Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

Φτιάξτε την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

 

Οι μακραμέ κουρτίνες είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να διακοσμήσετε τον χώρο σας κρύβοντας ταυτόχρονα σημεία στο σπίτι σας που δεν θέλετε να φαίνονται έντονα.

Το μακραμέ αποτελεί μια μορφή τέχνης που πρωτοεμφανίστηκε τον 13ο αιώνα και ανακαλύφθηκε από Άραβες υφαντουργούς που χρησιμοποιούσαν νήματα που τους περίσσευαν για να διακοσμήσουν υφάσματα.

Σήμερα το μακραμέ χρησιμοποιείται πάρα πολύ παγκοσμίως και με αυτό φτιάχνονται τσάντες, τραπεζομάντιλα, πετσέτες, κουρτίνες, κοσμήματα και άλλα διακοσμητικά. Παρόλα αυτά δύσκολα θα βρείτε στην Ελληνική αγορά μακραμέ κουρτίνες.

Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας πούμε πως θα τις φτιάξετε μόνοι σας βήμα-βήμα.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε κουρτίνες μακραμέ θα χρειαστείτε 30 σχοινιά μήκους 5 μέτρων (θα βρείτε σε καταστήματα κλωστοϋφαντουργίας) και αυτοκόλλητη ταινία.

 

Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

Βήμα 1ο

 

Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

«Διπλώστε» δύο σχοινιά στη μέση και δέστε έναν κόμπο αφήνοντας θηλιά μέσα από την οποία θα πρέπει να χωράει να περάσει το κουρτινόξυλό σας. Κρεμάστε κάπου πολλές τετράδες σχοινιών για να μπορείτε εύκολα να κάνετε τους κόμπους.

Περάστε σε κάποιο κουρτινόξυλο σχοινιά για να φτιάξετε εύκολα την κουρτίνα σας.

Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

Ξεκινήστε κάνοντας κόμπους κάτω από τη θηλιά κάθε τετράδας σχοινιών.

 

Βήμα 2ο

 

κουρτίνες μακραμέ

Πάρτε το εξωτερικό δεξί σκέλος (ροζ) και περάστε στην αριστερή πλευρά πάνω από τα άλλα μεσαία δύο σκέλη.

Πάρτε το εξωτερικό αριστερό σκέλος (κίτρινο) και περάστε κάτω από το ροζ σχοινί, πίσω από τα μεσαία σχοινιά, και πάνω από το ροζ σχοινί στην άλλη πλευρά. Τραβήξτε τα δύο σκέλη σφιχτά.

Βήμα 3ο

Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

Τώρα κάντε ακριβώς το αντίστροφο. Πάρτε το εξωτερικό αριστερό σκέλος (ροζ) και περάστε πάνω από τα άλλα μεσαία δύο σκέλη. Πάρτε το άλλο εξωτερικό σχοινί (κίτρινο) και περάστε το κάτω από το ροζ. Τραβήξτε τα δύο αυτά σκέλη σφιχτά μέχρι να γίνει ένας γερός κόμπος.

  Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν φτιάχνουν μακαρόνια

 

Αν θέλετε να αποχαιρετίσετε οριστικά τη σκόνη στο σπίτι, να τι πρέπει να κάνετε

 

Συνεχίστε εναλλάξ πλέκοντας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως πριν, κόμπους ανάμεσα στα σχοινάκια και χρησιμοποιώντας τα ανά δύο.

Βήμα 4ο 

Βάλτε στο τελείωμα του κάθε σχοινιού, άσπρη αυτοκόλλητη ταινία.

Βήμα 5ο

 

κουρτίνες μακραμέ

Επαναλάβετε την ίδια ακριβώς διαδικασία (βήματα 2 και 3) δημιουργώντας κόμπους σε μια άλλη ομάδα 4 σχοινιών και ενώστε με τη προηγούμενη τετράδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο τρόπος πλεξίματος που σας υποδεικνύουμε έγινε με πολύχρωμα σχοινιά. Εσείς θα κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία αλλά με μονόχρωμα.

Χρησιμοποιήστε περίπου 30 δυάδες (διπλωμένες στη μέση ώστε να σχηματιστούν τετράδες σχοινιών) σχοινιού 5 μέτρων για να φτιάξετε μια κουρτίνα σαν αυτή της φωτογραφίας.

Στην μακραμέ κουρτίνα της φωτογραφίας έχουν γίνει 5 διπλοί κόμποι σε κάθε λωρίδα. Εσείς μπορείτε να κάνετε όσους κόμπους θέλετε και να αφήσετε το υπόλοιπο σχοινί να πέφτει.

Φτιάξτε Βήμα-Βήμα την πιο Στιλάτη Κουρτίνα

Αν χρειάζεστε πιο κοντή κουρτίνα από 2,5 μέτρα, τότε απλά κόψτε την στο μήκος που επιθυμείτε και βάλτε αυτοκόλλητη ταινία στην άκρη.

Βήμα 6ο

Τοποθετήστε την κουρτίνα σας στο σημείο που επιθυμείτε. Για να μπορέσετε να την περάσετε μέσα σε κουρτινόξυλο θα πρέπει να αγοράσετε εξαρχής 30 σχοινιά 5 μέτρων το καθένα, ώστε διπλώνοντας τα ανά δύο να δημιουργείται η θηλιά που θέλετε για να περάσετε από εκεί το κουρτινόξυλο.

Βάλτε αν θέλετε μια δεύτερη κουρτίνα πίσω από την μακραμέ για να μην φαίνεται τι υπάρχει πίσω από αυτήν.

 

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση