Αποτοξινωτική δίαιτα 4 ημερών με μπανάνα και γιαούρτι!

Αποτοξινωτική δίαιτα 4 ημερών

Αποτοξινωτική δίαιτα 4 ημερών

 

Η Δίαιτα Αποτοξίνωσης με Μπανάνα και γιαούρτι των 4 ημερών .

Η δίαιτα αποτοξίνωσης με μπανάνα και γιαούρτι είναι ένας νόστιμος και γρήγορος τρόπος για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας. Η μπανάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και πλούσια σε μέταλα όπως κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και χαλκό.

Η μπανάνα είναι χαμηλή σε θερμίδες τα 100 γραμμάρια μπανάνα έχουν 90 θερμίδες. Είναι το ιδανικό φρούτο για δίαιτα καθώς μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και μας δίνει ενέργεια και την αίσθηση του κορεσμού.

Η μπανάνα βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης στον οργανισμό γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στο πεπτικό και νευρικό σύστημα αλλά και στη καλή λειτουργία των νεφρών.

Η δίαιτα διαρκεί για τέσσερις ημέρες και κάθε ημέρα καταναλώνουμε μπανάνες σε συνδυασμό με γιαούρτι. Για να κάνουμε ακόμα πιο απολαυστική τη δίαιτα μπορούμε να προσθέσουμε στο γιαούρτι την ευεργετική κανέλα Κεϋλάνης, τριμμένο λιναρόσπορο ή πιπερόριζα. Θα μας βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με γιαούρτι κεφίρ και με φυτικό γιαούρτι. Για να φτιάξετε σπιτικό γιαούρτι κεφίρ διαβάστε το άρθρο μας «Σπιτικό γιαούρτι Κεφίρ.» Για την χορτοφαγική εκδοχή της δίαιτας μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι.

 

Αποτοξινωτική δίαιτα 4 ημερών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα έως 4η Ημέρα Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 5 μπανάνες και 1.000 γραμμ. γιαούρτι

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

– Νερό και Ροφήματα βοτάνων: Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας. Μετά το ξύπνημα συνιστάται να καταναλώνουμε 1 κούπα χλιαρό νερό με λεμόνι.

  Γυναίκες που έχουν χάσει πολλά κιλά - 10 συμβουλές

– Γαλακτοκομικά: Τα γαλακτοκομικά να είναι με χαμηλά λιπαρά.

– Γιαούρτι: Το γιαούρτι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γιαούρτι κεφίρ ή φυτικό γιαούρτι.

– Πρόσθετες τροφές: Στο γιαούρτι μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα Κεϋλάνης, τριμμένο λιναρόσπορο και πιπερόριζα.

– Άσκηση: Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη διατροφή με μεσαίας έως έντονης έντασης άσκηση από 30 λεπτά έως 60 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα.

– Μπάνιο με άλατα: Στο τέλος της ημέρας κάνουμε ένα μπάνιο με άλατα epsom ή με φυσικό θαλασσινό αλάτι για αποτοξίνωση και χαλάρωση.

Επιτρέπεται Ροφήματα – Ροφήματα βοτάνων – Καφές – Κακάο Γλυκαντικά – Στέβια Καρυκεύματα και Αρτύματα Βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λεμόνι, μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη). Δεν επιτρέπεται Ροφήματα – Αναψυκτικά (διαίτης ή μη) – Αλκοόλ Γλυκαντικά – Ζάχαρη – Μέλι – Τεχνητά γλυκαντικά

Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες. Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα. Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα και άσκηση θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας

 

diatrofi-news.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *