Το Ζελέ Δεν είναι μόνο ένα επιδόρπιο! Το βασικό συστατικό του αγαπημένου σας γλυκού, η Ζελατίνη έχει Σημαντικά Οφέλη & Χρήσεις για τον οργανισμό σας

Ζελέ

Όλοι μας έχουμε απολαύσει ζελέ σαν επιδόρπιο, σε όλες τις γευστικές και πολύχρωμες παραλλαγές του. 

Μπορεί να εκπλαγείτε όμως όταν μάθετε ότι το βασικό συστατικό του αγαπημένου σας γλυκού, η ζελατίνη, έχει μια σειρά από οφέλη για το σώμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πόνοι Στις Αρθρώσεις. Η κατανάλωση ζελατίνης προσφέρει άμεση ανακούφιση, παρόμοια με εκείνη της ασπιρίνης ή της κορτιζόλης, στους πόνους των αρθρώσεων.

Οστεοπόρωση. Μια μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας στο Ντάλας απέδειξε ότι η ζελατίνη προσφέρει ανακούφιση από τα επώδυνα συμπτώματα της οστεοπόρωσης στα γόνατα.

Πέψη. Τα αμινοξέα που περιέχονται στη ζελατίνη λειαίνουν τα τοιχώματα του στομάχου και βοηθούν στη διαδικασία της χώνεψης. Εάν υποφέρετε συχνά από δυσπεψία, θα ανακουφιστείτε άμεσα.

Έλκος Του Στομάχου. Η ζελατίνη βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης του έλκους του στομάχου.

Δυναμώνει Τα Νύχια. Βουτήξτε τα χέρια σας για μόλις δύο λεπτά μέσα σε διάλυμα από 15 γρ. ζελατίνη και 1 φλυτζάνι νερό και δείτε τα νύχια σας να μεταμορφώνονται.

Ποιότητα Μαλλιών. Ενδυναμώνει, πυκνώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά. Ανακατέψτε 1 κ.σ. σκόνη ζελατίνης με 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό. Στη συνέχεια προσθέστε 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό, 1 κ.γλ. μηλόξυδο και 1 κ.γλ. μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει την υφή ζελέ. Κάνετε μασάζ στα μαλλιά και το κεφάλι. Αφήστε το για περίπου 5 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό.

Ρυτίδες. Όταν καταναλώνεται, η ζελατίνη εμποτίζει το σώμα με αμινοξέα και κολλαγόνο, ουσίες απαραίτητες για να γεμίσουν οι γραμμές των ρυτίδων και να μειωθούν οι ραγάδες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ύπνος. Η κατανάλωση ζελατίνης λίγο πριν κοιμηθείτε, μπορεί να οδηγήσει σε 9 ώρες ύπνου χωρίς διακοπή. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όσους πασχίζουν να καλύψουν αυτές τις απαραίτητες 8 ώρες ξεκούρασης.

  H σούπα του Ιπποκράτη – Ενα φυσικό φάρμακο για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *