Όλοι οι λόγοι για να τρώτε βρώμη στο πρωινό!!!

Όλοι οι λόγοι για να τρώτε βρώμη στο πρωινό!!!

 

Όλοι οι λόγοι για να τρώτε βρώμη στο πρωινό.

 

Η βρώμη είναι δημητριακό με μοναδική θρεπτική αξία.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

 

Ειδικότερα, αποτελεί εξαιρετική πηγή β – γλυκανών, φυτικές ίνες που βρίσκονται κυρίως στον φλοιό των δημητριακών.

Υπάρχουν δύο είδη β – γλυκανών στις νιφάδες βρώμης: Οι αδιάλυτες και οι διαλυτές.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης αλλά και στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες διευκολύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Αρκεί μία μερίδα νιφάδων βρώμης, δηλαδή 40 γραμμάρια, για να καλύψει κάποιος το 15% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες.

Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Η ευεργετική δράση των στοιχείων που περιέχει η βρώμη παρέχει σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό σύστημα, αλλά και συνολικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όλοι οι λόγοι για να τρώτε βρώμη στο πρωινό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η βρώμη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία της καρδιάς, καθώς οι αντιοξειδωτικές της ουσίες βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να μην συσσωρεύουν αθηρωματική πλάκα, με αποτέλεσμα να διατηρούνται υγιή και χωρίς στενώσεις.

Παράλληλα, οι β-γλυκάνες που περιέχονται στη βρώμη συνεισφέρουν αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης. Οι β- γλυκάνες που περιέχονται στη βρώμη συμβάλλουν στη δημιουργία ευεργετικών λιπαρών οξέων στο έντερο, τα οποία αναστέλλουν εν μέρει την παραγωγή χοληστερόλης από το ήπαρ.

 

ΠΗΓΗ

  10 λίπη που είναι καλά για την καρδιά σας

Αφήστε μια απάντηση