως με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται κάποιες σταθερές συνήθειες.

Μπορεί ο σύντροφος σου να είναι πάντα ο πρώτος που θα κάνει ντους το πρωί, ενώ εσύ φτιάχνεις πάντα τους καφέδες. Θα έχεις επίσης παρατηρήσει πως η μεριά στην οποία διαλέγει να κοιμηθεί ο καθένας είναι κάτι που δύσκολα αλλάζει.

Στην αρχή της σχέσης σας επιλέξατε πλευρά με βάση τις προτιμήσεις σας ή με το τι αισθάνεστε πιο άνετα και τώρα, μήνες ή ακόμα και χρόνια αργότερα, δεν είστε καθόλου πρόθυμοι να αλλάξετε την επιλογή σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε πάνω σε 3.000 ενηλίκους, που διεξήγαγε το Premier Inn, όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ξυπνούν πιο ευτυχισμένοι και καλύτερα ετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των πιέσεων και υποχρεώσεων της καθημερινής ζωής, ενώ εκείνοι που κοιμούνται στην δεξιά πλευρά είναι πιο πιθανό να γκρινιάζουν και έχουν μια πολύ πιο αρνητική στάση.

 

Τι μαρτυρά για σένα η μεριά που διαλέγεις να κοιμηθείς στο κρεβάτι

 

Η έρευνα ανέφερε ότι “πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού νιώθουν ότι έχουν μια πιο θετική άποψη για τη ζωή, σε σύγκριση με το 18% εκείνων που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά”.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι αυτή η θετική ενέργεια οδηγεί σε αύξηση της αυτοπεποίθησης και σε μεγαλύτερη ικανοποίηση στον επαγγελματικό τομέα.

  Μεγάλη σημασία έχουν οι σχέσεις παιδιών με τους γονείς κατά την παιδική ηλικία

Επίσης, όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού, είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε θέση μόνιμης απασχόλησης, και να αντιμετωπίζουν καλύτερα μια κρίση απ’ότι το άλλο τους μισό.

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το 31% των «αριστερών» αγαπά τη δουλειά τους σε σύγκριση με το 18% των «δεξιών», οι οποίοι ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι μισούν τη δουλειά τους.

Μια παρόμοια μελέτη σε 1.000 ενήλικους από την εταιρία κατασκευής κρεβατιών και στρωμάτων Sealy UK έδειξε ότι όσοι κοιμούνται στην αριστερή μεριά έχουν 8% περισσότερες πιθανότητες να αγαπούν τη δουλειά τους και να έχουν πολλούς καλούς φίλους.

Από την άλλη, όσοι κοιμούνται στη δεξιά μεριά τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερο τη μοναξιά τους, αλλά και να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από τους συντρόφους τους.

Έχει όμως τελικά τόση σημασία η πλευρά στην οποία επιλέγουμε να κοιμηθούμε; Σύμφωνα με το Premier Inn, το 75% του πληθυσμού αρνείται να αλλάξει την επιλογή του.

Ο ειδικός ύπνου του Sealy, Neil Robinson, πιστεύει ότι τα ζευγάρια θα έπρεπε να επικεντρωθούν περισσότερο στο να συμπληρώνουν 8 ώρες ύπνου, λέγοντας:

«Το να ξυπνάς με καλή διάθεση κάθε πρωί έχει λιγότερο να κάνει με το από ποια πλευρά κοιμάσαι και περισσότερο με το να συμπληρώνεις 7,5 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ σε ένα άνετο κρεβάτι. ”

 

Τι μαρτυρά για σένα η μεριά που διαλέγεις να κοιμηθείς στο κρεβάτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *