10 καλοί λόγοι για να πίνετε μπύρα κάθε μέρα!

10 καλοί λόγοι για να πίνετε μπύρα κάθε μέρα!

Οι πρόγονοί μας έπιναν μπύρα. 

Οι Σουμέριοι στο λίκνο του πολιτισμού , έφτιαχναν μπύρα πριν από 5.000 χρόνια, σύμφωνα με το History Channel . Είχαν ακόμα και μια θεά της μπύρας, τη Ninkasi. Οι πρόγονοί μας ήταν σοφοί και έφτιαχαν  καλή μπύρα. Η μπύρα μπορεί να είναι εκπληκτικά υγιεινή.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ωστόσο, να θυμάστε το κλειδί για την καλή υγεία είναι η μετριοπάθεια. Η ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση της ας πούμε την Παρασκευή το βράδυ θα έκανε μεγάλη ζημιά και δεν θα ήταν φρόνιμο να δικαιολογήσουμε αυτή την κακή συνήθεια με ψευδή επιστήμη.

Ωστόσο, όπως θα δείτε παρακάτω, μια μπύρα την ημέρα θα μπορούσε να κάνει πραγματικά καλό:

1. Στην υγεία της καρδιάς. Το WebMD αναφέρει μια μελέτη περισσότερων από 1,9 εκατομμυρίων Βρετανών ενηλίκων, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συνηθίζουν να πίνουν συνολικά 7 ποτήρια μπύρας κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας και αιφνίδιου θανάτου λόγω καρδιάς, σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν.

2. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Η ίδια μελέτη ανακάλυψε οτι οι περιστασιακοί πότες μπύρας έχουν 12 τοις εκατό μειωμένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν. Από την άλλη πλευρά, αυτοί που πίνουν υπερβολική μπύρα έχουν 33 τοις εκατό αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

3. Αύξάνει τη δημιουργικότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι με επίπεδα αλκοόλ στο αίμα  0.075, έλυναν ταχύτερα τους γρίφους από τους νηφάλιους ανταγωνιστές τους.

4. Μειώνει το κινδύνο της πέτρας στα νεφρά. Φινλανδική μελέτη διαπίστωσε οτι μια μπύρα την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά κατά 40 τοις εκατό.

  Μάιος η Μάης. Καλό Μήνα!!!.....giortazo.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5. Κάνει το άτομο να χαλαρώνει μετά την προπόνηση. Η γιόγκα Μπύρας είναι η τελευταία τρέλα  που σαρώνει τον κόσμο, σύμφωνα με το BBC . Ωστόσο, η ιδέα της γιόγκα αυτής δεν είναι τόσο τρελή όσο ακούγεται. Καθώς η υπερθέρμανση του σώματος με τη μπύρα είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι ασήμαντο νερό.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι με επίπεδα αλκοόλ στο αίμα 0.075, έλυναν ταχύτερα τους γρίφους από τους νηφάλιους ανταγωνιστές τους.

6. Προλαμβάνει τον καταρράκτη. Αν αντιμετωπίζετε κίνδυνο για καταρράκτη, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και πιείτε μια μπύρα καθημερινά. Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να αποτρέψουν τους καταρράκτες από την ανάπτυξη τους. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί και να μην πίνετε περισσότερες από 3 μπύρες την ημέρα. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τα μάτια σας.

7.Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μπύρας, κρασιού ή ενός κοκτέιλ, επιλέξτε μπύρα. Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ αυτοί που πίνουν μπύρα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος από αυτούς που πίνουν κρασί ή άλλα οινοπνευματώδη ποτά.

8. Eίναι θρεπτική. Η μπύρα έχει στην πραγματικότητα  θρεπτικά συστατικά. Το US News αναφέρει οτι η μπύρα περιέχει διαλυτή ίνα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, και κάλιο, μεταξύ των άλλων βιταμινών και μετάλλων. Αν και δεν είναι σημαντική πηγή διατροφής και δεν πρέπει να αντικαταστήσει τα τρόφιμα στην κανονική διατροφή σας, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι μπύρας και έτσι να είστε σίγουροι οτι έχετε λάβει τα θρεπτικά συστατικά της στο σώμα σας.

9. Είναι σημαντική για την υγεία των οστών. Το US News εξηγεί οτι η μπύρα περιέχει διαιτητικό πυρίτιο, το οποίο προστατεύει τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και οι μετριοπαθείς πότες είχαν 38 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να έχουν οστεοπόρωση από αυτούς που δεν έπιναν.

  Υπέρτατη αφοσίωση: Ο πατέρας που βοήθησε τον τετραπληγικό γιο του να τρέξει σε δεκάδες μαραθώνιους


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

10. Βελτιώνει τη χοληστερόλη. Η Αμερικανική Ένωση για τη Καρδιά  δημοσίευσε μια μελέτη πέρυσι, στην οποία διαπιστώθηκε οτι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην επιβράνδυνση της μείωση της καλής χοληστερόλης, αναφέρει US News .

Οπότε ένα ποτηράκι μπύρα την ημέρα, μάλλον επιβαλλέται!!

daddy-cool

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *