29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι και το έχει μετατρέψει σε μικρή ζούγκλα

 

Μια νεαρή κοπέλα στο Μπρούκλιν που είναι προφανές πως αγαπά τη φύση έχει δημιουργήσει μια όαση πρασινάδας στο σπίτι της αξιοποιώντας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν κάθε σημείο του σπιτιού της.

 

Έχει φέρει τη φύση στο σπίτι της καλλιεργώντας πάνω από 500 είδη φυτών τα οποία και περιποιείται με ιδιαίτερο ζήλο σε καθημερινή βάση έχοντάς τα σε άριστη υγεία.Τα περιορισμένα τετραγωνικά, η λίγη ηλιοφάνεια αλλά και η απουσία εδάφους δεν την πτόησαν στιγμή να φτιάξει έναν καταπράσινο κήπο στο σπίτι της.

Θαυμάστε τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν και αν το αποτέλεσμα σας αρέσει αξιοποιήστε με τη σειρά σας βεράντες, κήπους και το εσωτερικό του σπιτιού σας με γλάστρες με εντυπωσιακά φυτά και λουλούδια.

Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι πως θέλουν καθημερινή φροντίδα και περιποίηση καθώς και καθημερινό αερισμό του σπιτιού σας καθώς το χώμα και το νερό αυξάνουν την υγρασία στο εσωτερικό του διαμερίσματός σας.

Θαυμάστε τις φωτογραφίες από το διαμέρισμα με τα 500 φυτά

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

18 καταπληκτικά έργα που μπορείτε να δημιουργήσετε ανακυκλώνοντας γυάλινα μπουκάλια

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

 

 

 

 

Δείτε το βίντεο με τα φυτά που καλλιεργεί στο διαμέρισμά της η νεαρή κοπέλα στο Μπρούκλιν

 

 

29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

Tips

Αν θέλετε στο διαμέρισμά σας να προσθέσετε και εσείς πρασινάδα στο σπίτι σας υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν στην σκιά και σε χαμηλό φωτισμό και κάποια από αυτά θα δούμε παρακάτω.

  Φυτά που προσελκύουν θετική ενέργεια

 

Το Αδίαντο ή Πολυτρίχι είναι είδος φτέρης με το παρατσούκλι «η κόμη της Αφροδίτης», γιατί τα φύλλα πέφτουν σαν μαλλιά. Θέλει συχνό πότισμα με μικρή ποσότητα νερού. Εξαιρετικό για διακόσμηση.

 

Ας δούμε λοιπόν 8 φυτά που δεν χρειάζονται ήλιο για να επιβιώσουν!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται είτε για φυτά που φυτρώνουν στο έδαφος δασών με τα μεγάλα δέντρα να τα διατηρούν μόνιμα στην σκιά ή για φυτά που σε κάποια στιγμή της εξέλιξης υπήρξαν παρασιτικά (φυτρώνοντας κοντά σε ρίζες ή ακόμα και πάνω σε άλλα φυτά). Αυτά τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ήλιο, αλλά χρειάζονται ηλιακό φως. Δηλαδή δεν θέλουν απευθείας τις ακτίνες του ήλιου, αλλά προτιμούν να βρίσκονται σε ένα σχετικά φωτεινό δωμάτιο.

 

Φυτό Δράκαινα

Δράκαινα

 

Η Δράκαινα με όλα της τα είδη είναι ένα από τα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις υπό σκιά. Ορισμένα από τα 50 είδη αρέσκονται και στην ημισκιά, αλλά συνήθως μακριά από τις ακτίνες του ήλιου. Θέλει κλάδεμα ανά περιόδους και προσοχή στο πότισμα, ώστε να μην πέφτει μεγάλη ποσότητα νερού και σαπίσουν οι ρίζες.

 

Φυτό Βρομέλια

Βρομέλια

 

Οι Βρομέλιες είναι ένα από τα είδη φυτών που φυτρώνουν παρασιτικά πάνω σε άλλα φυτά. Είναι τροπικό φυτό και τα περισσότερα είδη όπως η Βρομέλια Τιλάνσια (κόστος 8-10 ευρώ) ανθίζουν μια φορά στην ζωή τους, κρατάνε το λουλούδι για ένα χρόνο και πεθαίνουν.

Όμως προλαβαίνουν να κάνουν 2 με 3 μικρά που μπορείς να δοκιμάσεις να μεταφυτέψεις πριν πεθάνει το μητρικό φυτό και σταματήσουν να τρέφονται. Αντίστοιχα ψάξε και για την μεγαλύτερη Aechmea fasciata ή οποία είναι επίσης πανέμορφη αλλά και σπάνια. Θέλει πότισμα περίπου κάθε 10 μέρες με 2 εβδομάδες.

  10 λάθη στο πλύσιμο που καταστρέφουν τα ρούχα σας

 

Βρομέλια

Βγάζει 2 με 3 υπέροχα μωβ άνθη πάνω στο ροζ στέλεχος, τα οποία και διατηρεί για αρκετό καιρό.

 

Φυτό Χαμαιδωρέα

Χαμαιδωρέα

 

Η Χαμαιδωρέα (δώρο από το έδαφος!) είναι ένα είδος μπαμπού-φοίνικα που φτάνει μέχρι και τα 3 μέτρα ύψος. Αντέχει ακόμα και στην πιο σκοτεινή γωνιά του σπιτιού, χωρίς όμως να ανθίζει. Σε μέτρια φωτεινότητα ανθίζει την Άνοιξη.

Ο απευθείας ήλιος της προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα. Είναι το πιο δημιοφιλές είδος φοίνικα για διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Θέλει ξηρή ατμόσφαιρα, οπότε τοποθέτησε το φυτό σχετικά κοντά σε καλοριφέρ.

Φυτό Πάπυρος Ομπρέλα

Πάπυρος Ομπρέλα

 

Ο Πάπυρος Ομπρέλα κατατάσσεται και αυτός στα είδη του φοίνικα, αλλά επιβιώνει και σε εξωτερικό σκιερό χώρο. Είναι εύκολο φυτό στην συντήρηση, αλλά και στην ανάπτυξη. Αν βρίσκεται σε γλάστρα χωρίς κασπώ, καλό είναι να έχεις πάντα το πιατάκι της γλάστρας με νερό!

 

Φυτό Σανσεβέρια ή Φυτό φίδι

Σανσεβέρια

 

Η Σανσεβέρια ή Φυτό φίδι (στο εξωτερικό λέγεται και Γλώσσα της Πεθεράς Mother-in-law’s Tongue!) θέλει πότισμα μόλις μια φορά τον μήνα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Προτιμάται πολύ συχνά ως φυτό για γραφείο, του αρέσει ο ξηρός αέρας και απομακρύνει την φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο και το ξυλόλιο.

 

Φυτό Φιλόδενδρο Μονστέρα

Φιλόδενδρο Μονστέρα

 

Το Φιλόδενδρο είναι ένα φυτό που προσαρμόζεται εύκολα σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Υπάρχει σε ποικιλίες αναρριχητικού και θάμνου, ενώ ξεχωρίζει το Philodendron Monstera με τα εντυπωσιακά φύλλα του. Τα εικονιζόμενα είναι μόλις λίγα από την μεγάλη αυτή οικογένεια. Κράτησε την λέξη προσαρμόζεται· εννοούμε ότι αντέχει τόσο στον ήλιο, όσο και στην σκιά.

Φιλόδενδρο

Το φυτό μονστέρα είναι αντιπροσωπευτικό της οικογένειας των φιλόδενδρων, μεγαλώνει πολύ και είναι πανέμορφο

  Οξυζενέ: 12 λόγοι για να το έχετε πάντα στο σπίτι – Έξυπνες χρήσεις που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

 

Φυτό Φτέρη

Φτέρη

 

Η γνωστή σε όλους μας Φτέρη, μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε μπάνια με μικρά παράθυρα, οπότε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Δεν της αρέσει ο ήλιος, αλλά δεν θα πει όχι σε ένα σφηνοπότηρο ξύδι 1 φορά το δίμηνο, μιας και απαιτεί όξινο έδαφος. Θέλει καλή στράγγιση, αλλά αγαπά την υγρασία. Μπορεί να επιβιώσει μονάχα με πότισμα με ψεκαστικό και νερό μια φορά την εβδομάδα.

Αυτά τα 8 φυτά είναι μόλις κάποια από αυτά που προτιμώνται ως φυτά εσωτερικού χώρου. Τα λίλιουμ και τα υπόλοιπα είδη κρίνου, οι κισσοί, το σπαθίφυλλο, η ζάμια και δεκάδες άλλα φυτά, έχουν τις ίδιες ικανότητες επιβίωσης σε σκιά, μακριά από τον ήλιο.

 

 

enimerotiko.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *