Το Απόλυτο Μυστικό Της Σχέσης Του Ύπνου Και Της Παχυσαρκίας

Μυστικό Της Σχέσης Του Ύπνου Και Της Παχυσαρκίας

Έχετε αποφασίσει ότι ήρθε πλέον η ώρα να ξεφορτωθείτε όλα τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν. 

Θέλετε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να φτάσετε στο καλύτερο αποτέλεσμα για το σώμα σας.

Σίγουρα, έχετε διαβάσει ατέλειωτη αρθρογραφία σχετικά με την απώλεια βάρους. Συνεπώς ξέρετε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε. Έχετε επίσης αντιληφθεί, ότι ο θερμιδικός περιορισμός δεν είναι η καλύτερη λύση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έχετε καταλάβει τη σημασία του περιορισμού της ραφιναρισμένης ζάχαρης στη διατροφή σας και ακόμα θέλετε να κάνετε μικρές προπονήσεις έντονης άσκησης για κάποια διάστημα.

Μέχρι εδώ καλά.

Αλλά τι γίνεται αν παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, δεν φαίνεται να μπορείτε να αυξήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα και το λίπος απλά δεν θέλει να σας αποχωριστεί;

Λοιπόν, υπάρχει εξήγηση γιατί γίνεται αυτό!

Μερικοί παράγοντες εμποδίζουν το αδυνάτισμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλετε. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι απλώς ο μεγαλύτερος από αυτούς.

Εδώ θα σας αναφέρω μερικούς λόγους για τους οποίους η στέρηση του ύπνου μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειες σας για να χάσετε βάρος. Πιστεύω να κατανοήσετε γιατί αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Η Στέρηση του Ύπνου και ο Διαβήτης Τύπου 2

Στο βιβλίο του «Γιατί κοιμόμαστε» ο Matthew Walker λέει ότι ο ανεπαρκής ύπνος διαταράσσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν κοιμάστε λίγο λιγότερο από ότι χρειάζεται. Και αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο το σωματικό σας βάρος, αλλά ίσως σας οδηγήσει και σε διαβήτη τύπου 2.

Η στέρηση του ύπνου προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την απώλεια σημαντικών ποσοτήτων σωματικού λίπους. Η κατάσταση αυτή θα καταστρέψει επίσης τη διάθεση σας και τα επίπεδα ενέργειας. Θα θολώσει το μυαλό σας. Και θα σας αφήσει να κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να περάσετε τη μέρα.

  Ποιες Γλυκιές Τροφές Είναι Χρήσιμες και Ποιες Προκαλούν Αύξηση Βάρους

Αρκεί να πούμε ότι ο μη επαρκής ύπνος δεν είναι μια καλή συνταγή για την επιτυχή απώλεια βάρους.

Η Στέρηση του Ύπνου και ο Διαβήτης Τύπου 2

Η στέρηση ύπνου, είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ αγχωτική εμπειρία και εξίσου τραυματική για το σώμα σας.

Έρευνες διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι σε βραδινές βάρδιες αντιμετωπίζουν χρόνια αυξημένα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι η κατεξοχήν ορμόνη του στρες.

Μην ξεγελιέστε αν πιστεύετε ότι η μόνη επίδραση αυτής της ορμόνης του στρες, είναι να διαταράσσει τη διάθεση. Οι χρόνια αυξημένες ορμόνες θα καταστρέψουν τον ιστό των μυών και θα βλάψουν την ικανότητά σας να δημιουργήσετε αναμνήσεις. Επιπλέον, έρευνες υποδεικνύουν ότι αποτελούν βασικό παράγοντα στην επικράτηση της παχυσαρκίας.

Αν το δούμε με μια γενικότερη έννοια, η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για τη ζωή. Βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις έντονου στρες, όμως τα χρόνια αυξημένα επίπεδα της έχουν σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Μπορούν να βλάψουν την αυτοεκτίμησή σας.

Κάτι που μπορεί πολύ πιθανόν να σας εμποδίσει να βγείτε και να συμμετάσχετε στον κόσμο. Θα σας είναι πιο δύσκολο να κάνετε πράγματα, όπως για παράδειγμα να πάτε στο γυμναστήριο ή να κάνετε κάποια ομαδική δραστηριότητα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Στέρηση του Ύπνου Αυξάνει την Όρεξη

Οι ερευνητές έχουν βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αν δεν κοιμάστε επαρκώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της λεπτίνης. Αυτή η ορμόνη αυξάνει σημαντικά την όρεξη και τη διάθεση περισσότερο για γλυκά. Και ταυτόχρονα, ενισχύει σημαντικά τη γκρελίνη την «ορμόνη της πείνας» μειώνοντας έτσι τη θέληση σας, ώστε να προσπαθήσετε να ελέγξετε το βάρος σας.

  Έμεινε μισή: Έτσι “στέγνωσε” από λίπος η Θεοφανία Παπαθωμά και μεταμόρφωσε το σώμα της – «Αδυνατίζω συνέχεια»

Αρκεί λοιπόν να σκεφτούμε ότι η πείνα μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, όταν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος.

Η Στέρηση Του Ύπνου Και Η Ζάχαρη

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές, επιζητούν φαγητό πλούσιο σε υδατάνθρακες μετά από έναν ανεπαρκή και κακό ύπνο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως, αυτές οι τροφές προσφέρουν προσωρινά αρκετή ενέργεια.

Όταν δεν κοιμάστε καλά, είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθείτε ή να παρακινήσετε τον εαυτό σας να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με σκοπό να κάψει το επιπλέον λίπος.

Επίσης σίγουρα σας έχει συμβεί να τρέχετε για ένα φλιτζάνι καφέ όταν αισθάνεστε υπνηλία. Μαζί με τον καφέ χρειάζεστε και εκείνο το ντόνατς με λευκή σοκολάτα που ψάχνετε απελπισμένα.

Είναι πολύ πιθανό να επιλέγετε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όταν σέρνετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γρήγορη ενέργεια που παρέχουν είναι εθιστική.

Αυτό θα πρέπει να το ξεπεράσετε!

Η επιθυμία για ζάχαρη δεν είναι κάτι που μπορείτε να προσπεράσετε όταν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας.

Τώρα ξέρετε για τη σύνδεση στέρησης ύπνου/απώλειας βάρους. Όπως θα έχετε καταλάβει δεν είναι όλα σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε παράγοντες όπως ο ανεπαρκής ύπνος, που μπορεί να σας απομακρύνει από την επίτευξη του στόχου. Φροντίστε να κοιμάστε πριν τις 12 και για 7-8 ώρες κάθε βράδυ, για να πετύχετε τη μέγιστη ξεκούραση και τα καλύτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα.

Δεν είναι δύσκολο να πετύχετε την κομψή σιλουέτα που ονειρεύεστε αρκεί να θυμάστε: «μειώνουμε το φαγητό, αυξάνουμε τις σωματικές δραστηριότητες και κοιμόμαστε καλά»

  happy birthday gif,

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση