Μικρά Μυστικά Όταν Βάζετε Πλυντήριο Για Όμορφα Και Καθαρά Ρούχα

Μικρά Μυστικά Όταν Βάζετε Πλυντήριο Για Όμορφα Και Καθαρά Ρούχα Μάθετε Τους Βασικούς Κανόνες Πλυσίματος.! Ειδικά Το 2ο Θα Σας Σώσει…!

Μικρά Μυστικά Όταν Βάζετε Πλυντήριο

 

Μήπως χάσατε μια κάλτσα ή ένα εσώρουχο. Ακούγεται ένας θόρυβος σαν να κινείται ένα πετραδάκι στο πλυντήριο;

Τα πλυντήρια είναι στην ουσία απλές, όσο και θαυματουργές συσκευές. Ούτε θα ήθελε να φανταστεί κάποιος τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε πλυντήριο στο σπίτι.

Ωστόσο, αυτά τα πολύ χρήσιμα εργαλεία μπορεί να υποστούν φθορές, αν δεν κάνουμε κάποια πολύ απλά πράγματα.

Και αν κάτι αρχίζει να μην πάει καλά, το πλυντήριο συνήθως προειδοποιεί με χαμένες κάλτσες, εσώρουχα και ήχους που πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε.

Το πρώτο και βασικό βέβαια είναι να μάθετε πώς να βάζετε πλυντήριο. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά οι περισσότεροι και περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουν όλους τους βασικούς κανόνες.

Το πλύσιμο με το πλυντήριο αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Μερικές φορές κυρίως τους άνδρες. Όλο και περισσότεροι άνδρες μένουν μόνοι, ενώ ακόμη και αν έχουν οικογένεια είναι μια κατάλληλη αγγαρεία για να βοηθούν με τις δουλειές του σπιτιού.

Μικρά Μυστικά Όταν Βάζετε Πλυντήριο

 

Μικρά Μυστικά Όταν Βάζετε Πλυντήριο

Το πιο συχνό λάθος που γίνεται είναι η υπερφόρτωση του πλυντηρίου.

Γεμίζουμε το πλυντήριο υπερβολικά με ρούχα, με αποτέλεσμα να μην πλένονται καλά, αλλά επίσης ταλαιπωρείται το πλυντήριο με βάρος εκτός των προδιαγραφών του.

Κάποιες νοικοκυρές σπρώχνουν με ζόρι τα ρούχα μέσα στον κάδο, προσπαθώντας να χωρέσουν μέσα σε αυτόν όσο το δυνατό περισσότερα ρούχα. Ο σκοπός είναι να έχετε ρούχα καθαρά και όμορφα. Έτσι όμως καταλήγετε με ρούχα γαριασμένα, ενώ το πλυντήριό σας δοκιμάζεται.

  Το πλυντήριό σας είναι γεμάτο επικίνδυνη μούχλα: Αφαιρέστε την εύκολα με αυτό το πανέξυπνο κόλπο!

Βάζουμε τόσα ρούχα στο πλυντήριο ώστε να μπορούμε να χωρέσουμε άνετα την παλάμη μας κάθετα στο επάνω μέρος. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος ώστε τα ρούχα να μπορούν να κινούνται κατά την πλύση.

Χωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα και τη θερμοκρασία πλυσίματος. Ελέγχουμε πάντα όλες τις τσέπες για ξεχασμένα νομίσματα, χαρτοπετσέτες και άλλα μικροαντικείμενα. Γυρίζουμε όλα τα ρούχα από την ανάποδη πριν τα τοποθετήσουμε στον κάδο.

Χρησιμοποιούμε ειδικές τσάντες πλύσης

 

Χρησιμοποιούμε ειδικές τσάντες πλύσης για τα εσώρουχα, τις κάλτσες και τις ευαίσθητες μπλούζες ή πουκάμισα.

Τα μανίκια μπερδεύονται κατά την πλύση με τα υπόλοιπα ρούχα και οι μπλούζες ή τα πουκάμισα χάνουν τη φόρμα τους και φθείρονται. Η ειδική σακούλα πλύσης τα προστατεύει. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον μια μαξιλαροθήκη που θα έχετε δέσει πρόχειρα στην άκρη.

 

Μεγάλη προσοχή στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε.

Όλα τα απορρυπαντικά δεν είναι ίδια. Αλλά έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα λευκά και άλλα στα χρωματιστά. Ένα λίγο πιο ακριβό απορρυπαντικό μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό και οικονομικό μακροχρόνια.

Κάντε το τεστ της μυρωδιάς. Είναι παράξενο, αλλά τα απορρυπαντικά που μυρίζουν όμορφα είναι τις περισσότερες φορές καλύτερα!

Διαβάστε με προσοχή ποια είναι η ιδανική δοσολογία. Μην βάζετε παραπάνω ποσότητα. Δεν χρειάζεται, ενώ κατάλοιπα απορρυπαντικού παραμένουν στα ρούχα και στις αποχετεύσεις καθώς το υπερβολικό απορρυπαντικό δεν μπορεί να απομακρυνθεί με τα ξεβγάλματα.

Χρησιμοποιούμε πάντοτε μαλακτικό. Μαλακώνει τις ίνες και τα ρούχα θα είναι σαν καινούργια για πάρα πολλά χρόνια.

Πλένουμε, περιοδικά τουλάχιστον, με πρόπλυση. Η πρόπλυση είναι μαγικό μυστικό για ρούχα καθαρά και ξάστερα.

Μικρά Μυστικά Όταν Βάζετε Πλυντήριο

 

  Τι να κάνετε αν κάποιο ρούχο σας ξέβαψε στο πλυντήριο

Ίσως επίσης να πρέπει να αλλάξετε πλυντήριο.

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα τελευταία και στα πλυντήρια ρούχων. Οι κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν συσκευές χαμηλής κατανάλωσης με συστήματα μέτρησης ρούχων, μεγάλους κάδους, πολλούς αυτοματισμούς και ωραίο σχεδιασμό. Συμφέρει!

Είναι επίσης απίστευτο, αλλά ένα καινούργιο πλυντήριο στο σπίτι θα σας φτιάξει την ψυχολογία.

Κοινοποιήστε το άρθρο στους φίλους σας. Είναι σίγουρο ότι κάνουν και αυτοί λάθη με το πλύσιμο των ρούχων!

 

Πηγή: gr.newsner.com

fanpage.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *