Έφηβος επινόησε ένα σουτιέν που ανιχνεύει εγκαίρως τον καρκίνο του μαστού και σώζει ζωές

Έφηβος επινόησε ένα σουτιέν που ανιχνεύει εγκαίρως τον καρκίνο του μαστού και σώζει ζωές

Εκτιμάται ότι μία στις 8 γυναίκες θα νοσήσει, σε κάποια φάση της ζωής της, από καρκίνο του μαστού.

Το ποσοστό επιβίωσης ανέρχεται στο 95% όταν γίνεται έγκαιρη διάγνωση και ένας έφηβος από το Μεξικό έκανε ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Julian Ros μόλις σε ηλικία 16 ετών επινόησε το Eva, ένα σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού ακόμα και σε αρχικό στάδιο.

Η ιδέα του προέκυψε πριν από 3,5 περίπου χρόνια, μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας της μητέρας του, η οποία διαγνώστηκε δύο φορές με καρκίνο του μαστού. Παρόλο που ανέκαθεν ήταν σχολαστική με το τσεκάπ της, η διάγνωση έγινε σε προχωρημένο στάδιο και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

Το σουτιέν Eva έρχεται να συνεισφέρει στην έγκαιρη διάγνωση και μάλιστα με τον πλέον απλό και απαλλαγμένο από παρενέργειες τρόπο, καθώς δεν εκπέμπει ακτινοβολία.

Το μόνο που έχει να κάνει μια γυναίκα είναι να το φορέσει για πέντε λεπτά όπως ένα οποιοδήποτε σουτιέν, και στη συνέχεια αυτό αναλαμβάνει να σκανάρει την επιφάνεια του στήθους με τους αισθητήρες στο εσωτερικό του και να ανεβάσει τα δεδομένα στο διαδίκτυο, όπου ειδικό λογισμικό ανιχνεύει τυχόν αφύσικες θερμοκρασιακές μεταβολές, που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε την ιστορία του Julian και το πώς λειτουργεί το πρωτοποριακό σουτιέν.

womantoc

  4 Φυτικά ελιξήρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *