6 Φυτά που θα Καθαρίσουν τον Αέρα του Σπιτιού σας Αυτή την Άνοιξη

6 Φυτά που θα Καθαρίσουν τον Αέρα του Σπιτιού σας Αυτή την Άνοιξη

 

6 Φυτά που θα Καθαρίσουν τον Αέρα του Σπιτιού σας Αυτή την Άνοιξη

Ένα  φυτό εσωτερικού χώρου είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δωρίσετε στον εαυτό σας – και στο σπίτι σας φυσικά. Προσθέτει μια πινελιά φύσης όπου και να το βάλετε και συμβάλει σε ένα όμορφο και υγιές περιβάλλον.

 

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια φυτά που είναι ιδιαίτερα «δυνατά» στο να καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού. Πως; Φιλτράροντας τα αλλεργιογόνα και τις χημικές ουσίες που εισχωρούν στους εσωτερικούς χώρους, ειδικά όταν πρόκειται για σπίτια που βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Δείτε παρακάτω 6 από τα πιο αποτελεσματικά φυτά όσον αφορά τον καθαρισμό του αέρα, βάλτε τα στο σπίτι σας και απολαύστε τις ανοιξιάτικες μυρωδιές χωρίς να ανησυχείτε πως εισπνέετε παράλληλα και τοξικές ουσίες!

 

Ελαστικοφόρος φίκος

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα φυτό που μπορεί να προσφέρει δραματικότητα στον χώρο, ο ελαστικοφόρος φίκος απομακρύνει τις τοξίνες και καταπολεμά τροπικές ασθένειες και παράσιτα.

Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι αυτό το φυτό απομακρύνει και την φορμαλδεΰδη από τον αέρα, μια χημική ένωση που βρίσκεται στα απορρυπαντικά και στα έπιπλα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σκουπίζετε τα φύλλα του με νωπό χαρτί κουζίνας ώστε να διατηρούνται ανοιχτοί οι πόροι.

6 Φυτά που θα Καθαρίσουν τον Αέρα του Σπιτιού σας Αυτή την Άνοιξη

 

Ο ελαστικοφόρος φίκος απομακρύνει τις τοξίνες και καταπολεμά τροπικές ασθένειες και παράσιτα.

 

Φτέρη της Βοστώνης

Οι φτέρες είναι ιδιαίτερες, πανέμορφες και πολύ ικανές για να απομακρύνουν αερομεταφερόμενoυς ρύπους. Οι ρύποι αυτοί – ανάμεσά τους η φορμαλδεύδη, το ξυλόλιο και η τολουίνη – ενοχοποιούνται για πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα και ανάπτυξη καρκίνου.

Η φτέρη της Βοστώνης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από όλα αυτά και θα δώσει στον χώρο σας μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά.

6 Φυτά που θα Καθαρίσουν τον Αέρα του Σπιτιού σας Αυτή την Άνοιξη

 

  Με Τσιμεντόλιθους και ελάχιστα υλικά, μεταμορφώνει την αυλή του σε έναν επίγειο Παράδεισο!

Οι φτέρες είναι ιδιαίτερες, πανέμορφες και ιδιαίτερα ικανές για να απομακρύνουν αερομεταφερόμενoυς ρύπους.

Φοίνικας Αρέκα

Ο φοίνικας Αρέκα είναι από τα πιο προικισμένα φυτά της κατηγορίας μας. Αφενός πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυτό διακόσμησης εσωτερικών χώρων που όσο γερνάει αλλάζει το χρώμα του και γίνεται χρυσοκίτρινο.

Αφετέρου, έρευνα της NASA του 1989 κατέληξε πως πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά φυτά σχετικά με τον καθαρισμό του αέρα, ειδικά για την ικανότητα που έχει να απομακρύνει την φορμαλδεΰδη από τα εσωτερικά περιβάλλοντα.

Φοίνικας Αρέκα

 

Ο φοίνικας Αρέκα είναι από τα πιο προικισμένα φυτά.

 

6 Φυτά που θα Καθαρίσουν τον Αέρα του Σπιτιού σας Αυτή την Άνοιξη

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο θα σας εντυπωσιάσει με την ικανότητά του να καθαρίζει τον αέρα. Μπορεί να απομακρύνει το βενζόλιο, την φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το ξυλόλιο, την τολουίνη και την αμμωνία από τον αέρα των εσωτερικών χώρων.

Απομακρύνει επίσης διάφορα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες και άσθμα. Παραλείψαμε, βέβαια, να αναφέρουμε πως εκτός από τα παραπάνω πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυτό που θα απογειώσει τον χώρο σας και πως είναι ιδανικό για να μειώσει τα βακτήρια του μπάνιου!

Σπαθίφυλλο

 

Το σπαθίφυλλο θα σας εντυπωσιάσει με την ικανότητά του να καθαρίζει τον αέρα.

Σανσεβιέρια

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων του τελευταίο αιώνα. Η σανσεβιέρια απομακρύνει μια μεγάλη γκάμα ρύπων από τον αέρα (τους περισσότερους από αυτούς τους ρύπους τους έχουμε αναφέρει παραπάνω στα άλλα φυτά).

Πρόκειται επίσης για ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα. Η ολιστική ιατρική χρησιμοποιεί βρασμένα φύλλα του για να αντιμετωπίσει τον πόνο και τους ερεθισμούς στο δέρμα. Μην το φάτε ωστόσο!

Σανσεβιέρια

 

  6 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Αλάτι!

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

 

Φυλλόδεντρο

Θέλετε ένα φυτό που είναι πολύ εύκολο στην φροντίδα και στην ανάπτυξή του και παράλληλα ιδανικό για να απογειώσει διακοσμητικά τον χώρο σας; Τότε προμηθευτείτε ένα φυλλόδεντρο.

Εκτός από το γεγονός ότι θα απομακρύνει την φορμαλδεύδη και το ξυλόλιο θα χαρίσει στο σπίτι σας χρώμα, προσωπικότητα και χαρακτήρα.

φυλλόδεντρο

 

Θα χαρίσει στο σπίτι σας χρώμα, προσωπικότητα και χαρακτήρα.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *