Αυτές είναι οι 10+1 πιο καρκινογόνες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε!

10+1 πιο καρκινογόνες τροφές

Κάποιες τροφές που τρώμε καθημερινά μπορεί να μας κάνουν περισσότερο κακό απ’ όσο φανταζόμαστε, 

ειδικά σε οργανισμούς που είναι επιρρεπείς, έχουν ιστορικό και ο τρόπος ζωής είναι ήδη επιβαρυμένος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε, λοιπόν, συνολικά τι να αποφεύγετε για καλύτερη υγεία και προστασία από τον καρκίνο.

Επεξεργασμένο κρέας: 

Το σαλάμι, το ζαμπόν, τα λουκάνικα, το μπέικον είναι τροφές που έχουν ενοχοποιηθεί αρκετά για καρκίνο. Σύμφωνα με ανάλυση 10 μελετών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατανάλωση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος καθημερινά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου κατά 18%.

Κόκκινο κρέας: 

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσοι κατανάλωναν 90 γραμμάρια κόκκινο κρέας καθημερινά, παρουσίαζαν 17% μεγαλύτερη πιθανότητα για διάγνωση καρκίνου τα επόμενα χρόνια.

Επεξεργασμένο ή μη, λοιπόν, το κρέας καλό είναι να μην μπαίνει συχνά στο πιάτο σας και να θυμάστε ότι όσο πιο πολύ το ξεροψήνετε, τόσο πιο επικίνδυνο είναι, καθώς εκλύονται καρκινογόνες ουσίες όπως οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες που μας βλάπτουν σημαντικά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αλκοόλ: 

Το ένα ποτό μια στο τόσο δεν θα σας βάλει σε κίνδυνο, αλλά αν καταναλώνετε πάνω από δύο ποτά την ημέρα, αυξάνετε τον κίνδυνο για διάφορα είδη καρκίνου, όπως καρκίνο του στόματος, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου. Όσοι καταναλώνουν, μάλιστα, 3,5 ή παραπάνω αλκοολούχα ποτά την ημέρα αυξάνουν την πιθανότητα έως και τρεις φορές.

Καυτερά ροφήματα: 

Σύμφωνα και πάλι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όταν πίνουμε καυτά υγρά θερμοκρασίας άνω των 65 βαθμών, είτε αυτά είναι καφές, είτε τσάι, είτε σούπα κ.ο.κ., αυξάνουμε τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου.

  Το θαυματουργό φρούτο που σβήνει τις ρυτίδες και κόβει την όρεξη !!!

Αναψυκτικά: 

Σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές και μελέτη τους που δημοσιεύτηκε το 2012 στο American Journal of Clinical Nutrition, οι άντρες που κατανάλωναν ένα αναψυκτικό την ημέρα, είχαν 40% μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη. Ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος για τους άντρες άνω των 45.

Σολομός: 

Παρ’ όλο που είναι μια τροφή πλούσια σε ωμέγα-3 καλά λιπαρά που ωφελούν την καρδιακή υγεία και την υγεία του εγκεφάλου, ο σολομός μπορεί ταυτόχρονα να είναι μια επικίνδυνη τροφή, αναλόγως με την προέλευσή του.

Τουλάχιστον έτσι καταλήγει έρευνα του 2004, όπου σε σολομούς ιχθυοκαλλιέργειας, τα επίπεδα τοξικών ουσιών ήταν πολύ υψηλότερα σε σχέση με τον άγριο σολομό.

Γάλα: 

Ξέρουμε ότι το γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, το οποίο χρειαζόμαστε για την υγεία των οστών, αλλά σύμφωνα με μελέτη του 2004, οι άντρες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες γάλακτος παρουσίαζαν κατά 68% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Η Canadian Cancer Society αναφέρει ότι ο λόγος που αυξάνεται ο κίνδυνος είναι τα κορεσμένα λιπαρά του γάλακτος, ενώ γενικότερα τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες που λαμβάνουν τα ζώα για την παραγωγή γάλακτος, περνούν και στο ποτήρι μας. Προτιμήστε γάλατα από μικρές φάρμες, βιολογικά, μην ξεπερνάτε τα 1-2 ποτήρια την ημέρα και δοκιμάστε τα φυτικά γάλατα ως εναλλακτική.

Ζάχαρη: 

Λένε ότι ο καρκίνος θρέφεται από τη ζάχαρη και δεν έχουν άδικο, αφού η επεξεργασμένη ζάχαρη βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιαστούν. Θυμηθείτε ότι από όλα τα προϊόντα που περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού είναι ιδιαιτέρως βλαβερό.

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: 

Κάποιες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς και την ανάπτυξη όγκων, ειδικά στο στομάχι.

  Κρίταμο, το βότανο «υπερτροφή» της αρχαιότητας που εκτιμούσε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης

Προτιμήστε όσο το δυνατόν περισσότερο βιολογικά προϊόντα και τσεκάρετε πάντα τις ετικέτες για την πιστοποίηση ότι δεν περιλαμβάνονται γενετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί (GMO) στο τρόφιμο που αγοράζετε.

Έτοιμα γεύματα: 

Τα έτοιμα γεύματα που βρίσκουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ και πολλά γεύματα που παραγγέλνουμε απ’ έξω έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά έλαια και συγκεκριμένα σε φοινικέλαιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με γαλλική μελέτη του 2008.

Αποφύγετε, λοιπόν, τέτοιου είδους γεύματα και γενικότερα προτιμήστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη διατροφή σας, όσο πιο ωμό γίνεται.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πατατάκια και πατάτες τηγανητές: 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, όταν τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγεται μια καρκινογόνος χημική ουσία, το ακρυλαμίδιο, το οποίο συναντάμε και στις τηγανητές πατάτες. Η ποσότητα ακρυλαμιδίου, μάλιστα, στα πατατάκια είναι αρκετά υψηλότερη από τη μέγιστη συνιστώμενη δόση ασφαλείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

truelife.gr    clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *