4χρονο αγόρι που δίνει μάχη με τον καρκίνο νίκησε τον κορωνοϊό!

Ο 4χρονος Άρτσι Γουίλκς

Ο 4χρονος Άρτσι Γουίλκς υποφέρει από μία σπάνια μορφή καρκίνου όμως είναι αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω και το απέδειξε παίρνοντας την πρώτη του σπουδαία νίκη: αντίπαλός του ο κορονοϊός.

Αν η ανθρωπότητα χρειάζεται ανθρώπους να την εμπνεύσουν για να συνεχίσει τη σκληρή και τιτάνια μάχη κόντρα στον κορονοϊό και να την κερδίσει όσο το δυνατόν συντομότερα, τότε ένα από αυτά τα πρόσωπα από τα οποία μπορεί να αντλήσει τεράστια αποθέματα θάρρους και γενναιότητας είναι ο Άρτσι Γουίλκς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο λογος για ένα 4χρονο παιδί από το Έσεξ, που από τον Ιανουάριο του 2019 έχει διαγνωστεί με μία σπάνια μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα τετάρτου σταδίου), με το αγόρι να προσβάλλεται από τον κορονοϊό στο πλαίσιο εισαγωγής του σε νοσοκομείο για χημειοθεραπείες και να βγαίνει νικητής μετά από έξι ημέρες νοσηλείας λόγω του Covid-19.

Γεγονός που έφερε τεράστια ανακούφιση στους γονείς του, που φιλοξενήθηκαν στην τηλεόραση του “BBC” και είπαν μεταξύ άλλων: “Ήταν σοκ για μας το γεγονός πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό γιατί ουσιαστικά εμφάνισε πάνω-κάτω τα ίδια συμπτώματα που έχει με την θεραπεία του.

Είχε βήχα και το συνδέσαμε με την ασθένειά του. Μείναμε έξι ημέρες στο νοσοκομείο και ήταν διαφορετική εμπειρία με αυτή που βιώνουμε ως τώρα, με τις νοσοκόμες του NHS να προσπαθούν ωστόσο και να κάνουν την κατάσταση για εμάς όσο δυνατόν καλύτερη.

Φρόντιζαν να μας φέρνουν όχι μόνο φαγητό για να διασφαλίζουν πως είμαστε καλά ενδιαφέρονταν για την ψυχολογία μας και έφερναν και παιχνίδια στο παιδί μας για να παίξει”.

Η υπέροχη έκπληξη από τον Χάρι Κέιν στον 4χρονο

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, ο μικρός Άρτσι έγινε αποδέκτης και μίας πολύ όμορφης έκπληξης, με τον διεθνή επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, να συνομιλεί on air στη διάρκεια εκπομπής του “ITV” με τον μικρό φαν των σπιρουνιών:

  Αν σ’ αγαπώ φταίει ο Θεός μέγας καλλιτέχνης που έκανε κατάχρηση της μαγικής του τέχνης.

“Γεια σου Άρτσι, είναι ωραίο που ακούω πως αισθάνεσαι καλύτερα. Είσαι δυνατό παιδί. Συνέχισε να ακούς τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τους γονείς σου.

Ακούω πως εσύ και ο δίδυμος αδερφός σου Χένρι αγαπάτε να παίζετε ποδόσφαιρο, οπότε συνεχίστε να παίζετε στον κήπο και να μένετε σπίτι. Σου εύχομαι τα καλύτερα”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο αγώνας επιβίωσης του Άρτσι άρχισε από νωρίς

Σημειώνεται πως ο Άρτσι διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τον Ιανουάριο του 2019, όταν ήταν τόσο άρρωστος και δεν μπορούσε καν να σηκωθεί.

Τοτε, βρέθηκαν δύο όγκοι γύρω από τα νεφρά και τη σπονδυλική του στήλη, με την ασθένεια να εξαπλώνεται μάλιστα και σε άλλες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οστών και του μυελού του.

Την ώρα μάλιστα που ο 31χρονος Σάιμον Γουίλκς και η 30χρονη σύζυγός του Χάριετ παλεύουν καθημερινά για να φροντίσουν τόσο τον Άρτσι όσο και τον δίδυμο αδερφό του Χένρι, υπάρχει κόσμος που μαζεύει χρήματα (μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 186.000 λίρες) 

για να δώσουν την ευκαιρία στον 4χρονο να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να πάρει μέρος σε μία δοκιμή εμβολίου που θα μπορούσε να μειώσει κατά 50% τις πιθανότητες επιστροφής του καρκίνου όταν θα είναι σε ύφεση.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο πατέρας του “το 50% των παιδιών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με νευροβλάστωμα θα υποτροπιάσουν. Από αυτούς που υποτροπιάζουν, το 90% δεν θα επιβιώσει”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *