Οι τροφές που πρέπει ν’ αποφεύγεις για να έχεις υγιές δέρμα

τροφές που πρέπει ν’ αποφεύγεις

Δερματικά προβλήματα; Ίσως είναι το αποτέλεσμα των τροφών που καταναλώνεις καθημερινά.

Μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ευθύνεται για πολλά προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στον οργανισμό μας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ποιες τροφές μπορεί να είναι αυτές; Παρακάτω το plus.queen.gr, έχει 4 συνήθεις υπόπτους που είναι η αιτία για τους ερεθισμούς στο δέρμα σου.

1.Γαλακτοκομικά:

Μελέτες συνδέουν την πρόσληψη γαλακτοκομικών -και πιο συγκεκριμένα γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά – με την ακμή σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Άλλες μελέτες εντόπισαν πως νέοι που έπιναν τακτικά γάλα ή έτρωγαν παγωτό είχαν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακμή. Αυτή η θεωρία έχει να κάνει με την αύξηση των επίπεδων της ινσουλίνης μετά την κατανάλωση γάλακτος αλλά και με τα αμινοξέα που περιέχει το γάλα, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή της ορμόνης IGF-1 η οποία συνδέεται με την εμφάνιση ακμής.

2.Λευκοί υδατάνθρακες

Αποφύγετε τους λευκούς υδατάνθρακες όπως την ζάχαρη, το ψωμί,τα ζυμαρικά, το λευκό ρύζι και τις πατάτες.

Αν θέλετε να γεράσετε αργότερα, να τι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Η διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες αυξάνει τα επίπεδα των ανδρογενών ορμονών και αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης και την παραγωγή σμήγματος. Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν λιγότερη ζάχαρη, γλυκά και κέικ είχαν χαμηλότερα ποσοστά ακμής.

3.Τροφές που περιέχουν πολλά ωμέγα 6 λιπαρά

Δίαιτες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες από ωμέγα 6 λιπαρά οξέα σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα φλεγμονής αλλά και ακμής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η διατροφή Δυτικού τύπου περιέχει μεγάλες ποσότητες από καλαμποκέλαιο και σογιέλαιο που περιέχουν τεράστιες ποσότητες ωμέγα 6 λιπαρών οξέων και ελάχιστα ωμέγα 3 που βρίσκονται στα ψάρια και στους ξηρούς καρπούς.

  Διατροφή: 3 «θαύματα» που θα συμβούν στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά σαλάτα


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4.Σοκολάτα

Η σοκολάτα διχάζει τους επιστήμονες. Πολλοί υποστηρίζουν πως προκαλεί ακμή. Ωστόσο δεν υπάρχουν σαφή συμπεράσματα γι’ αυτό! Μια μελέτη του 2017 δείχνει ότι δεν είναι μόνο το γλυκαιμικό φορτίο της σοκολάτας που μπορεί να είναι ο ένοχος.

Κάποιες έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι ακόμη και η μαύρη σοκολάτα προκαλεί μια πιο επιθετική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στα βακτήρια που προκαλούν ακμή, αυξάνοντας τη φλεγμονή.

5.Τροφές που προκαλούν αλλεργίες

Όταν τρως κάτι που σου προκαλεί αλλεργία, το ανοσοποιητικό σου σύστημα δημιουργεί ειδικά αντισώματα (ανοσοσφαιρίνη Ε ή IgE) που απελευθερώνουν ισταμίνη για να επιτεθεί στον αντιληπτό εισβολέα.

Βότανα και μπαχαρικά που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ιώσεων

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έκζεμα, κνησμό και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Με τον ίδιο τρόπο οι τροφές που προκαλούν αλλεργίες μπορούν να διαταράξουν το μικροβιακό έντερο και να οδηγήσουν σε δερματικά προβλήματα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

madata.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *