Επιλογές καριέρας: Πώς τις επηρεάζουν η σειρά γέννησης και το ζώδιό μας;

Επιλογές καριέρας: Πώς τις επηρεάζουν η σειρά γέννησης και το ζώδιό μας

Επιλογές καριέρας: Πώς τις επηρεάζουν η σειρά γέννησης και το ζώδιό μας;

Μήπως οι πλανήτες έχουν ήδη αποφασίσει το μέλλον μας;…

Σύμφωνα με τους μελετητές ζωδίων, γεγονότα όπως η ημερομηνία αλλά και η σειρά γέννησης μέσα στην οικογένεια καθορίζουν το είδος της καριέρας που είναι πιθανόν να ακολουθήσουμε.

Δηλαδή ένα μοναχοπαίδι έχει άλλες πιθανότητες ανέλιξης; Αυτή η θεωρία των αστρολόγων υποστηρίζει ότι τα παιδιά αυτά είναι πιο κοντά στη μελλοντική ανάδειξη σε στελέχη ανώτερων διοικητικών θέσεων.

Διευθυντικές και ανώτερες θέσεις εταιρειών αποτελούν τίτλους που τα μοναχοπαίδια εύκολα κατακτούν.

Τα παιδιά που μεγάλωσαν με αδέρφια ικανοποιούνται πιο εύκολα με την εργασία τους και ανάλογα με τη σειρά γέννησής τους ακολουθούν και αντίστοιχες θέσεις.

Τα πρώτα φτάνουν σε ανώτερες διοικητικές θέσεις όπως τα μοναχοπάιδια, με αντίστοιχα μεγάλες απολαβές, ενώ τα μικρότερα τοποθετούνται συνήθως στην κλίμακα των μεσαίων στελεχών.

Τα μεσαία παιδιά, από την άλλη, μπορεί να διαπρέψουν σε κάθε επίπεδο. Με τον ίδιο τρόπο η σειρά που έχουμε με τα αδέρφια μας φαίνεται να διαμορφώνει και τον επαγγελματικό τομέα που επιλέγουμε.

Τα μοναχοπαίδια αγαπούν τον τομέα υγείας και τον τεχνικό τομέα, ενώ οι πρωτότοκοι έλκονται από κυβερνητικές θέσεις και τον τομέα των επιστημών.

Τα μεσαία παιδιά τοποθετούνται συνήθως στις δημόσιες υπηρεσίες ή στη φροντίδα κοινωνικών ομάδων, ενώ τα μικρότερα αδέρφια – οι βενιαμίν –  εντυπωσιάζουν με τη δημιουργικότητα ή τις τεχνολογικές τους ικανότητες.

Τι γίνεται όμως με τα ζώδια τους; Ποια είναι τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο και με ποιο τρόπο συμπεριφέρονται ως εργαζόμενοι;

 

Κριός 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου
Επιλογές καριέρας:

Ξενοδοχειακός τομέας/ υπηρεσίες αναψυχής, ανώτερη εκπαίδευση, κατασκευαστικά έργα, μηχανικοί, κυβερνητικές θέσεις, πληροφορική

Υπήρχε περίπτωση ένας Κριός να μην καταφέρει να αυξήσει τα μηδενικά στις ετήσιες απολαβές του με το κίνητρο που έχει ήδη μέσα του;

Αν και μπορεί να διαπρέψει ακόμα και ως μεσαίο στέλεχος, είναι ακριβώς το είδος του επαγγελματία που μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα και χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις για να προχωρήσει επαγγελματικά.

Κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την κατάκτηση μιας θέσης που πιστεύει ότι του αξίζει στον κόσμο. Δουλεύει σκληρά για να φτάσει στην κορυφή αξιοποιώντας δικτύωση και γνώσεις που συνεχώς αποκτά.

 

Ταύρος 20 Απριλίου – 20 Μαίου
Επιλογές καριέρας:

Κυβερνητικές θέσεις, νομικός τομέας, υπηρεσίες υγείας, τέχνη/ ντιζάιν/ αρχιτεκτονική, μάρκετινγκ/ δημόσιες σχέσεις

Οι Ταύροι είναι μάλλον εκείνοι που ικανοποιούνται περισσότερο από τα υπόλοιπα ζώδια με την καριέρα τους και δεν καταλήγουν σχεδόν ποτέ να τρέχουν όλη μέρα στην απόπειρα να ικανοποιήσουν (και να πείσουν) τους εργοδότες τους.

 

Ζώδια: Σας παρουσιάζουμε τους σπιτόγατους του ζωδιακού.

 

Οι άνθρωποι αυτοί είναι από τη φύση τους ευχαριστημένοι με την επιλογή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δουλειά τους δεν έχει στρες σε καθημερινή βάση.

Στο τέλος της ημέρας όμως, οι Ταύροι είναι ευτυχισμένοι και φροντίζουν να διατηρούν αυτή την αίσθηση εγκαταλείποντας θέσεις εργασίας που τους δυσαρεστούν και δεν τους κάνουν να νιώθουν άνετα –λες και βρίσκονται σπίτι τους.

  Πανσέληνος στον Κριό στις 29/9/2023, πως επηρεάζει το ζώδιό σου.

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας Ταύρος να επιτρέψει στον εαυτό του να υποφέρει μόνο και μόνο για να δει την κίνηση στον λογαριασμό μισθοδοσίας του να ανεβαίνει.

Αν δεν αγαπάει αυτό που καλείται να κάνει, κυνηγάει αλλού την ευκαιρία και πιστεύει βαθιά ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να μένεις σε δυσάρεστες καταστάσεις που εύκολα αλλάζουν.

Το μόνο που δυσκολεύει έναν Ταύρο είναι πότε θα κάνει το επόμενο βήμα: η αλλαγή –ειδικά όταν έχει κάποιος βολευτεί – είναι το πιο δύσκολο στοίχημα.

 

Δίδυμοι 21 Μαίου – 21 Ιουνίου
Επιλογές καριέρας:

Κοινωνικές υπηρεσίες, τομέας τροφίμων και παρασκευής φαγητών, τεχνολογία πληροφορικής, πωλήσεις, πυροσβέστες

Οι Δίδυμοι ονειρεύονται μια καριέρα στην οποία θα αξιοποιήσουν τη φιλική τους προσωπικότητα και θα τους επιτραπεί να βοηθήσουν τους άλλους ή να αποκτήσουν κοινωνικές επαφές.

Οι ίδιοι δεν θέλουν να νιώθουν την ασφυκτική πίεση μιας ιεραρχίας. Προτιμούν ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί τη δικτύωση και τους αφήνει να δουλεύουν με άλλους ανθρώπους και όχι για άλλους ανθρώπους.

Αν δεν μπορούν να μπουν στο γραφείο και να πουν ένα αστείο με τους συναδέρφους τους ή να αναπτύξουν ανθρώπινες σχέσεις, τότε η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Δεν θέλουν απλώς μια δουλειά – θέλουν μια δυναμική σχέση με όλους χωρίς να έχει σημασία, αν είναι απέναντί τους ο συνάδερφος με παρόμοια προϋπηρεσία ή το αφεντικό με τις εντυπωσιακές περγαμηνές.

 

Καρκίνος 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
Επιλογές καριέρας:

Κυβερνητικές θέσεις, ανώτερη εκπαίδευση, ιατροί, κειμενογράφοι/ συγγραφείς, μηχανικοί

Οι Καρκίνοι θεωρούν σημαντικό μέσα τους να εργάζονται κάπου που αποδεικνύεται στην πράξη  το αυξημένο ενδιαφέρον για κάθε πλευρά τής εργασίας τους.

Δεν είναι παθητικοί εργαζόμενοι αλλά ενεργοί και επιλέγουν μονοπάτια καριέρας που απαιτούν προϋπηρεσία, γνώσεις και προθυμία να εμβαθύνει κάποιος στο αντικείμενο.

Αυτός είναι ο Καρκίνος – ένας άνθρωπος που από τη φύση του νοιάζεται πώς θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τον χρόνο εργασίας δείχνοντας σε όλους ότι του άξιζε η συγκεκριμένη θέση.

 

Λέων 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
Επιλογές καριέρας:

Νοσηλευτικό προσωπικό, νομικές υπηρεσίες, τεχνολογία πληροφορικής, εκπαίδευση, κτηματομεσιτικά

Προφανώς ένα λιοντάρι μπορεί να αποδειχθεί εύκολα ο βασιλιάς τής επαγγελματικής ιεραρχίας κατακτώντας ανώτερες θέσεις. Του πάει η ανέλιξη και εξοικειώνεται πολύ εύκολα με τη διαδικασία.

Φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ή γιατί δεν πρέπει να υποχωρήσει ή να λυγίσει σε περίπτωση υψηλών απαιτήσεων. Το λιοντάρι θέλει να πετύχει στη ζωή του και να εντυπωσιάσει. Οτιδήποτε λιγότερο συναρπαστικό δεν αξίζει τον χρόνο του.

Δεν είναι τόσο ότι επιδιώκει ένα μεγαλύτερο γραφείο και εταιρικό αυτοκίνητο. Είναι κυρίως ότι πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο εκείνος σε ανώτερες θέσεις  και μέσα του θέλει πολύ να τον αποκαλούν «αφεντικό».

  Ζώδια 2023: Οι αστρολογικές προβλέψεις για τον νέο χρόνο

 

Παρθένος 23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου
Επιλογές καριέρας:

Κειμενογράφος/ συγγραφέας, εκπαίδευση, κοινωνικές υπηρεσίες, στρατός, πωλήσεις

Άλλο ένα ζώδιο ευνοημένο από τους πλανήτες να δει υψηλές ετήσιες απολαβές και να αισθάνεται ευτυχισμένο από την καριέρα του. Αυτό το καταφέρνει κυρίως με τη σοβαρή στόχευση και τις πνευματικές του ικανότητες συγκέντρωσης και εργατικότητας.

Ένας Παρθένος δεν φοβάται ποτέ τον όγκο της δουλειάς. Αρκεί το αντικείμενο να έχει για εκείνον νόημα και να προσφέρει βαθιά ικανοποίηση – είτε είναι μια δουλειά με ευέλικτο ωράριο είτε μια πλήρης απασχόληση σε επίπεδο καριέρας.

Απλώς, η δεύτερη παραμένει πιο ελκυστική και σε μία τέτοια ευκαιρία, ένας Παρθένος δεν δουλεύει μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την ομάδα.

 

Ζυγός 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
Επιλογές καριέρας:

Μηχανικός, χειριστής μηχανών, υπηρεσίες υγείας, τέχνη/ ντιζάιν/αρχιτεκτονική, οικονομικά, εκπαίδευση

Οι Ζυγοί ικανοποιούνται συνήθως από τον επαγγελματικό τομέα που έχουν επιλέξει και δουλεύουν πολύ σε όποια θέση εργασίας και να βρίσκονται. Ακόμα και σε ένα χαμηλότερο κλιμάκιο, ένας Ζυγός δεν θα αισθανθεί άσχημα.

Μόλις ολοκληρώσει ένα έργο που του έχει ανατεθεί ή του ανακοινωθεί μια προαγωγή, πανηγυρίζει μόνος του για τον εαυτό του. Είναι ο τύπος που πριν κοιμηθεί θα δώσει συγχαρητήρια στο είδωλό του στον καθρέφτη και θα του πει ότι έκανε την καλύτερη δουλειά.

Άλλωστε ένας Ζυγός θα φροντίσει να αναζητήσει ένα περιβάλλον εργασίας που του προσφέρει ηρεμία και τον εξισορροπεί, ώστε να τα δώσει όλα. Και με τόσα πεδία δράσης, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να το πετύχει.

 

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου
Επιλογές καριέρας:

Επιστήμες, δικηγορία, δικαστικό σώμα, ξενοδοχειακά/ υπηρεσίες αναψυχής, χειρισμός μηχανών, εκπαίδευση

Άλλο ένα ζώδιο που είναι προικισμένο από τους πλανήτες να καταλήξει ευνοημένο μισθολογικά. Ο Σκορπιός δεν θέλει μόνο να εντυπωσιάσει τους συναδέρφους του με το επίπεδο της δουλειάς του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό- φυσικά.

Είναι από τους τύπους που στο τέλος κάθε χρονιάς θα κοιτάξει πίσω και θα ανατρέξει σε κάθε μεγάλη και μικρή προσωπική του επιτυχία. Στο μέλλον αυτό που οραματίζεται δεν είναι απλώς μία ανώτερη θέση σε διοικητικό επίπεδο όπως άλλα αντίστοιχα ζώδια αλλά και τα προνόμια που θα την συνοδεύουν.

 

Όχι ότι λειτουργούν ως κίνητρο για να δουλέψει περισσότερο αλλά θέλει συνεχώς να αποδεικνύεται η επιβράβευσή του από τον εργοδότη του. Βεβαίως και ένα υψηλό ποσό σε ετήσιες απολαβές αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση!

 

Τοξότης 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
Επιλογές καριέρας:

Τεχνολογία πληροφορικής, κειμενογράφος/ συγγραφέας, επιστημονική έρευνα, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση

Μπορεί να υπάρχει μια τεράστια λίστα με όλα όσα θα μπορούσε ένας Τοξότης να κάνει μελλοντικά στην καριέρα του αλλά αυτό που κυρίως τον απασχολεί είναι να δουλεύει κάπου που δεν θα βαριέται.

Ο Τοξότης λοιπόν θα ήθελε εναλλαγές στην εργασία του. Να έχει, για παράδειγμα, επαγγελματικά ταξίδια. Να γνωρίζεται με νέο κόσμο και να ανακαλύπτει νέες κουλτούρες. Αυτά θεωρεί συναρπαστικά και κυρίως σημαντικά στην καριέρα του και αυτά αναζητά:

  Δύσκολη η εβδομάδα των Χριστουγέννων σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη! Υδροχόοι, Καρκίνοι, Παρθένοι προσοχή!

Μία ευκαιρία να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο και να εμπνευστεί από το περιβάλλον του ακόμα κι αν αυτό δεν μεταφράζεται σε υψηλές μηνιαίες αποδοχές. Αν αυτή η προϋπόθεση έχει καλυφθεί, η σκληρή δουλειά δεν θα τον τρομάξει.

 

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου
Επιλογές καριέρας:

Μηχανικός, πωλήσεις, τομέας τροφίμων και παρασκευής φαγητών, τομέας επιβολής του νόμου, βιοτεχνικές κατηγορίες

 

Με τι εκνευρίζεται κάθε ζώδιο και ποιες είναι οι αντιδράσεις του;

 

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ένας Αιγόκερως παίζει άνετα να αποκτήσει ηγετική θέση σε μια εταιρική ιεραρχία.

Οι πετυχημένες δουλειές είναι οι μόνες που τον ελκύουν και γνωρίζει άριστα με ποιους να δικτυωθεί, ώστε να ανακαλύψει συντομότερα τα επόμενα βήματά του στον χώρο.

Είτε είναι μηχανικός έργων είτε διευθυντής πωλήσεων ο Αιγόκερως δεν είναι απλώς σίγουρος για την επόμενη μέρα αλλά και για τη μελλοντική του επιτυχία.

Αρκεί να εντοπίσει ένα πεδίο στο οποίο υπάρχει περιθώριο προσωπικής ανάπτυξης και απόκτησης νέας τεχνογνωσίας. Δουλειές με περιορισμένους ορίζοντες τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο.

 

Υδροχόος 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου
Επιλογές καριέρας:

Πωλήσεις, χειρισμός μηχανών, στρατός, κατασκευαστικός τομέας, εκπαίδευση, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας

Μπορεί να πηγαίνει κόντρα σε όλο το ρεύμα αλλά ένας Υδροχόος είναι το ζώδιο που μπορεί να παραμείνει στην πρώτη δουλειά από την οποία ξεκίνησε από επιλογή και να διαπρέπει σε αυτή.

Παρά την ανάγκη για κινητικότητα και επαγγελματική εξέλιξη, εκείνος συνδέει την επαγγελματική του επιτυχία με την αριστεία και γι’ αυτό όποια κι αν είναι η θέση του δίνει το 100% των δυνάμεών του.

Του αρέσουν τα επαγγέλματα, στα οποία κάνει τη διαφορά και δεν βαριέται με τα καθημερινά καθήκοντα που του αναθέτουν.

Σε τομείς παροχής υπηρεσιών που τον ελκύουν καταφέρνει και συνδυάζει προσωπικές με επαγγελματικές αρετές και έτσι μένει στο τέλος απόλυτα ικανοποιημένος.

 

Ιχθύες 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
Επιλογές καριέρας:

Κυβερνητικές θέσεις, οικονομικά, μηχανολογία, βιοτεχνικές κατηγορίες, τομέας επιβολής του νόμου, πυροσβεστικές υπηρεσίες

Τα Ψάρια όταν σκέφτονται τη μελλοντική τους καριέρα αναζητούν μια θέση που θα αξιοποιεί τις ικανότητές τους και την εξυπνάδα τους.

Η εργασία πρέπει να έρθει να συμπληρώσει τα εφόδιά τους και να «κουμπώσει» πάνω στην προσωπικότητά τους και όχι το αντίστροφο. Αυτός είναι και ο μόνος εύκολος τρόπος για να πετύχει ένας Ιχθύς.

 

Το πεδίο δράσης του θα πρέπει να αξιοποιεί το πάθος που κρύβει μέσα του. Παρατηρείται δε το εξής περίεργο με ένα τέτοιο εργαζόμενο: Αν νιώθει παθιασμένος για τη δουλειά του, δεν αισθάνεται ότι δουλεύει σκληρά – όσο μεγάλες κι αν είναι οι απαιτήσεις!

 

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *