Τραγουδάς κι εσύ στο ντους; Θα ζήσεις περισσότερο!

Τραγουδάς κι εσύ στο ντους; Θα ζήσεις περισσότερο!

Τραγουδάς κι εσύ στο ντους; Θα ζήσεις περισσότερο!

 

Και ποιος δεν το έχει κάνει; Τραγουδάς κι εσύ στο ντους, κάνεις το δικό σου show και έτσι περνάει πιο ευχάριστα η ώρα;

Ε λοιπόν, οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σένα.

Είσαι μόνος στο σπίτι… Κάνεις δουλειές; Τραγουδάς. Μαγειρεύεις; Πάλι τραγουδάς. Κάνεις μπάνιο; Λες και δύο ρεφρέν. Σημασία δεν έχει να έχεις καλή φωνή, σημασία έχει που το κάνεις.

 

Αν τραγουδάς κι εσύ στο ντους, τότε τα νέα είναι πολύ καλά φίλε αναγνώστη.

Μπερδεύεις τους στίχους, είσαι εκτός ρυθμούς, σπας και μερικά τζάμια με τη φωνή σου. Δεν έχει σημασία, πρέπει να συνεχίσεις να τραγουδάς μόνος ή με παρέα, γιατί σου κάνει καλό. Αυτό αποκαλύπτουν έρευνες κι εμείς αυτές τις έρευνες τις αγαπάμε!

 

Τραγουδάς κι εσύ στο ντους; Πολύ καλά κάνεις!

 

Μειώνει το άγχος

Κάνε μας μια χάρη. Όταν κάνεις μπάνιο μην σκέφτεσαι τα deadlines στη δουλειά. Σκέψου ένα τραγούδι και πες το. Δεν έχει σημασία αν το τραγούδι είναι χαρούμενο ή λυπημένο, θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Σύμπτωση; Όχι. Οι ειδικοί λένε πως η αύξηση της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών είναι μόνο η αρχή, καθώς η αύξηση τους συνοδεύεται από μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Όταν τραγουδάς αυξάνονται όλες οι θετικές ορμόνες και μειώνονται οι αρνητικές. νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος, ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, ότι έχεις τον έλεγχο, εξηγούν οι ειδικοί!

 

Νιώθεις ότι ανήκεις κάπου

Είσαι σε μια συναυλία ή σε ένα karaoke party. Και τραγουδάς μαζί με άλλους και αυτή είναι μια τέλεια στιγμή. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική αλλά νιώθεις ότι ανήκεις κάπου.

  Κρύωσες; 4 tips για να είσαι καλά μέχρι αύριο

Ότι είσαι μέλος κάτι μεγαλύτερου και κάτι τέλειο συμβαίνει. Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας αυτά, τα λένε οι έρευνες! Το παρασυμπαθητικό νευρικό σου σύστημα ευθύνεται για όλα αυτά και η μουσική σε ενώνει με τους άλλους και σε κάνει να νιώθεις ασφαλής.

 

Οι τεχνικές αναπνοής σε βοηθούν να χαλαρώσεις

Δεν χρειάζεται να έχεις κάνει φωνητική. Το να τραγουδάς μπορεί να είναι θεραπεία με πολλούς και διάφορους τρόπους και όλα ξεκινούν από την αναπνοή.

Οι ειδικοί λένε πως το τραγούδι απαιτεί μια δέσμη διαφορετικών μυών και σωματικές λειτουργίες για να παράγουν και να χειρίζονται τον ήχο. Και η αναπνοή είναι καθοριστική. Μειώνει το άγχος και σε κάνει να χαλαρώσεις.

Σκέψου τη γιόγκα… Κάπως έτσι!

Τραγούδα όσο πιο δυνατά μπορείς και μην αγχώνεσαι για τα τζάμια!

 

ipop.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *