Τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση

Τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση -Χάνεται η μαγεία, μέρα με τη μέρα

12 πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση

 

Δεν υπάρχει καμία σχέση που να ζει στον αυτόματο πιλότο.Ζούμε σε μια εποχή που δεν μας αρέσει να παλεύουμε για τη σχέση μας.

 

Περιμένουμε απλώς να έρθει η ιδανική σε μας. Αλλά μια καλή σχέση είναι αυτή που απαιτεί προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους.

Εμπιστοσύνη, κατανόηση, σεβασμός, επικοινωνία, ατομικός χρόνος είναι λέξεις κλειδιά για μια σχέση. Οι περισσότεροι όμως αναζητούν την τέλεια σχέση και δεν προσπαθούν για μια σχέση που παρουσιάζει διάφορες δυσκολίες.

Ετσι, όταν προκύψουν προβλήματα, δίνουν τέλος στη σχέση, επειδή νομίζουν ότι δεν είναι κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον. Σας θυμίζει κάτι;

Μέσα σε μια σχέση υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορούν να την καταστρέψουν και να ξεθωριάσει η μαγεία που νιώθει ο ένας σύντροφος για τον άλλον με το πέρασμα του χρόνου.

Δυστυχώς κάποια από αυτά τα λάθη μπορεί να τα κάνεις κι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβεις ότι κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου μπορεί να οδηγήσουν στο τέλος της σχέσης. Και σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι εύκολος για κανέναν.

 

Ακολουθούν οι 12 συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν και την πιο όμορφη σχέση:

 

Ζήλια

Η ζηλοτυπία είναι ένα από τα προβλήματα στα ζευγάρια, όπου οι συνεχόμενες σκηνές αρχίζουν και δυσκολεύουν τη συμβίωση. Η ζήλια και η κτητικότητα δηλητηριάζουν μέρα με τη μέρα μια σχέση και προκαλούν φθορά που στο τέλος οδηγεί στον χωρισμό. Είναι σίγουρα ένα τοξικό συναίσθημα που όχι μόνο προκαλεί δυσφορία, αλλά καταστρέφει επίσης την μαγεία της σχέσης.

  LOVE GIF

 

Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα μας σύμφωνα με την επιστήμη

2. Περιορισμένος ατομικός χρόνος

Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να έχει χρόνο για τον εαυτό του. Οταν σε μια σχέση ο ένας από τους δύο θέλει συνεχώς να βρίσκονται μαζί, τότε ο ένας σύντροφος αρχίζει να αισθάνεται ασφυξία. Το βλέπουμε αρκετά συχνά στα ζευγάρια, όπου ο ένας θέλει να βρίσκεται διαρκώς με τον άλλον, να ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους μαζί. Ο ατομικός χρόνος είναι πολύ σημαντικός για όλους.

 

3. Να μην εκφράζεις τα θέλω σου

Πώς θα γνωρίζει ο σύντροφός σου τι θέλεις αν δεν του το πεις; Δεν μπορεί να μαντέψει τι έχεις μέσα στο κεφάλι σου αν δεν του μιλήσεις. Πολλές φορές (ιδίως οι γυναίκες) περιμένουν από τον άνδρα να κάνει κινήσεις χωρίς εκείνες να του πουν κάτι. Η σιωπή λοιπόν δεν αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μόνο προβλήματα προκαλεί στη σχέση.

 

4. Δυσκολία στο να συζητάς σοβαρά θέματα

Καμιά φορά οι δύσκολες και σοβαρές συζητήσεις είναι και οι πιο σημαντικές. Επειδή όμως πολλές φορές φέρνουν αμηχανία, κάποιοι προτιμούν να τις αποφεύγουν γιατί δεν νιώθουν άνετα. Το να απομακρύνεσαι όμως από κάτι, δεν το λύνεις αλλά το κάνεις ακόμα πιο πολύπλοκο.

 

5. Οταν εκπέμπεις αρνητισμό

Οταν είσαι αρνητικός για τα πάντα και εκπέμπεις ένα άσχημο vibe στον σύντροφό σου, τότε σίγουρα ό,τι θετικό υπάρχει σε αυτή τη σχέση θα καταστραφεί μέρα με τη μέρα. Η γκρίνια, η συνεχής κακοκεφιά και τα μούτρα προκαλούν δυσαρέσκεια, δυσφορία και απομάκρυνση στο ζευγάρι.

 

6. Δεν χρειάζεται να συζητάτε για τα πάντα

Οταν υπάρχει πολλή οικειότητα, απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι. Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Όταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, η μαγεία αρχίζει και χάνεται. Το τι κάνεις στο μπάνιο για παράδειγμα καλό είναι να μην το γνωρίζει.

  ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ: Ζήτησαν από έναν ηλικιωμένο να μιλήσει για την γυναίκα του… Η απάντηση που έδωσε, πάγωσε όσους τον άκουσαν!!!

 

7. Να μην φροντίζεις τον εαυτό σου

Στην αρχή της σχέσης πάντα φοράμε τα πιο ωραία μας ρούχα, την αγαπημένη μας κολόνια και προσέχουμε την εμφάνισή μας. Οσο περνάει όμως ο καιρός, αυτά τα ξεχνάμε και καταλήγουμε να είμαστε μόνο με φόρμες και με μηδέν μακιγιάζ. Είναι ωραίο όμως να προσέχουμε τον εαυτό μας, πρώτα για εμάς φυσικά και στη συνέχεια για να αρέσουμε στον σύντροφό μας.

 

8. Οταν σου αποσπάται η προσοχή πολύ εύκολα

Το πιο τρανό παράδειγμα αυτής της συνήθειας είναι το κινητό. Είναι πολύ ενοχλητικό κάθε φορά που χτυπάει μήνυμα στο κινητό, να είσαι από πάνω του. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον σύντροφό σου και άφησε για λίγο το κινητό στην άκρη. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι το Instagram και το Facebook.

 

9. Να ακούς τα μισά απ΄ όσα λέει

Κουνάς το κεφάλι σου συγκαταβατικά, δείχνοντας ότι ακούς όσα σου λέει, ενώ στην ουσία δεν έχεις ακούσει ούτε λέξη. Δεν είναι ωραίο να βρίσκεσαι στον κόσμο σου και σίγουρα αυτή η κακή συνήθεια προκαλεί καυγάδες στη σχέση.

 

10. Ανούσιοι καυγάδες

Οι καυγάδες που δεν έχουν καμία ουσία και γίνονται χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο προκαλούν σιγά σιγά μεγάλη φθορά στη σχέση.

 

11. Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Οταν ζητάς περισσότερα από όσα μπορεί να σου δώσει ο άλλος, τότε τον κάνεις να νιώθει ανήμπορος να σε ικανοποιήσει. Οταν έχεις θέσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά, τότε δυσκολεύεις πολύ την σχέση σου και το αδιέξοδο είναι πολύ κοντά.

 

12. Οταν δεν εκτιμάς όσα κάνει για σένα

Να εκτιμάς όσα κάνει για σένα ή όσα δεν κάνει για να είναι μαζί σου ή όσα σχεδιάζει να κάνετε μαζί. Μην ζητάς πάντα το κάτι παραπάνω και μην παίρνεις ως δεδομένο τίποτα.

  FOR YOU GIF

 

Τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση

 

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *