8 εύκολοι τρόποι να κάψεις 100 θερμίδες

Μερικοί «ανώδυνοι» τρόποι που θα βάλουν το μεταβολισμό σου στην πρίζα

Μερικοί «ανώδυνοι» τρόποι που θα βάλουν το μεταβολισμό σου στην πρίζα.

Μισή ώρα ποδήλατο καίει περίπου 250 θερμίδες. Λίγες παραπάνω καίει και το ελλειπτικό, στην ίδια διάρκεια.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τι γίνεται όμως τις μέρες (μη σου πω τις εβδομάδες ή και τους μήνες ακόμα) που δεν έχεις χρόνο ή διάθεση για να μπεις σε αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής; σε τρώει ο καναπές; όχι βέβαια.

Εναλλακτικές που είτε θα βάλουν το σώμα σου σε λειτουργία είτε απλά θα σε θέσουν σε κίνηση, υπάρχουν και είναι πολλές. Κάποιες τις εφαρμόζεις ήδη κι άλλες δεν τις έχεις σκεφτεί.

Δεν είναι λοιπόν όλα ή τίποτα. Υπάρχουν πάντα τρόποι για να κάψεις και μάλιστα χωρίς να μπεις στο περίφημο mood «κάνω γυμναστική και άρα πρέπει να κουραστώ ή να βαρεθώ πριν καν ξεκινήσω».


Κάνε πατίνια: 

Αυτός κι αν είναι ευχάριστος τρόπος, αρκεί βέβαια να ξέρεις να ισορροπείς καλά πάνω σε rollers. Δώδεκα λεπτά έμπειρου πατιναρίσματος καίνε 100 θερμίδες.

Στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο: 

Οι γιορτές έρχονται, κοντοζυγώνουν. Μάθε λοιπόν πως το να κατεβάσεις το δέντρο από το πατάρι ή να το ανεβάσεις από την αποθήκη μαζί με όλα τα λαμπάκια/μπαλάκια/μπιχλιμπιδάκια και να το στήσεις μεγαλοπρεπώς, καίει τις περίφημες 100 θερμίδες.


Φτιάξε ένα μπελαλίδικο φαΐ: 

Πόσο καιρό έχεις να κάνεις ένα μουσακά; γεμιστά; Μία συνταγή που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, έχει ένα καλό. Ξέρεις τι εννοώ. Αρκεί βέβαια να μην φας το μισό ταψί μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση.

Πήδα το σκοινάκι για 11 λεπτά: 

Ίσως η πιο κουραστική δραστηριότητα της λίστας, αλλά αξίζει τον κόπο. Γιατί σε μέσα σε λίγο χρόνο θα ‘χει γίνει δουλίτσα. Αν μάλιστα κάνεις σε γρήγορη ταχύτητα, 7 λεπτά αρκούν. Στο τέταρτο δηλαδή θα ‘χεις κάψει 200.

  Τρίκαλα: Οι πόζες της νύφης και το σχέδιο του γαμπρού σε ένα γάμο με ιδιαίτερες εικόνες [pics, vid]

Κάνε τζόκινγκ για 10 λεπτά: 

Επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται να έχεις πολύ χρόνο. Περιμένεις τον καλό σου να ετοιμαστεί να πάτε σούπερ μάρκετ, λέω ‘γω τώρα; Βάλε τα αθλητικά σου και πες του ότι θα τον περιμένεις κάτω. Για δέκα λεπτάκια, κάνε χαλαρό τρεξιματάκι γύρω γύρω τα στενά. Συγχαρητήρια. Μόλις έκαψες 100 θερμιδούλες.

Χόρεψε φλαμένγκο: 

Τέλεια είδηση για τις χορευταρούδες. Σε 15 λεπτά καίγονται, φαντάσου τι γίνεται αν χορέψεις για μία ώρα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βγάλε το σκύλο βόλτα: 

Παίρνεις τον Τζακ με το λουρί και ξεκινάτε το αλώνισμα για την επόμενη μισή ώρα. Αν μένεις κοντά σε βουνό, ακόμα καλύτερα, και για εκείνον και για τη φόρμα σου. Η βόλτα με το σκύλο σου σε γεμίζει ορμόνες χαράς (τον Τζακ να δεις) και σε γυμνάζει χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Σιδέρωσε: 

Να και μια παρηγοριά στην περίπτωση που το ντουλάπι με τα ασιδέρωτα έχει γεμίσει και σε περιμένει. Σαράντα λεπτά σιδερώματος, καίνε 100 θερμίδες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *