Βραδινό φαγητό: Τι πρέπει να τρως κάθε βράδυ αν θέλεις να αδυνατίσεις

Βραδινό φαγητό

Βραδινό φαγητό: Τι πρέπει να τρως κάθε βράδυ αν θέλεις να αδυνατίσεις

Τι πρέπει να τρως κάθε βράδυ αν θέλεις να αδυνατίσεις

 

Βραδινό, ένα γεύμα που τις περισσότερες φορές θέλεις να αδειάσεις όλο το ψυγείο.

Είτε από την κούραση, είτε γιατί δεν έχεις φάει τίποτα όλη μέρα. Οι διατροφικοί κανόνες είναι γνωστοί, δεν τρώμε αργά το βράδυ, δεν καταναλώνουμε υδατάνθρακες, είναι γεύμα που παχαίνει.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Μαριέττα Μαρκούση ξεκαθαρίζει ότι το βραδινό πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στη διατροφή μας. Αποτελεί ένα από τα βασικά γεύματα της ημέρας μας.

Όσο για την ώρα, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του καθένα. Απλώς καλό θα ήταν να μην το καταναλώνουμε αμέσως πριν κοιμηθούμε. Με κάποιες τροποποιήσεις μπορεί να συμβάλει και στο αδυνάτισμά μας.

 

Βραδινό και χάσιμο βάρους

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο μετά το γυμναστήριο θα πρέπει να καταναλώσουμε πρωτεϊνικό γεύμα όπως κρέας, πουλερικά και ψάρι. Μπορεί να συνδυαστεί με σαλάτα και λίγο άμυλο όπως ψωμί, ρύζι ή παξιμάδια.


Τι θα φας με 300 θερμίδες μόνο;

 

Ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Μια καλή ιδέα είναι ο άπαχος κιμάς με εποχιακή σαλάτα. Εναλλακτικά, αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας, μπορείς να επιλέξεις μία πολύχρωμη σαλάτα με νερόβραστα όσπρια (πχ σαλάτα φακές).

 

Βραδινό φαγητό: Τι πρέπει να τρως κάθε βράδυ αν θέλεις να αδυνατίσεις

Για να αντιμετωπίσεις την ανάγκη για γλυκό μπορείς να φτιάξεις pancakes με βρώμη, μπανάνα και αβγό, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με εποχιακά φρούτα, μέλι, αμύγδαλα και κανέλα.

Αν το μεσημεριανό δεν ήταν κανονικό, τότε θα πρέπει να καταναλώσεις ένα πλήρες γεύμα το οποίο να αποτελείται από όλες τις ομάδες τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά), προσέχοντας μόνο τον τρόπο παρασκευής τους.

  Η θαυματουργή δίαιτα της Αννίτας Πάνια: Έτσι έχασε 8 κιλά σε 1 μήνα!

Αποφεύγοντας τα μαγειρευτά (με πολύ λάδι) ή τηγανητά φαγητά.

 

Extra tip:

Μην ξεχνάς τη σαλάτα, μιας και θα αποτελέσει το σύμμαχό σου προκειμένου να αποφύγεις την υπερκατανάλωση θερμίδων μέσω μιας υπερβολικά μεγάλης μερίδας φαγητού.

Αν έχεις φάει πολύ ή έχεις κάνει ατασθαλίες την υπόλοιπη μέρα σίγουρα το να μην καταναλώσεις βραδινό δεν αποτελεί τη σωστή επιλογή.

Ο οργανισμός χρειάζεται τροφή το βράδυ προκειμένου να ρυθμίσει σωστά τα επίπεδα σακχάρου και έτσι να γίνει καλύτερα η λιπόλυση (καύση λίπους) τις επόμενες ώρες.

Οπότε, σε αυτή την περίπτωση προτείνει κάτι ελαφρύ, όπως μία σαλάτα με λίγο αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς και ελάχιστο λάδι ή 1 smoothie με γάλα αμυγδάλου, φρούτα, μέλι, βρώμη και ξηρούς καρπούς (σε λογικές ποσότητες!).

 

10 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά

 

Η σωστή διατροφή, και τα μικρά extra tips είναι ικανά να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

 

stroumfaki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *