Τα σημάδια ότι είσαι ματιασμένος

Τα σημάδια ότι είσαι ματιασμένος

Τα σημάδια ότι είσαι ματιασμένος

 

Οι γιαγιάδες μας, ή αν το προτιμάτε επί το επισημότερο «η λαϊκή θυμοσοφία»,

εξηγούσαν πολλά πράγματα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι θρησκείες: με θεωρίες που δεν αποδεικνύονται, είναι όμως στη διακριτική σου ευχέρεια το αν θα τις πιστέψεις ή όχι.

Πριν βιαστείτε να μουρμουρίσετε «τι μεσαίωνας είναι αυτός» να θυμίσουμε πως οι αδιάσειστες αποδείξεις για το ότι το μάτι ή ο εκάστοτε θεός δεν υπάρχει είναι ακριβώς τόσες όσες και οι αδιάσειστες αποδείξεις πως υπάρχει: Μηδέν.

 

Επειδή, λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις, ιδού μερικά σημάδια που η γιαγιά σας θα απέδιδε πιθανότατα σε μάτι.

 

Τα σημάδια ότι είσαι ματιασμένος

Ο ξαφνικός πονοκέφαλος:

Μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια . Μπορεί, αν δεν συντρέχει κανένα από αυτά –αν ο πονοκέφαλος είναι αυτό που λέμε ανεξήγητος– να είναι απλά μάτι.

 

Το χασμουρητό:

Αν το προηγούμενο βράδυ κοιμηθήκατε ένα κανονικότατο οκτάωρο, είναι ακόμα μέρα μεσημέρι, δεν νυστάζετε καθόλου, δεν έχετε καταναλώσει καμιά τεράστια ποσότητα αλκοόλ (που προκαλεί επίσης την ψευδαίσθηση της νύστας, επειδή αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό) τότε πιθανότατα είστε ματιασμένοι.

 

Η ελαφριά ζαλάδα:

Ισχύει ό,τι και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις –αν δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή αλκοόλ, μπορεί να οφείλεται σε μάτι.

 

Η ανεξήγητη κούραση ή/και αίσθηση αδυναμίας:

Αν ξαφνικά νιώθετε το σώμα σας βαρύ, σας φαίνεται δύσκολο ακόμα και το να σηκωθείτε από την καρέκλα, και παρατηρείτε μια γενικότερη έλλειψη ενέργειας που δεν εξηγείται από πραγματική κούραση, είναι πιθανό να έχετε συσσωρεύσει απλά αρνητική ενέργεια –ή, όπως θα το θέταμε επί τω λαϊκότερω, να είστε ματιασμένοι.

  Ο γιατρός που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας – αρνήθηκε τα χρήματα και έσωσε όλα τα παιδιά του κόσμου

 

Η ναυτία:

Δεν βρίσκεστε σε καράβι. Δεν έχετε πιει τον Βόσπορο. Δεν είστε έγκυος που μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι. Και ωστόσο αισθάνεστε ναυτία. Η γιαγιά θα έλεγε σίγουρα πως είναι μάτι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *