Sirtfood Diet: Η ιδιαίτερη δίαιτα που ακολούθησε η Αντέλ και έμεινε η μισή

Η ιδιαίτερη δίαιτα που ακολούθησε η Αντέλ
Η διάσημη τραγουδίστρια Αντέλ


Τα αγαθά κόποις κτώνται. Και η Αντέλ κατάφερε να μεταμορφωθεί 

ολοκληρωτικά, χάνοντας πάνω από 20 κιλά χάρη στην βοήθεια μιας προσωπικής γυμνάστριας αλλά και ακολουθώντας την, καθόλου εύκολη, δίαιτα Sirtfood.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πριν από μερικές ημέρες και με αφορμή τις διακοπές της διάσημης τραγουδίστριας, η προσωπική γυμνάστριά της, Καμίλα Γκούντις, αποκάλυψε στην The Sun πως η απώλεια βάρους της Αντέλ, είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της δίαιτας που ακολουθεί καθώς δεν της αρέσει και πολύ να γυμνάζεται.

Κι όπως έγινε μόλις γνωστό από την «γκουρού του βραζιλιάνικου σώματος», η Αντέλ ακολουθεί την δίαιτα Sirtfood, ένα καθεστώς στο οποίο μπορείς να καταναλώσεις συγκεκριμένα τρόφιμα που ενεργοποιούν μια ομάδα πρωτεϊνών στο σώμα που ονομάζονται sirtuins (SIRTs) και λέγεται ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό και μειώνουν την φλεγμονή.

Sirtfood Diet: Η ιδιαίτερη δίαιτα που ακολούθησε η Αντέλ
Η Αντέλ κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάσει πάνω από 20 κιλά/Φωτογραφία: Instagram/Adele

«Το 90% της απώλειας βάρους της Αντέλ είναι από δίαιτα και φυσικά, βοηθά και η άσκηση» εξήγησε η Καμίλα Γκούντις στο fox Business. Και συνέχισε:

«Κάνουμε pilates, όχι όμως κάτι επίπονο. Δεν είναι μεγάλος λάτρης της άθλησης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πιστεύω πως άλλαξε τον τρόπο διατροφής και μείωσε πολλά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα που κατανάλωνε και άρχισε να ακολουθεί μια πιο υγιεινή διατροφή με άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και φυσικά καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες και καίγοντας περισσότερες» όπως είπε η Γκούντις.

Η δίαιτα Sirtfood που ακολούθησε η Αντέλ
Η δίαιτα Sirtfood αποτελείται από πολλά φρούτα και λαχανικά/Φωτογραφία: Instagram/thesirtfooddiet

Η δίαιτα Sirtfood που ακολούθησε η Αντέλ

Η διάσημη τραγουδίστρια αποφάσισε να ακολουθήσει την δίαιτα αυτή, που έχει καταταγεί 7η στις αναζητήσεις της Google για το 2019 και η οποία αποτελείται από μια διατροφή πλούσια σε σιτρουίνες – μια οικογένεια πρωτεϊνών –

  Χρόνια Πολλά!!!

όπως φράουλες, σόγια, κέιλ, φαγόπυρο, βατόμουρα, καρύδια και μαύρη σοκολάτα που αυξάνουν τα επίπεδα των πρωτεϊνών στο σώμα. Επίσης, με την δίαιτα αυτή επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού.

Ακόμη, στην δίαιτα Sirtfood υπάρχει περιορισμός θερμίδων, κάτι που προκαλεί την ικανότητα του σώματος να παράγει υψηλότερα ποσοστά σιρτουίνων, όπως εξηγεί το healthline.com.

Οι οπαδοί της διατροφής αυτής, ξεκινούν πίνοντας πράσινους χυμούς και ένα γεύμα την ημέρα (με βάση τα προαναφερθέντα τρόφιμα) για τις τρεις πρώτες ημέρες καταναλώνοντας μόνο 1.000 θερμίδες την ημέρα.

Στην συνέχεια, επιτρέπεται να παίρνουν 1.500 θερμίδες ημερησίως, που περιλαμβάνουν χυμούς με φρούτα που περιέχουν σιρτουίνες – όπως πράσινους χυμούς με σέλερι, μαϊντανό, πράσινο τσάι, λεμόνι και κέιλ – και δύο γεύματα.

Δεν είναι για όλους και δεν είναι για πολύ

Ωστόσο, οι διατροφολόγοι και διαιτολόγοι λένε πως η δίαιτα αυτή χωρίς άσκηση δεν είναι βιώσιμη για μακροπρόθεσμους στόχους. Όπως λέει η Καμίλα Γκούντις:

«Όταν εργάζεσαι με τόσους πολλούς περιορισμούς, μερικές φορές το σώμα σου δεν του αρέσει. Είναι μια χαρά αυτή η δίαιτα για μερικές εβδομάδες, αλλά στοιχηματίζω ότι θέλετε πως μόλις την σταματήσεις, θα ξαναπάρεις πίσω τα κιλά που έχασες».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *