15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά με αποτέλεσμα να έχετε ένα άβολο σπίτι

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού

Η εσωτερική διακόσμηση σπιτιού δεν είναι απλή υπόθεση, αφού αφενός θα πρέπει ν’ ακολουθεί τις νέες τάσεις και αφετέρου να είναι χρηστικό και άνετο.

Παρακάτω θα δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε στη διακόσμηση, γιατί πολύ απλά δεν τόσο είναι πρακτικό όσο νομίζετε.

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Πάγκος μπαρ

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι αυτό είναι τέλειο αλλά στην πραγματικότητα, μειώνει το χώρο, τον κάνει πιο δύσχρηστο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα ή προετοιμασία.

Αν έχετε αρκετό χώρο, δοκιμάστε μια νησίδα κουζίνας καθώς παίζει το ρόλο του πάγκου μπαρ, του τραπεζίου κουζίνας και του χώρου εργασίας.

Έχει αρκετό χώρο για όσους θέλουν μόνο να φάνε και για όσους μαγειρέψουν. Επίσης, επιλύει μια σειρά προβλημάτων με την αποθήκευση των πιάτων και των τροφίμων.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Ανοιχτά ράφια

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Τα ανοιχτά ράφια αποτελούν πρόβλημα για πολλές νοικοκυρές. Και το χειρότερο είναι εάν βρίσκονται στην κουζίνα. Κάτι που φαίνεται ωραίο σε φωτογραφίες, μετατρέπεται σε εφιάλτη στην πραγματικότητα.

Και, φυσικά, αν δεν μαγειρεύετε και χρειάζεστε μόνο την κουζίνα για να ζεστάνετε φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων ή να βράζετε νερό στο βραστήρα, τα ράφια είναι εντάξει.

Μην ελπίζετε ότι διάφορα κουτιά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Αντ’ αυτού, τοποθετήστε κλειστά ράφια ή ντουλάπια και η κουζίνα σας θα φαίνεται πραγματικά πιο γοητευτική και πιο λειτουργική.

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Πέτρινο πλακάκι

 

Πέτρινο πλακάκι

Η χρήση πλακιδίων από πέτρα είναι μια τάση. Χρησιμοποιούνται σε κουζίνες, μπάνια, αίθουσες, σαλόνια και άλλα μέρη. Μερικές φορές, υπάρχει τόσο πολύ πέτρα που ο χώρος μοιάζει με ένα μουσείο, παρά με ένα σπίτι.

Μην επιλέξετε το ίδιο υλικό για το δάπεδο και τους τοίχους. Θα πρέπει να είναι διαφορετικά, αν όχι στην υφή, τότε στο χρώμα ή το σχέδιο.

Οι πλάκες από μάρμαρο πρέπει να καλύπτονται με ειδικά προστατευτικά προϊόντα. Διαφορετικά, είναι επιρρεπείς σε ρωγμές, και μπορούν εύκολα να λεκιαστούν με λάδι, κρασί, μούχλα, σκουριά και άλλα πράγματα.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Γωνιακοί καναπέδες

 

Γωνιακοί καναπέδες

Οι γωνιακοί καναπέδες που έχουν προβληθεί σε τόσους πολλούς χώρους σε διαφημίσεις και στην τηλεόραση ονομάζονται έτσι για κάποιο λόγο.

Είναι μια καλή ιδέα μόνο στην περίπτωση που καταλαμβάνουν μια ελεύθερη γωνία. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτός ο καναπές θα αχρηστέψει τον ελεύθερο χώρο σας.

  5 τρόποι για να καταλάβεις που κρύβονται οι κοριοί μέσα στο σπίτι, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία

Επιλέξτε απλούς, ευρύχωρους καναπέδες με μεγάλο μάκρος. Και αγοράστε τραπέζια και πολυθρόνες που θα κάνουν τη διακόσμησή σας πιο φιλόξενη και μοντέρνα.

Με την ευκαιρία, δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τα έπιπλα σας κοντά στους τοίχους. Τα μεγάλα έπιπλα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το διαχωρισμό περιοχών.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Απλοί λευκοί τοίχοι

 

Απλοί λευκοί τοίχοι

Οι τοίχοι με λευκές και κρεμ αποχρώσεις, είναι τάση εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ωραίο για τους μινιμαλιστές, αλλά όσοι θέλουν κάτι πιο φιλόξενο τοποθετούν πολλούς πίνακες και φωτογραφίες στους τοίχους.

Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα, επειδή μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν.

Εάν θέλετε ένα σκανδιναβικό στυλ, θα πρέπει να σκεφτείτε ένα λαμπρό τεράστιο έργο τέχνης για το οποίο πρέπει να είστε έτοιμοι να επενδύσετε. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά κάτι τέτοιο, επιλέξτε μια όμορφη φωτογραφία.

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Μονόχρωμοι χώροι

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Τα πράγματα που είναι όλα το ίδιο χρώματα είναι υπερβολή και θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να ζείτε σε ένα κουκλόσπιτο.

Αν όμως θέλετε κάτι μονοχρωματικό, σκεφτείτε τις φωτεινές λεπτομέρειες που θα χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε πιο διαφορετικό όταν το βαρεθείτε.

Σκεφτείτε μελλοντικά ποσό αρμονικά θα ταιριάζουν με το χρώμα.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Κουρτίνες πολύ μακριές

 

Κουρτίνες πολύ μακριές

Τα μοντέρνα περιοδικά τελικά κατάφεραν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι κουρτίνες είναι ένα σημαντικό μέρος της διακόσμησης. Αν επιλέξετε να τις έχετε, θα πρέπει να είναι μακριές.

Μπορούν να είναι πραγματικά όμορφες, να κάνουν το παράθυρο πιο κομψό και το χώρο πιο ευρύχωρο. Όμως σκεφτείτε πώς θα τις καθαρίσετε ή αν ένα παιδί ή το ζώο σας μπλέκει σε πολύ μακριές κουρτίνες.

Εάν θέλετε οι κουρτίνες σας να φτάνουν στο πάτωμα, προετοιμαστείτε να καθαρίζετε το χώρο σας πολύ συχνά, να πλένετε τις κουρτίνες σας τακτικά και όταν τα παιδιά ή τα ζώα παίζουν γύρω τους, θα πρέπει να είστε σε θέση να μαζέψετε τις κουρτίνες πιο ψηλά.

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Vintage

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Vintage, wabi-sabi και shabby chic είναι στυλ. Αλλά μην συγχέετε αυτά τα δημοφιλή στυλ με τις βραχυπρόθεσμες τάσεις. Το να έχετε πράγματα με ιστορία στο σπίτι σας είναι κάτι που πάντα θα είναι κομψό αλλά το στυλ φύγει από τη μόδα, θα μείνετε με πολλά άχρηστα πράγματα.

  Ρούχα που Ξέβαψαν στο Πλυντήριο: Δείτε πώς θα τα Σώσετε!

Επενδύστε σε ακριβές αντίκες και πράγματα με χαρακτήρα που θα κάνουν το σπίτι σας μοναδικό. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά κομμάτια και πρέπει να αποφύγετε τα αντίγραφα που είναι δημοφιλή τώρα.

Κοστίζουν πολύ, αλλά δεν φαίνονται τόσο σπουδαία και επιπλέον, η ποιότητα τους δεν ταιριάζει με την τιμή τους. Αν θέλετε ένα διαχρονικό στυλ διακόσμησης, επιλέξτε vintage απλά και διακριτικά κομμάτια που ταιριάζουν καλά με αυτό.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Τοίχοι μαυροπίνακα

 

Τοίχοι μαυροπίνακα

Όταν κοιτάζετε αυτούς τους τοίχους, συνήθως έχουν μερικές ωραίες εικόνες πάνω τους, όμορφα τοποθετημένα αυτοκόλλητα και ίσως μερικούς μαγνήτες. Ρωτήστε τον εαυτό σας: μπορείτε να διατηρήσετε το δικό σας τοίχο έτσι;

Ή θα είναι σύντομα καλυμμένο με κάτι που δεν μπορεί να διακριθεί; Και μην ξεχνάτε: όταν τον βαρεθείτε, δεν μπορείτε να τον αφαιρέσετε με απλό τρόπο.

Εάν εξακολουθείτε να σας αρέσει αυτή η ιδέα τότε βάλτε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ σε ένα πλαίσιο στον τοίχο. Είναι πραγματικά πιο εύκολο να σχεδιάσετε με κιμωλία στο κόντρα πλακέ ώστε να πειραματιστείτε και να δείτε αν σας αρέσει ή όχι.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Εκτεθειμένη καλωδίωση

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Η τάση για ανοιχτή καλωδίωση είναι αρκετά μοντέρνα. Δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τους τοίχους και όταν την τοποθετήσετε δεν υπάρχει θόρυβος ή σκόνη.

Μπορείτε να προσθέσετε ρετρό πρίζες και διακόπτες. Η εκτεθειμένη καλωδίωση ταιριάζει τέλεια σε υψηλής τεχνολογίας, σοφίτας και μεταμοντέρνα στυλ διακόσμησης.

Ποια είναι η παγίδα? Είναι η έλλειψη προσοχής. Το είδος αυτή της καλωδίωσης έχει πολλές απαιτήσεις ασφαλείας, πρέπει να τις διαβάσετε και να βεβαιωθείτε ότι τις τηρείτε.

Δεν μπορείτε να έχετε αυτό το είδος καλωδίωσης στην κουζίνα ή στο μπάνιο εάν δεν είστε σίγουροι για τον εξαερισμό. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης τοποθετημένες κοντά, επειδή μπορούν να καταστρέψουν πολύ γρήγορα τη μόνωση στα καλώδια.

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Ξύλινα γράμματα

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Μην απογοητεύεστε από τις λέξεις που βλέπετε χαραγμένες στο ξύλο που φαίνονται πολύ ασήμαντες. Αυτή είναι η περίπτωση όταν μια έξυπνη λεπτομέρεια μετατραπεί σε κάτι πολύ τετριμμένο.

Εκτός αυτού, είναι σαν ένας παπαγάλος που συνεχίζει να λέει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Η τέχνη πρέπει να έχει ένα μήνυμα, αλλά δεν πρέπει να σας φωνάζει.

Δεν υπάρχει καμία συμβουλή εδώ. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιστρέψετε στους πίνακες, τις φωτογραφίες και τα αγάλματα που είναι πολύ βαθύτερα σε νόημα από κάποια βαρετή φράση όπως “Φαΐ, προσευχή, αγάπη”.

  8 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το λεμόνι σε όλο το σπίτι

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Ψυχρά χρώματα

 

Ψυχρά χρώματα

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα ψυχρά χρώματα, αλλά εάν ζείτε σε ένα κλίμα όπου το καλοκαίρι είναι σύντομο και δεν έχετε αρκετό φως, δεν χρειάζεστε περισσότερα πράγματα για να μελαγχολείτε.

Αν δεν είστε οπαδός του λευκού και του γκρι, μείνετε μακριά από αυτά τα χρώματα. Υπάρχουν τρόποι να διακοσμήσετε το χώρο σας χωρίς να κάνετε θυσίες.

Ο συνδυασμός της ομορφιάς και της φωτεινότητας δημιουργεί τις σωστές αναλογίες, τις σωστές υφές και εύκολες γραμμές και σχήματα.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Ορατές συσκευές κουζίνας

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Παρά το πόσο διάσημη είναι η μάρκα, οι οικιακές συσκευές με μεταλλικό φινίρισμα φαίνονται ωραίες μόνο στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης.

Όταν τοποθετούνται σε σειρά, αφαιρούν το χρήσιμο χώρο και κάνουν το μέρος να φαίνεται πιο χαοτικό. Και ολόκληρη η κουζίνα σας μπορεί να καταλήξει να μοιάζει με κουζίνα εστιατορίου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να κρύψετε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά και κρατήστε σε ορατό σημείο αυτές που χρειάζεστε πραγματικά.

Επίσης, αγοράστε συσκευές με το ίδιο χρώμα για να δημιουργήσετε μια πολύ κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.

 

15 πράγματα που κάνετε στη διακόσμηση και δεν είναι καθόλου πρακτικά

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Τοίχος καλυμμένος με φωτογραφίες

 

Τοίχος καλυμμένος με φωτογραφίες

Πρέπει να ευχαριστήσουμε την IKEA για τις φτηνές κορνίζες που πλέον έχουμε βαρεθεί. Αντί να προσελκύει την προσοχή και να διατηρεί τις μνήμες, αυτός ο τύπος απεικόνισης δεν σας επιτρέπει να εστιάσετε σε κάτι μεμονωμένο. Επίσης, μαζεύουν πολλή σκόνη!

Επιλέξτε μερικές καλές φωτογραφίες ή κάντε μια επαγγελματική φωτογράφηση. Αγοράστε ή παραγγείλετε ειδικές κορνίζες που θα φαίνονται εξαιρετικά κρεμασμένες στο χώρο σας.

Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε πολλές φωτογραφίες αλλά αυτές που είναι πραγματικά πολύτιμες για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού: Ντουλάπες που δεν φτάνουν στο ταβάνι

 

Ντουλάπες που δεν φτάνουν στο ταβάνι

Η ιδέα ότι οι ντουλάπες που δεν αγγίζουν το ταβάνι δημιουργούν περισσότερο χώρο δεν είναι αλήθεια. Αυτός ο ελεύθερος χώρος μαζεύει αρκετή σκόνης και ειδικά στην κουζίνα όπου γίνεται κολλώδης και δύσκολο να καθαριστεί.

Εάν το δωμάτιο δεν είναι μεγάλο και το ταβάνι πολύ ψηλό, βρείτε έπιπλα που ταιριάζουν στο χρώμα του τοίχου.

Αυτό θα δείξει οπτικά ότι υπάρχει ακόμα πολύς χώρος, ειδικά αν επισημάνετε τα έπιπλα με κάτι στο κάτω μέρος.

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *