4 μπαχαρικά που θα ενισχύσουν την υγεία σας!!

4 μπαχαρικά που θα ενισχύσουν την υγεία σας

 

4 μπαχαρικά που θα ενισχύσουν την υγεία σας.

 

Μπαχαρικά που θα χαρίσουν περισσότερη γεύση στα πιάτα σας αλλά και περισσότερα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σας.

 

Στην Ινδία κυριαρχούν το κάρδαμο και το κύμινο, στην Ιταλία ο βασιλικός και ρίγανη, στο Μεξικό το τσίλι και το σκόρδο και στην Ταϊλάνδη το λεμονόχορτο και ο γλυκός βασιλικός.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι την άκρη του κόσμου για να απολαύσετε αυτά τα ιδιαίτερα βότανα και μπαχαρικά.

Πλέον, μπορείτε να τα βρείτε παντού και να τα χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για να δώσετε περισσότερη γεύση στα πιάτα σας, αλλά και για να λάβετε τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη.

 

4 μπαχαρικά που θα ενισχύσουν την υγεία σας.

 

Μπαχαρικά που θα χαρίσουν περισσότερη γεύση στα πιάτα σας

 

Κουρκουμάς:

Μπορεί να είναι μία ιδιαίτερη γευστική προσθήκη σε σάλτσες, σαλάτες και μαγειρευτά.

Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Ινδία και θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους που η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά Αλτσχάιμερ στον κόσμο. Είναι επίσης γνωστός για το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα του, το οποίο προέρχεται από μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία αποτελεί ένα ευεργετικό συστατικό για τον οργανισμό.

 

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές μελέτες που υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας, στη μείωση της φλεγμονής, στην προστασία από την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων και στον χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.

 

4 μπαχαρικά που θα ενισχύσουν την υγεία σας.

 

Σκόρδο:

Το σκόρδο μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές χρήσεις και να χαρίσει γεύση σε σάλτσες ζυμαρικών, σούπες και οποιοδήποτε αλμυρό πιάτο. Ποια είναι όμως τα οφέλη του για τον οργανισμό σας; Οι ερευνητές μελέτησαν 41.387 γυναίκες στην Αϊόβα επί πέντε χρόνια.

  Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους

Από μία γκάμα 127 τροφών, αυτή που σχετίστηκε περισσότερο με σημαντική μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν το σκόρδο. Όσες κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες σκόρδου, είχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου του παχέος εντέρου συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Μελέτη σε 5.000 άνδρες και γυναίκες στην Κίνα, έδειξε ότι το εκχύλισμα σκόρδου συνδέθηκε με μείωση κατά 52% στα ποσοστά καρκίνου του στομάχου, σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

 

Τζίντζερ:

Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα μπορεί να αναδείξει οποιοδήποτε πιάτο ή ρόφημα. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση στομαχικών προβλημάτων.

Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και κάποιοι το βρίσκουν πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα και τις κράμπες της περιόδου. Θεωρείται επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία των ημικρανιών. Μελέτη έδειξε ότι το τζίντζερ συνδυαστικά με τα παυσίπονα είναι πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ημικρανίας συγκριτικά με το να λαμβάνει κανείς μόνο παυσίπονα.

Για να φτιάξετε αφέψημα τζίντζερ, κόψτε τη ρίζα, βράστε για δέκα λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε και πιείτε το ρόφημα.

 

Κανέλα

 

Κανέλα:

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο, καθώς είναι ιδιαιτέρως γευστική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά πιάτα.

Ξεχωρίζει για τις ισχυρές θεραπευτικές της ιδιότητες. Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά, που σταθεροποιούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν οξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με την εμφάνιση μιας σειράς σοβαρών ασθενειών.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *