Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο πιάτων

Δείτε πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο πιάτων
Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο πιάτων

 

Σταματήστε τις κακές οσμές του πλυντηρίου πιάτων καθαρίζοντας τα απορρίμματα των τροφίμων από το εσωτερικό του και έπειτα εκτελώντας έναν κύκλο πλυσίματος χωρίς πιάτα μέσα.

Επίσης οι παρακάτω συμβουλές δεν αντικαθιστούν μια κλήση σε έναν επαγγελματία υδραυλικό στην Αθήνα αν το πλυντήριο παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα.

 

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο πιάτων

1. Εξαλείψτε τις μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

Καθαρίστε το προστατευτικό φίλτρο. Μυρίζει το πλυντήριο πιάτων σαν ψάρι; Γενικά το καθάρισμα του εσωτερικού παραλείπετε καθώς θεωρείται ότι καθαρίζετε από μόνο του κατά την διάρκεια της πλύσης.

Πράγμα που δεν είναι αλήθεια, επομένως, καθαρίστε το προστατευτικό φίλτρο στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων σας.

 

2. Καθαρίστε τις θύρες του ψεκαστήρα του πλυντηρίου πιάτων

Σπρώξτε τα σωματίδια τροφίμων από τις οπές του βραχίονα στο ψεκαστήρα. Η συσσώρευση τροφίμων μπορεί επίσης να είναι αιτία για την κακή αποστράγγιση του πλυντηρίου πιάτων.

 

3. Καθαρίστε το χείλος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων

Ανοίξτε την πόρτα προς τα κάτω και ψεκάστε το κάτω άκρο και την περιοχή γύρω από την πόρτα με ένα σπρέι καθαρισμού ή απολίπανσης.

Αφήστε το να μουλιάσει για λίγο και μετά καθαρίστε το. Επαναλάβετε όποτε βλέπετε συσσώρευση τροφίμων.

 

4. Προσθέστε ένα καθαριστικό

Προσθέστε ένα ειδικό καθαριστικό και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο πλυσίματος πιάτων. Εάν έχετε άσχημες μυρωδιές στο πλυντήριο πιάτων μετά την εκτέλεση ενός κύκλου, μην φτάσετε στη φιάλη λευκαντικού. Η λεύκανση είναι πολύ διαβρωτική σε μεταλλικά μέρη και δεν επιλύει το πρόβλημα από την ρίζα του.

Η μυρωδιά προέρχεται από βακτήρια που τρέφονται από τα παγιδευμένα τρόφιμα και γράσο στην οθόνη φίλτρου στο κάτω μέρος του μηχανήματος, στους πίδακες, στους βραχίονες του ψεκαστήρα και κατά μήκος του κάτω άκρου της πόρτας.

  Λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε λευκό ξύδι στο πλυντήριο των ρούχων

Ξεκινήστε καθαρίζοντας και ξεπλένοντας την οθόνη του πλυντηρίου πιάτων στο κάτω μέρος του εσωτερικού. Στη συνέχεια, καθαρίστε τυχόν φαγητά που έχουν τοποθετηθεί στις θύρες του βραχίονα του ψεκαστήρα.

Στη συνέχεια, καθαρίστε την κάτω άκρη της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων και τη μεταλλική περιοχή των χειλιών που βρίσκεται κάτω από την πόρτα. Θα εκπλαγείτε με το πόση βρωμιά υπάρχει.

Μόλις καθαρίσετε αυτές τις περιοχές, ρίξτε ένα μπουκάλι καθαριστικό και απολυμαντικό πλυντηρίου πιάτων και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο χωρίς πιάτα ή απορρυπαντικό πιάτων.

Διατηρήστε αυτές τις κρίσιμες περιοχές καθαρές στο μέλλον και η δυσάρεστη μυρωδιά στο πλυντήριο πιάτων δεν θα επανέλθει.

 

kataggeilte.blogspot.com

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *