Γιατί Δεν Αδυνατίζω; Τα Έξι Μοιραία Λάθη Που Επιβραδύνουν Τον Μεταβολισμό

Γιατί Δεν Αδυνατίζω; Τα Έξι Μοιραία Λάθη Που Επιβραδύνουν Τον Μεταβολισμό

Γιατί Δεν Αδυνατίζω

 

Στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, συχνά παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα και πράγματα που δεν έχουμε υπολογίσει

Ετσι, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλό να κόψουμε ορισμένες συνήθειες που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μόνο που χρειάζεστε για να εκτοξεύσετε τον μεταβολισμό σας είναι να χτίσετε καλό μυϊκό ιστό, να πίνετε πολύ παγωμένο νερό και να κινείστε πολύ. Ακολουθούν τα συνηθέστερα λάθη που δημιουργούν προβλήματα στην απώλεια βάρους.

 

Γιατί Δεν Αδυνατίζω; Τα Έξι Μοιραία Λάθη Που Επιβραδύνουν Τον Μεταβολισμό

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά

Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση του μεταβολισμού σας και οι γυναίκες που κατανάλωναν 3-7 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα έχασαν περισσότερο λίπος και απέκτησαν περισσότερη μυϊκή μάζα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου McMaster.

«Τα γαλακτοκομικά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ορού γάλακτος και καζεΐνης», εξηγεί ο διατροφολόγος Μπράιαν Σεν Πιερ. «Ο ορός γάλακτος είναι πολύ καλός για την ενίσχυση της πρωτεϊνικής σύνθεσης, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση των μυών, ενώ η καζεΐνη σταματά τη διάσπαση των πρωτεϊνών και διατηρεί την άλιπη μάζα». Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον 3 μερίδες γιαούρτι, γάλα και τυρί την ημέρα.

 

Ζείτε στη ζέστη

Για να κάψετε λίπος, χαμηλώστε τον θερμοστάτη. Το καφέ λίπος γίνεται πιο ενεργό σε ψυχρότερες θερμοκρασίες για να μας κρατήσει ζεστούς, εξηγεί ο Άαρον Σάιπες, ενδοκρινολόγος στο NIH. Ετσι, όσο πιο ενεργό το καφέ λίπος σας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε μέσα στην ημέρα.

 

Εχετε κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες

Μπορεί οι περισσότερες δίαιτες να ζητάνε περιορισμό των υδατανθράκων στη διατροφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους κόψετε τελείως, ειδικά αν ασκείστε τακτικά.

  Ρόφημα πριν το πρωϊνό: επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος στην κοιλιά!

Αν δεν καταναλώνετε αρκετούς υδατάνθρακες, τα επίπεδα του γλυκογόνου σας θα είναι πολύ χαμηλά και δεν θα έχετε την ενέργεια για να ασκήστε πιο έντονα και έτσι θα καίτε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, καθώς και μετά την άσκηση, δεδομένου ότι το σώμα σας δεν θα απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να ανακάμψει.

 

Λάθος σνακ

Αντί να επιλέξετε τροφές χαμηλών θερμίδων, όπως τα κέικ ρυζιού, δοκιμάστε κάτι πιο εύκολο. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA), ιδιαίτερα στα καρύδια, ενισχύουν τη δραστηριότητα ορισμένων γονιδίων που ελέγχουν την καύση του λίπους. Έτσι, καίτε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.

 

Γιατί Δεν Αδυνατίζω; Τα Έξι Μοιραία Λάθη Που Επιβραδύνουν Τον Μεταβολισμό

Γιατί Δεν Αδυνατίζω

 

Δεν τρώτε αρκετό θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι νοστιμότερη επιλογή από άλλα είδη επιτραπέζιου αλατιού που στερούνται το ιώδιο, ένα βασικό στοιχείο που ενεργοποιεί τον θυρεοειδή αδένα σας και ελέγχει τον μεταβολισμό σας.

Χωρίς επαρκές ιώδιο, ο θυρεοειδής σας δεν είναι σε θέση να παράγει θυρεοειδικές ορμόνες και ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται αισθητά. Οπότε καλό είναι να τρώτε αλάτι με ιώδιο όπως τα κανονικά αλάτια που πωλούνται στην Ελλάδα.

Γιατί Δεν Αδυνατίζω

 

Γυμνάζεστε με λάθος τρόπο

Το φως της ημέρας είναι απαραίτητο για τη μεταβολική υγεία σας, οπότε βγείτε έξω να τρέξετε το πρωί, αφού οι άνθρωποι που απορροφούν το φως του ήλιου πιο νωρίς μέσα στην ημέρα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε σύγκριση με εκείνους που ξυπνάνε πιο αργά.

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί το φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού σας, που ελέγχει αμέτρητες λειτουργίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων πόσο καλά κοιμάστε, πόσα τρόφιμα καταναλώνετε, και πόση ενέργεια θα κάψετε -όλα τα απαραίτητα συστατικά ενός υγιούς μεταβολικού ρυθμού.

 

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

 

  Απώλεια βάρους: 10 σνακ που μπορείς να φας πριν τον ύπνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *