Χρήσεις του καφέ: 14 εκπληκτικές χρήσεις του

Χρήσεις του καφέ

Χρήσεις του καφέ: Ο καφές δεν αποτελεί ένα ρόφημα που προτιμούν, οι περισσότεροι Έλληνες, καθώς και πολύς κόσμος σε όλο τον κόσμο. Ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς. Για σκοπούς, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από το να πιει κάποιος απλά ένα ρόφημα. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τις χρήσεις από τον καφέ. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν δεκατέσσερις χρήσεις του καφέ

– Το κατακάθι του καφέ, δεν θα είναι ένας καλός βοηθός μόνο στο νοικοκυριό σας. Θα κάνει και το πρόσωπό σας να φαίνεται λαμπερό! Απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι κατακάθι του καφέ με μια-δυο σταγόνες ελαιόλαδο και θα έχετε ένα scrub για το δέρμα σας. Θα δείτε πόσο αναζωογονητική επίδραση θα έχει στο πρόσωπό σας. Κάνει, επίσης, θαύματα στη μείωση της κυτταρίτιδας, σε άλλα μέρη του σώματός σας.

 

– Το κατακάθι του καφέ θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα ενοχλητικά παράσιτα στο σπίτι. Δείτε το σαν ένα φυσικό απωθητικό για τα επιβλαβή ζωύφια, αφού το κατακάθι του καφέ εκπέμπει μια μυρωδιά που τα κάνει να μην πλησιάζουν. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ένας πολύ εύκολος και φθηνότερος τρόπος από το να καλέσουμε μια εταιρεία απεντόμωσης.

 

– Μπορεί, επίσης, να φρεσκάρει τα θαμπά ξύλινα έπιπλά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τρίψετε λίγο κατακάθι απαλά σε τυχόντα σημάδια που βλέπετε στην ξύλινη καρέκλα σας, στο ντουλάπι ή στο τραπέζι. Είναι τόσο απλό! Επιπλέον, θα αποφύγετε κάθε αντιαισθητικό αποχρωματισμό στη διαδικασία, που είναι ένα σημαντικό μπόνους.

Χρήσεις του καφέ

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες χρήσεις του καφέ

– Εάν πιάνει το χέρι σας και θέλετε να φυτέψτε τα δικά σας καρότα, τότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το κατακάθι του καφέ την επόμενη φορά. Με το να προσθέσετε το κατακάθι του καφέ στο έδαφος, θα βοηθήσετε τα καρότα σας να αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα. Απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε φρέσκο κατακάθι, γιατί θα χρειαστεί χρόνος για να διασπαστεί σε λίπασμα και να μπορέσει να κάνει τα μαγικά του.

  Πήρε μια κούπα καφέ και την έχυσε στα μαλλιά της. Λίγη ώρα αργότερα, ούτε η ίδια δεν πίστευε το αποτέλεσμα!

Χρήσεις του καφέ

– Αν μισείτε να καθαρίζετε το τηγάνι, δοκιμάστε το τρίψιμο με κατακάθι του καφέ. Αλλά να είστε προσεκτικοί. Να μην το χρησιμοποιήσετε σε τηγάνια με ευαίσθητη επίστρωση, επειδή τα κατακάθια του καφέ είναι πολύ λειαντικά και θα μπορούσαν να χαλάσουν την επιφάνεια τους.

Χρήσεις του καφέ

– Μετατρέψτε το κατακάθι του καφέ, σε ένα αποσμητικό χώρου. Με την προϋπόθεση ότι σας αρέσει η μυρωδιά του καφέ, απλά τοποθετήστε μερικά κατακάθια του κοντά στον αεραγωγό του κλιματισμού σας και το σπίτι σας θα μυρίζει όπως τα Starbucks!

Μετατρέψτε το κατακάθι του καφέ, σε ένα αποσμητικό χώρου

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες χρήσεις του καφέ

– Αν ο νεροχύτης σας μυρίζει, τότε βάλτε λίγα κατακάθια του καφέ σαν αποσμητικό. Το μόνο που χρειάζεστε, είναι ένα μικρό βάζο και μερικά κατακάθια του καφέ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κοντά στο νεροχύτη και θα καλύψει τη μυρωδιά του χθεσινού δείπνου.

κατακάθια του καφέ σαν αποσμητικό

– Αφήσατε μισό κρεμμύδι στο ψυγείο σας και τώρα η μυρωδιά είναι ανυπόφορη όταν ανοίγετε την πόρτα για να πάρετε κάτι; Αν δεν έχετε μαγειρική σόδα να απορροφήσει τη μυρωδιά, τότε δοκιμάστε μερικά κατακάθια του καφέ για να την καλύψετε, με μια λίγο πιο ευχάριστη. Είναι το απόλυτο αποσμητικό ψυγείου.

το απόλυτο αποσμητικό ψυγείου

– Δεν χρειάζεται πάντα να βασίζεστε σε συμβατικά και συχνά δυσώδη λιπάσματα για την κηπουρική. Το κατακάθι του καφέ είναι ένα φοβερό υποκατάστατο λίπανσης, επειδή κατακρατεί το νερό, πράγμα που εγγυάται ότι τα φυτά σας θα έχουν την απαραίτητη υγρασία.

λιπάσματα για την κηπουρική

 

Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον, χρήσεις του καφέ

– Αν έχετε μόλις αγγίξει κάτι με τα χέρια σας, όπως ψάρια, και δεν μπορείτε να βγάλετε την μυρωδιά ό,τι και να κάνετε, τότε χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ. Όχι μόνο θα φύγει η μυρωδιά, αλλά θα κάνετε και μια καλή απολέπιση. Τα χέρια σας θα είναι απαλότερα και καθαρότερα.

  Βάζει 8 αυγά σε 4 κούπες καφέ και τα βουτάει. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

λίπασμα καφές

– Θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καλύτερο λίπασμα από αυτό που περιέχεται στο κατακάθι του καφέ. Ο λόγος είναι το ότι είναι πλούσιο σε άζωτο και προσελκύει, επίσης, τα σκουλήκια, τα οποία βοηθούν να αυξηθεί η ποσότητα του νερού και του οξυγόνου στο χώμα.

λίπασμα καφές

– Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να κάνετε μπάρμπεκιου στην ύπαιθρο ή σχεδιάζετε να ανάψτε μια φωτιά, ρίξτε μερικά κατακάθια του καφέ πάνω στα ξύλα πριν τα ανάψετε. Αυτό θα βοηθήσει να μην πετάγεται η στάχτη γύρω και να μπαίνει στα μάτια, στη μύτη και στο στόμα. Επίσης, δεν θα πεταχτούν σπίθες προς άλλο μέρος μέσα στην εξοχή, με κίνδυνο μιας ακούσιας έναρξης πυρκαγιάς.

τζάκι

Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιπες χρήσεις του καφέ

– Αν είστε οπαδός του καφέ, τότε δεν δικαιολογείται να μην έχετε ένα κερί από κατακάθι. Είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χάρτινο κύπελλο, ένα φύλλο χαρτί κουζίνας, ένα φλιτζάνι από υπολείμματα κεριών, μια μικρή κατσαρόλα, ένα φιτίλι για κερί, ψαλίδι και ένα μπολ για ανακάτεμα, για να δημιουργήσετε το τέλειο DIY κερί καφέ, εμποτισμένο με την καλύτερη μυρωδιά σε όλο τον κόσμο.

κερί

– Αφήστε τα μαλλιά σας να λάμψουν με λίγα κατακάθια του καφέ. Είναι η απόλυτη θεραπεία για τα μαλλιά και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα κατακάθια στα μαλλιά σας και θα αφαιρέσουν οποιαδήποτε λακ ή τζελ, κάνοντάς τα λαμπερά και όμορφα. Επίσης, αν θέλετε το χρώμα των μαλλιών σας πιο σκούρο, τα κατακάθια θα κάνουν σίγουρα μια καλή δουλειά.

  Βάζει ζυμαρικά σε μία κούπα του καφέ, όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε στην κουζίνα σας.

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

enimerotiko.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *