Γυναίκα – Σώμα: Διατροφή για πενηντάρες

Διατροφή για 50ντάρες

Η Διατροφή για πενηντάρες πρέπει να είναι επλουτισμένη σε Ασβέστιο, βιταμίνη Β12, Ω-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.Τα οφέλη είναι αρκετά δείτε :

Ασβέστιο:

Καθώς η γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση, τα οστά χάνουν πιο γρήγορα την πυκνότητα τους. Γι’ αυτό οι γυναίκες άνω των 50 ετών θα πρέπει να αυξήσουν το ασβέστιο που προσλαμβάνουν και επίσης να φροντίζουν για την ικανοποιητική λήψη βιταμίνης D, καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα λιπαρά ψάρια.

Βιταμίνη Β12:

Η έλλειψη βιταμίνης Β12, η οποία είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της υγείας των νεύρων…

είναι συχνή σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και η ανεπάρκεια της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μνήμης, ισορροπίας και μούδιασμα. Η Β12 βρίσκεται σε αφθονία στο μοσχάρι αλλά και στα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού.

Ω-3 λιπαρά οξέα:

Δύο φορές την εβδομάδα καταναλώνετε λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σολομό και φρέσκο τόνο, που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που προστατεύουν την καρδιά ενώ μπορείτε να προσθέσετε καθημερινά και 1 κ.τ.σ. λιναρόσπορο, επίσης πλούσια πηγή φυτικών ω-3.

 

Φυτικές ίνες:

Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος αλλά και στην υγεία της καρδιάς, οπότε η επαρκής πρόσληψη τους (προϊόντα ολικής άλεσης κ.λπ.) πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες μας.

 

Διατροφή για πενηντάρες: Ποιες είναι οι τροφές κλειδιά

– Φρούτα και λαχανικά – Δημητριακά ολικής άλεσης – Όσπρια – Άπαχα γαλακτοκομικά – Ανάλατοι ξηροί καρποί

Ακόμη και αν δεν έχετε γυμναστεί ποτέ στο παρελθόν, μπορείτε να αρχίσετε με ήπιες μορφές άσκησης, όπως περπάτημα και κολύμπι 20 έως 30 λεπτά την ημέρα.

  Να Γιατί Πρέπει Να Βάλετε Ένα Δοχείο Με Ρύζι Στη Ντουλάπα Σας

Επίσης, σημαντική είναι και η γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης, τόσο για την προφύλαξη από την οστεοπόρωση, όσο και για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

 

koolnews.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *