Πώς θα χάσω βάρος χωρίς να πεινάω;

Πώς θα χάσω βάρος χωρίς να πεινάω

Πώς θα χάσω βάρος χωρίς να πεινάω

Το αδυνάτισμα δεν συνδέεται απαραίτητα με την ατελείωτη πείνα.

Δες πώς θα χάσεις βάρος χωρίς να… ψωμολυσσάξεις.

Πώς θα χάσω βάρος χωρίς να πεινάω

Μείωσε το άμυλο και τη ζάχαρη

Μειώνοντας τις τροφές που περιέχουν άμυλο και ζάχαρη, τα επίπεδα πείνας ελαττώνονται και συνολικά καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Επίσης, μειώνοντας τους υδατάνθρακες όπως το άμυλο και η ζάχαρη χαμηλώνεις τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, βοηθώντας τα νεφρά να αποβάλλουν το αλάτι και τα υγρά.

Έτσι μειώνεται το φούσκωμα και η κατακράτηση υγρών. Τροφές με άμυλο είναι η πατάτα, τα καρότα, το ρύζι, τα δημητριακά και κατ’ επέκταση το αλεύρι, το ψωμί και τα μακαρόνια. Όσο για τη ζάχαρη… μάλλον κάτι έχεις καταλάβει: γλυκά, ψωμί, χυμοί του εμπορίου και αναψυκτικά είναι οι συνήθεις ένοχοι.

 

Βάλε στη διατροφή σου πρωτεΐνη, λίπος και λαχανικά

Κάθε γεύμα σου θα πρέπει να περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή λιπαρών και μια πηγή λαχανικών. Φτιάχνοντας έτσι τα γεύματά σου θα έχεις αυτομάτως βάλει τις βάσεις για να χάσεις βάρος, χωρίς να πεινάσεις.

Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, ενώ μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει τις λιγούρες μέχρι και 60%, να μειώσει την επιθυμία για σνακ το βράδυ στο μισό και να σε κάνει να νιώθεις τόσο χορτασμένος ώστε να τρως περίπου 400 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

Λαχανικά χαμηλά σε υδατάνθρακες είναι το μπρόκολο, το κουνοπίδι, το σπανάκι, οι ντομάτες, τα λαχανάκια βρυξελλών, το λάχανο, το μαρούλι, οι κόκκινες πιπεριές, το σπαράγγι, τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, το αβοκάντο και το αγγούρι. Τέλος, καλές πηγές λιπαρών είναι το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το λάδι αβοκάντο.

  ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΧΑΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ!

 

Τίμα τις φυτικές ίνες

Όσο πιο πλούσια είναι η διατροφή σου σε φυτικές ίνες, τότε πιο μειωμένη θα είναι η όρεξή σου μέσα στην ημέρα. Οι πλούσιες σε ίνες τροφές απαιτούν περισσότερο μάσημα, άρα μειώνουν τη συνολική ποσότητα τροφής που καταναλώνεις, και σε κρατούν για περισσότερο χρόνο χορτασμένο.

Επίσης, πιάνουν περισσότερο χώρο στο πιάτο σου, ξεγελώντας σε στο να νομίζεις ότι έφαγες περισσότερο. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

 

Πίνε περισσότερο νερό

Το νερό σε κάνει να νιώθεις χορτασμένος και σε ενυδατώνει μειώνοντας κάπως την πείνα, ιδιαίτερα αν καταναλώνεται πριν από ένα γεύμα. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να θεωρείς ότι πεινάς ενώ στην πραγματικότητα διψάς και το μόνο που χρειάζεσαι είναι όχι φαγητό, αλλά υγρά.

 

Η σημασία των γευμάτων

Σε γενικές γραμμές, τα συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα (συνήθως πέντε) φαίνεται πως βοηθούν στο να μην πεινάς – αρκεί να ακολουθούν τους παραπάνω κανόνες. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς και με τρία «μεγάλα» γεύματα την ημέρα να νιώθεις χορτασμένος και να χάσεις βάρος.

Η επιλογή είναι δική σου και εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το τι σε βολεύει. Μπορείς να κάνεις πέντε γεύματα την ημέρα; Κάν’ τα. Σε βολεύουν τα τρία; Είσαι ελεύθερος να τα κάνεις. Δεν υπάρχει «χρυσός» αριθμός γευμάτων που εγγυάται απώλεια βάρους.

 

Και του καφέ

Στα οφέλη του καφέ για την υγεία και την αθλητική απόδοση προστίθεται και η μείωση της όρεξης. Σύμφωνα με έρευνες, όταν πίνεις καφέ αυξάνεις την αποδέσμευση μιας ορμόνης η οποία παράγεται στο στομάχι σε «απάντηση» της κατανάλωσης φαγητού και ενισχύει το αίσθημα κορεσμού.

  «Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι...» - Τα τρία γεύματα της Μαρίας Κορινθίου για απώλεια βάρους

Παραδόξως ο ντηκάφ καφές φαίνεται να έχει περισσότερη επίδραση στη μείωση της πείνας, με διάρκεια μέχρι και τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή του.

Πηγή: Healthline

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *