κακές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε στο μπάνιο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαλαρωτικό ντουζ στο τέλος μιας αγχωτικής ημέρας,

 υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πέσετε “θύμα” των πιο συνηθισμένων λαθών στο ντους, που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς και μπορεί να είναι επιβλαβή για τον οργανισμό μας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε δύο από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο και προσπαθήστε να τα διορθώσετε, για να δείτε αμέσως αποτελέσματα!

Όχι πια καυτά ντουζ, αλλά χλιαρά

Όσο και αν μας αρέσει ή μας χαλαρώνει ένα καυτό ντουζ, η πικρή αλήθεια είναι, πως αποτελεί μια μικρή καταστροφή για το δέρμα μας! Το πολύ ζεστό νερό “ξεπλένει” όλα τα απαραίτητα φυσικά έλαια του σώματος μας, τα οποία το κρατάνε μαλακό, και αφήνει το δέρμα στεγνό και αφυδατωμένο.

Χάστε Βάρος με το Περπάτημα: Ναι, γίνεται – Δείτε Πώς!

Θα πρέπει πάντα να προτιμάτε τα χλιαρά ντουζ. 

Αν, ωστόσο, νιώσετε την ανάγκη να κάνετε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, οι δερματολόγοι συστήνουν πριν βγείτε από το μπάνιο, να ρίξετε πάνω σας χλιαρό νερό για το τελείωμα, ώστε να κλείσουν οι πόροι και να περιορίσετε την εξάτμιση νερού από το δέρμα σας. Επίσης, μετά από κάθε καυτό μπάνιο είναι απαραίτητο να απλώσετε στο σώμα σας ενυδατική κρέμα!

Μην το παρακάνετε με το σαμπουάν

Μπορεί να το έχετε συνδέσει στο μυαλό σας με το απόλυτο προϊόν καθαριότητας και περιποίησης των μαλλιών σας, το σαμπουάν όμως μπορεί – αν το παρακάνετε με τη χρήση του – να αποβεί… καταστροφικό!

Αν λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, το σαμπουάν θα αφαιρέσει όλα τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, θα τα αδυνατίσει, θα τα αγριέψει και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να γίνουν ακόμη πιο “δύσκολα” στο styling και στο να τα τιθασεύσετε.

  Μαρία Μπεκατώρου: Έτσι έχασε όλα τα κιλά των διακοπών σε μια βδομάδα!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι κομμωτές συστήνουν να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δύο ή τρεις μέρες. Αν θεωρείτε απαραίτητο να τα λούσετε, κάντε το με σκέτο νερό ή προτιμήστε προϊόντα στεγνού καθαρισμού, όπως dry shampoo κλπ. και θα δείτε τα μαλλιά σας να λάμπουν ξανά.

perpetual.gr

%d