εικόνα με το πτηνό που κοιτά κατάματα και διαπεραστικά τον φακό, δεν άργησε να γίνει viral

Ο Στιβ Μπίρο είναι ένας φιλήσυχος καναδός ερασιτέχνης φωτογράφος. 

Η μεγάλη του αγάπη είναι η φύση και τα αξιοθαύμαστα πλάσματά της και όποτε βρίσκει χρόνο, επισκέπτεται καταφύγια ή ειδικά πάρκα ζώων και πτηνών, πάντα μαζί με τη φωτογραφική μηχανή του.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με το protagon, όταν βρέθηκε στο Raptor Conservancy του Καναδά, ήταν αρκετά τυχερός, ώστε να αιχμαλωτίσει με τον φακό του έναν εντυπωσιακό αετό, ακριβώς την ώρα που απλώνει τα φτερά του σε απόλυτη συμμετρία.

Πόσταρε τη φωτογραφία σε μερικές φωτογραφικές ομάδες στο Facebook, ελπίζοντας σε μερικά likes επιβράβευσης για το εντυπωσιακό του κάδρο.

Ομως η εικόνα με το πτηνό που κοιτά κατάματα και διαπεραστικά τον φακό, δεν άργησε να γίνει viral. 

Ο συγκεκριμένος αετός, είχε κερδίσει την αμέριστη προσοχή του Μπίρο εκείνη την ημέρα. Τον τράβηξε μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες, όμως αρκούσε μία και μοναδική για να γίνει διάσημος.

«Σε αυτή τη φωτό είναι τέλεια καδραρισμένος, και τα δύο φτερά του αγγίζουν το νερό σκριβώς στην ίδια απόσταση, αυτή η εικόνα μου φάνηκε κάπως πιο ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις άλλες που είχα τραβήξει.

Αλλά και πάλι, δεν μπορούσα να φανταστώ την ανταπόκριση που θα είχε» δήλωσε στο BBC.

Η ανταπόκριση ήταν τελικά πρωτοφανής. Η φωτογραφία μπήκε στην κεντρική σελίδα του Reddit και έκανε τον θριαμβευτικό γύρο του Διαδικτύου.

Η φωτογραφία μπήκε στην κεντρική σελίδα του Reddit και έκανε τον θριαμβευτικό γύρο του Διαδικτύο

«Μπορούσα να αισθανθώ τον αέρα που έφερναν μαζί τους τα φτερά μου με το που πέταξε από πάνω μου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ανθρωποι που ήταν εκεί κοντά παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Για μένα η όλη εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και συναρπαστική» λέει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος.

  Βρες το χρώμα της αύρας σου με βάση το όνομά σου

Οταν μάλιστα έφυγε από τον βράχο όπου στεκόταν προκειμένου να έχει την καλύτερη οπτική επαφή με το υπερήφανο πτηνό, το ίδιο το πτηνό, ο αετός Μπρους όπως τον έχουν ονομάσει, πέταξε ακριβώς εκεί και κατέκτησε το συγκεκριμένο πόστο.

Ο Μπίρο άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία πριν από δέκα χρόνια, το ξεκίνησε σαν δημιουργικό χόμπι.

Φωτογραφίζει τοπία, είτε βρίσκονται μέσα στη φύση, είτε αστικά, πάντα όμως είχε μία ιδιαίτερη αδυναμία στα πτηνά, ακριβώς επειδή είναι όμορφα και απρόβλεπτα.

«Ο τρόπος με τον οποίο κυνηγούν το θήραμά τους, ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν.

Κάποιες φορές, τα βλέπεις να κάνουν διάφορα. Είναι παιχνιδιάρικα, κάνουν σαν μικρά παιδιά. Είναι εντυπωσιακό πώς βρίσκεις ανθρώπινες πτυχές στα πουλιά-και στα ζώα γενικότερα» λέει με ενθουσιασμό.

Οπως παρατηρεί, η φωτογραφία τον βοηθά να βλέπει τον κόσμο σα να είναι και πάλι παιδί.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

topontiki.gr

Αρέσει σε %d bloggers: